Autor Wątek: Xeramics - opinie  (Przeczytany 19043 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Iceman

• Gość
Xeramics - opinie
« dnia: 18 Sierpnia 2004, 08:09:31 »
Cytat: CarinaGTI

Są i sceptycy negatywnie nastawieni do takich dodatków jak MOROR LIFE czy XERAMICS ja od ponad 5 lat stosuje i jestem zadowolony jak również moi znajomi.

Możesz coś wiecej powiedzieć o Xeramics. Zastanawiałem sie czy nie zalać tego do mojego silnika, ale nie miałem kontaktu z nikim kto by to testował.

BabciaEwa

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2004, 17:30:05 »
Przed laty laliśmy do motorków i skrzynek specyfik pt. Slider 2000. Chodziły potem, jak nówki. Niestety - dystrybucja w naszym kraju sięskończyła z przyczyn mi nieznanych. Została nam jeszcze odrobina fantastycznego smaru tejże firmy - jest do zadań specjalnych.
O Xeramicsie nic nie wiem, ale chętnie siędowiem. Czy to ta firma, która robi też specyfik do odkażania klimatyzacji ??? Niezły był - wybił grzyba.
Pozdrawiam.

CarinaGTI

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2004, 18:40:26 »
Xeramic, cena za 250ml ca. 40zł(do 4l oleju), za 500ml ca. 70zł (>4l oleju)
Preparat bardzo dobrze sięsprawdza ( nie jestem jego dystrybturem więc spokojnie :D )
bardzo dobrze łagodzi tarcia,opory, od momentu wlania czuć że z dołu sięlepiej zbiera ( dla niedowiarków proponuje sobie testy pzreprowadzić przed i po )- oczywiście czuć wiekszą różnicęniż po zastosowaniu wkjładki, a o magnetyzerach nic nie mówie. Efekt czuć przez około kilkaset km, jednakże o wiele istotniejsze są jego właściwości smarujące(jest b. gęsty) i tzreba go oczywiście wlać do ciepłego silnika i później minimum przez kilka minutek niech sobie pochodzi na jałowym. starcza wg producenta na 50.000km ale ja go wlewam co wymianęoleju, od razu po kupnie zalewam do każdego auta, niestety musiałem robić remoncik silnika,przy wyciąganiu wnętrza, czuć było, że xeramic bardzo d0okładnie rozsmarował i dosłownie "przykleił się" na cały środeczek.
Xeramic robi też płyny (dodatki) np. do skrzyń biegów, przekładniowych itp. Kolejny dowód jest taki, że po wymianie oleju, przejechaniu około 3000km wlałem też i do skrzyni- efekt ładniej chodzi, lepiej wskakują biegi i podobnie jak ww. do silnika zmniejsza tarcia,opory.
Skąd sięo nim dowiedziałem?? od ofrołdoców lat 5 temu jeżdżąc GAZem po... (nie powiem bo nas wojsko zabije) , któtrzy stosują to cóś do przekładni, gdzie są duże przeciążenia, a efekt naprawde był wart nawet można by płacić za to te 200zł

Iceman

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #3 dnia: 19 Sierpnia 2004, 10:53:55 »
Dzieki. Czyba sie skusze i wleje to do silnika. Słyszałem ze ludzie leja to też do układu wspomagania ze ładnie "regeneruje" pompe.

Chmielu

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sierpnia 2004, 11:38:33 »
No ja chyba też bym sięskusił, na próbę:wink: Jeszcze jedno pytanko-czy jest jakiś preparat tej firmy do automatycznych skrzynek?
 A i gdzie szukać tego specyfiku, jest jakaś stronka www, na której można by o tym specyfiku troszkępoczytać?

Iceman

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sierpnia 2004, 12:20:15 »
Google Twoim przyjacielem  :anarty KLIK  a tu masz informacje

Woytek

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Sierpnia 2004, 15:09:41 »
To je dobre!! tylko o ile zwieksza moc??, jak by tak wszystko kupowac co zwięsza moc m.in. ww., olej (sa takie co sie reklamują ze zwiększają moc), magnetyzery, paliwo itp itd, to moc naszych bolidów by wzrosła z 40% . Szkoda że nie podają realnego wzrostu mocy np o 0,5%, ale jak ktoś poleca to już cos innego.

Czekamy z utęsknieniem na olej zwiększający moc silnika i zywotność o 90% i zmniejszającego zużycie paliwa o 60%,

Chmielu

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Sierpnia 2004, 15:24:08 »
Moim skromnym zdaniem, Woytku, nie tędy droga do zwiększenia mocy.MuszęCięzmartwić ale żaden z tych cudownych płynów nie służy bezpośrednio do zwiększania mocy, a jedynie do poprawy kultury pracy silnika , czy skrzyni biegów.
 Więc jeśli mówimy o wzroście mocy to pozostaje tylko tuning mechaniczny lub elektroniczny.
 Co nie zmienia faktu zapotrzebowania na tego typu produkty :twisted:

CarinaGTI

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #8 dnia: 19 Sierpnia 2004, 15:56:47 »
a kto tu mówi, że wierze w coś takiego jak zwiększanie mocy rzeczami typu: magnetyzer, dodatki hehe a tym bardziej reklamy  :mrgreen:  itp.Chodzilo mi o zabezpieczenie silnika i wsio pozdro600
odpowiedzi jest kilka: turbo, nitro, głowica, wydech i wsio

Woytek

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Sierpnia 2004, 13:28:18 »
Wiem wiem, chodzi mi tylko o opinie producentów zachwalających swoje wyroby wzrostem mocy silnika którego realnie nie ma albo nie widać

Jasuch

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #10 dnia: 07 Października 2004, 21:11:30 »
Ja wlełem, no i żeczywiście czuc efekt. :athunbsup

gregmen

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #11 dnia: 28 Listopada 2004, 09:15:31 »
Kto jeszcze wlał xeramic do silnika albo przekładni???

MaLy_RaDeK

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #12 dnia: 09 Marca 2005, 22:57:33 »
Jasuch, powiedz jaki efekt zauwazyles.
Wlalem to ostatnio do silnika.
Raczej nic nie zauwazylem. Silnik chodzi tak samo, tak samo odpala i tyle samo pali.
Moze cos tam daje taki dodatek, ale...

gregmen

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #13 dnia: 10 Marca 2005, 07:10:36 »
dodany do skrzyni biegów to rewelacja, dodany do silnika, hmmm mo|e poprawa ale minimalna i niezauwazalna golym okiem, do paliwa OK

CarinaGTI

• Gość
Xeramics - opinie
« Odpowiedź #14 dnia: 10 Marca 2005, 13:56:32 »
efekt jest widoczny zwlaszcza w diesel'ach jak i w starszych autkach o pojemnosci powyzej 1.4

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl