Autor Wątek: Gaz w Carinie (F)  (Przeczytany 83147 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #15 dnia: 22 Sierpnia 2004, 19:35:30 »
dokładnie po prostu poproś aby ci zwiekszyli obroty na biegu jałowym :):)

jeromino

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Września 2004, 00:37:26 »
Witam Wszystkich Forumowiczów!!! Jestem tu zupełnie nowy ale w tej katergorii przynajmniej moge sie troche wypowiedziec!
Moja Carinka to 1,6 16V 4AFE '96 gazik zalozylem 2 miesiace temu przy przebiegu 150 tys. Zrobilem jak na razie 4500 na gaziku i jestem bardzo zadowolony. Oczywiscie na poczatku byly problemy ale to wynikalo z  jakosci obslugi pracownikow warsztatu. Samochodzik przy przelanczaniu na gazik po prostu gasl jesli mu sie nie przygazowalo. Pomoglo wyregulowanie i jest wszystko w porzadku.
Teraz w miescie pali ok9-10 litrow a na trasie to ok 8 wiec jest oki! Róznicy jako takiej w mocy nie odczuwam, a to peweni dlatego ze zaraz po kupnie ja zagazowalem wiec ciezko mi porownac!
Pozdrawiam wszytkich  :D

CarinaGTI

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #17 dnia: 26 Września 2004, 14:49:41 »
a więc potgratulować i wielu bez awaryjnych kilometrasów :D
zobaczysz jak już n iedługo sam sobie będziesz ustawiał gazik  :-D

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #18 dnia: 26 Września 2004, 19:04:27 »
coż nie każdemu jest to pisane  :winking

Wlodek

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Września 2004, 22:38:45 »
wiec silniki toyoty są do zagozowania  :wink: jak również do oszczędnej eksploatacji
Na własnym przykładzie trasa do wrocka i spowrotem konkretnie Jelcz Laskowice Tam 120 - 140 km/h i ok 10 l LPG/100 W powrocie za jadącym autobusem (70-80) km/h jakieś 7,1 l LPG/100 km No i jest róznica ::szczena::

Premo

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #20 dnia: 27 Września 2004, 00:36:27 »
teraz Ci pozostaje testowanie jakości gazu na różnych gazsztelach :) fajna zabawa ale ciężko trafić ideał :D ;)

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #21 dnia: 27 Września 2004, 08:36:03 »
najlepiej Shell turbo gas nieźle daje :)

Offline msiora

• Toyot Leżący
  • *
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #22 dnia: 27 Września 2004, 08:40:34 »
Witam.Ja swoja Carinke kupiłem w czerwcu z przebiegiem 250 tys.Od razu założyłem gaz.Silnik 2.0 pali na trasie przy szybkościach 120-150 8.5.-9.0 na mieście od 11 do 13.5 w lecie przy klimie.Żadnej różnicy czy sie jedzie na benzynie czy na gazie

Romek

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Września 2004, 18:22:23 »
Kochani w temcie zagazowywania Carinek ... po przebyciu kolejnych kilkunastu tysięcy na "alternatywnym paliwie" mogętylko potwirdzić ... jest super. Doregulowałem wszystko ... zgodnie z sugestiami ... chodzi jak "Pszczółka Maja">>>Nie przejmójcie sięprzebiegami Waszych aut... montować gaz i śmigać...

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #24 dnia: 27 Września 2004, 18:29:44 »
Hej Romek a mógłbyś napisać jaka masz instalkę(szczegóły) i jak ci pali :)

jeromino

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #25 dnia: 27 Września 2004, 18:41:54 »
A jeszcze dodam ze Carinka moja ma tai maly felerek albo cos takeigo na tym gazie!
Chodzi mianowicie o to ze po przejechaniu ok 10km na gaziku zapala sie pomarańczowa kontrolka check engine, gdzies o tym czytalem ze to jest spowodowane innym skladem mieszanki.
Gazownicy zapewniali ze porzez emulator wtryskiwaczy nie bedzie takiego problemu, ale im sie widocznie nie udalo, powoli przyzwyczailem sie do koloru tej lampki.
U innych gazownikow dowiedzialem sie przypadkiem jak oni to robia zeby im nie swiecila to powiedzieli mi ze maja swoje "inne" sposoby - czytaj: odpiecie kontrolki!!!
Wiec hcyba wole jak mi sie zaswieci i jest.
nie wiem do konca co z tym robic moze i wy macie taki problem? napiszcie jak cos wiecie o tym. Moze w czyms lezy przyczyna a ja tego nie wiem.
Poza tym nic sie nie dzieje tylko lac i jechac pozdrawiam
jeromino :smile

Romek

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #26 dnia: 28 Września 2004, 18:18:24 »
Pozdrawiam i odpowiadam ...
zamontowałem instalację... najprostrzą, w kolektor dolotowy ... sterowaną urządzeniem MAXI LAMBDA, programowanym, oprogramowaniem o tej samej nazwie, udostępnianym na stronie producenta >>> adres www.lecholpg.pl (Polska firma!!!)>>> słuchajcie ... jeszcze raz napiszę...rewelka!!! ... a chciałbym zaznaczyć, moja Carinka ma przejechane ok. 400 tys. km. ::szczena:: Miodzio no nie :athunbsup

Premo

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #27 dnia: 28 Września 2004, 19:52:06 »
spoko, ja tylko mam 150 i od 5 gaz i teżmi ięsuper jeździ :0   gdyby ta kurefska kontrolka ABSu jeszcze zgasła :) albo mi sie czuuujnik naprawił :)

Bisua

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #28 dnia: 28 Września 2004, 20:09:41 »
Cytuj (zaznaczone)
moja Carinka ma przejechane ok. 400 tys. km
niesamowity przebieg  ::szczena::  ::szczena::  i ze po założeniu gazu nic sie nie stało to jestem pełen podziwu

stoned_crazy

• Gość
Gaz w Carinie (F)
« Odpowiedź #29 dnia: 30 Września 2004, 00:18:36 »
U mnie na gazie wręcz teraz lepiej niż na benie  :winking
No może poza tym że mi dziś strzelił sic! ależ mnie to zirytowało :aconfused
Fura właśnie wróciła z trasy do horwacji gdzie spisywała sięświetnie ale sięchyba troszke znowu rozregulowała .
No nic ,częsta regulacja -normalna rzecz przy LPG :winking zwłaszcza że reduktor jeszcze dość świerzy...
Ciekawe jest to ,że mój zasięg na pełnej butli wynosi 250 km a moja mama po nabiciu butli za granicą gdzieś przejechała 400 km  :aeeeu
No i jaki my mamy gaz  :yawn  :asmiliecry  :awallbash

pozdrawiam...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl