Postanowilem odswiezyc ten temat, gdyz w koncu zdecydowalem sie na zamontowanie tego filtra od K&N
http://www.knfilters.com/search/product.aspx?Prod=33-2671Zrobilem na nin juz ok. 6 tys km i o to moje wrazenia.
Po prostu rewelacja!
Na poczatku bylem bardzo sceptyczny i nie oczekiwalem cudow. Zdecydowalem sie na kupno tylko ze wzgledu na dluga zywotnosc tego filtra. Wg. producenta jedynie czyszczenie co 80 tys. km.
Filtr jest z materialu i wg opisu przepuszcza o 40% wiecej powietrza niz seryjny papierowy filtr.
I musze powiedziec, ze podczas jazdy jest to wyczuwalne. Silnik lepiej oddycha i znacznie szybciej sie wkreca na obroty. Nie ma tego przestoju po wcisnieciu gazu, auto od razu reaguje na pedal.
Szczegolnie dobrze jest to widoczne jadac na 5 biegu 100 km/h. 3000 obr. depniecie na gaz i auto od razu przyspiesza bez tego przestoju. Przy wyprzedzaniu teraz nie koniecznie trzeba redukowac na czworke. Roznica jeszcze lepiej jest widoczna na LPG. Na LPG praktycznie auto zachowuje sie tak samo jak na benzynie z seryjnym filtrem. A na benzynie smiga teraz tylko ciut lepiej niz na LPG.
V max. licznikowe na LPG 185 km/h i wydawalo mi sie, ze jeszcze troche mozna bylo.
V max. na PB 195 km/h, wczesniej tak 185 -190.
Tak wiec minimalnie lepiej.
I dodatkowa bardzo mila niespodzianka. Spalanie z tym filtrem u mnie spadlo 1,0 - 2,0 litra LPG na 100 we wszystkich zakresach predkosci, a PB 0,5 -1,2 litra. Przy duzych predkosciach pali wlasnie 2,0 mniej LPG i 1,2 PB
Cena tego filtra okolo 50 Euro, ale naprawde warto. Ja przynajmniej jestem bardzo zadowolony.