Autor Wątek: Tarcze hamulcowe - Ave T22  (Przeczytany 93829 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

TomekR

• Gość
Tarcze hamulcowe - Ave T22
« dnia: 18 Sierpnia 2004, 14:04:10 »
Witam !

(jak widać z uporem maniaka wałkuję temat hamulców)
Ostatnio próbowałem zrobić rozeznanie w kwestii tarcz hamulcowych do Ave 1.6 z 99 r. I mam w głowie mętlik bo:
1. w wielu hurtowniach są do dostania tarcze JC i goście twierdzą, "że są dobre", a przy tym tanie

2. nie wiadomo, jak z innymi producentami bo np. z Brembo jedni twierdzą, że robi, inni, że nie robi.

W takim razie jakie te tarcze kupić ?

3. Co zakłada sewisSJ ?

P.S. Jeżeli "oryginały", to gdzie/lub jak się nazywają ?
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:18:23 wysłana przez ayrsen »

Iceman

• Gość
Odp: Tarcze hamulcowe - Ave T22
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Sierpnia 2004, 14:57:20 »
Jeżeli są to zainwestuj w Brembo. Nie ma porównania z tym co oferuje JC.

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Sierpnia 2004, 15:08:15 »
Montujemy JC bo innych nie ma, o brembo nie chcemy słyszeć. JC tarcze plus klocki japonskie bedzie ok. pozdrowienia
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:22:32 wysłana przez ayrsen »

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Sierpnia 2004, 15:28:35 »
Cytat: serwisSJ
Montujemy JC bo innych nie ma, o brembo nie chcemy słyszeć. JC tarcze plus klocki japonskie bedzie ok. pozdrwoienia

A czemu nie Brembo ?
Co masz przeciwko Brembo i co mają takiego super JC. Bo moje sie pokrzywiły po 3 miechach  jeżdzenia a brembo mam od roku i jest super.

serwisSJ

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 19 Sierpnia 2004, 09:05:42 »
Cytuj (zaznaczone)
Co masz przeciwko Brembo i co mają takiego super JC. Bo moje sie pokrzywiły po 3 miechach jeżdzenia a brembo mam od roku i jest super.
Np dlatego że brembo na przykładzie ok.100 tarcz sa do niczego i nie ma porłwnania nawet do jc. Oczywiście jc to tez zadna rewelacja. Zamontowałes jeden komplet brembo, a my kilkaset... Z tarczami jc od paru lat nie ma problemu jezeli załozy sie je z odpowiednimi klockami.
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:25:05 wysłana przez ayrsen »

Iceman

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 19 Sierpnia 2004, 10:50:20 »
Cytat: serwisSJ
Cytuj (zaznaczone)
Co masz przeciwko Brembo i co mają takiego super JC. Bo moje sie pokrzywiły po 3 miechach jeżdzenia a brembo mam od roku i jest super.

Np dlatego że brembo na przykładzie ok.100 tarcz sa do niczego i nie ma porównania nawet do jc.
Cytuj (zaznaczone)

A z czym są do niczego, bo taka odpiwiedz przypomina jedną jaką usłyszałem kiedyś w serwisie, dlaczego takie e nie inne, bo takie montujemy i są jedyne i słyuszne.

Cytuj (zaznaczone)
Oczywiście jc to tez zadna rewelacja. Zamontowałes jeden komplet brembo, a my kilkaset...

Zartujesz sobie chyba. Na tarczach brembo śmiga ponad 100 znanych mi osób samochodami znacznie lepszymi i szybszymi i nie mają z nimi zadnych problemów. Wiec nie jest to przypadek jednego kompletu.

Cytuj (zaznaczone)

Z tarczami jc od paru lat nie ma problemu jezeli załozy sie je z odpowiednimi klockami.

Tzn. z jakimi bo mi sie nie udało trafić nic konkretnego i za kazdym razem kończyło sie na powyginanych tarczach.

Poadaj jakieś konkrety jak to miało np. miejsce z klockami Ferodo premier które pękały, fakt okazało sie ze były montowane z niewłaściwymi taczami i nie wytrzymywały temperatury.

Poza tym skoro są takie kiepskie to czemu w tuningu samochodów i w sporcie korzysta sie z tarcz brembo a nie JC.

przemo_z

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 19 Sierpnia 2004, 12:25:16 »
Ja już od 4 tys km jeżdże na tarczach brembo w Ave `98. Spisuja sie dobrze.
Na pewno lepiej niz seryjne. ;)

Za to nie polecam do tych tarcz klocków hamulcowych ferrodo premium.
Są za twarde a hamowanie może i jest dosc skuteczne, to jednak trzeba
pedal hamulca wciskac do samej podłogi. Juz probowałem to wyregulować,
ale nic z tego. Zaznaczam, ze klocki sa nowe. ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:26:00 wysłana przez ayrsen »

Jackal

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 19 Sierpnia 2004, 16:35:26 »
O kurcze, a mi jak wymieniali w ASO klocki, to powiedzieli, że nie mają oryginalnych, ale jakieś tanie i dobre zamienniki. Wziąłem, bo cała Warszawa na tym jeździ, a dostawy z Toyoty się przedłużają i nigdzie nie ma oryginałów.

Ciekawe co będzie po gwarancji, te JC kto produkuje?
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:26:46 wysłana przez ayrsen »

Jaksa

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 20 Sierpnia 2004, 00:07:12 »
Cytat: Jackal
O kurcze, a mi jak wymieniali w ASO klocki, to powiedzieli, że nie mają oryginalnych, ale jakieś tanie i dobre zamienniki. Wziąłem, bo cała Warszawa na tym jeździ, a dostawy z Toyoty się przedłużają i nigdzie nie ma oryginałów. Ciekawe co będzie po gwarancji, te JC kto produkuje?
Importer JC Auto (Japan Cars) a producent Korea. Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:27:53 wysłana przez ayrsen »

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: 20 Sierpnia 2004, 23:21:04 »
OO a ja dwa dni temu wymieniłem tarcze na J.C. i klocki na jakieś niewiadomo jakie 78 zł za kpl. Hehe, ale mi teraz daliście do myślenia, zobaczy co się będzie działo ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:28:48 wysłana przez ayrsen »

Jaksa

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Sierpnia 2004, 23:45:32 »
Cytat: Toyo69
OO a ja dwa dni temu wymieniłem tarcze na J.C. i klocki na jakieś niewiadomo jakie 78 zł za kpl. Hehe, ale mi teraz daliście do myślenia, zobaczy co się będzie działo ;)
10 000 pewnie zrobisz... ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:29:46 wysłana przez ayrsen »

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpnia 2004, 23:53:06 »
Cytuj (zaznaczone)
10 000 pewnie zrobisz...  ..
No to mnie pocieszyłeś jak diabli >:( Aha cena tych klockow to 98zł. Ale firma żony ma tam rabat ;)
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:30:25 wysłana przez ayrsen »

Jaksa

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Sierpnia 2004, 00:01:48 »
Cytuj (zaznaczone)
No to mnie pocieszyłeś jak diabli >:( Aha cena tych klockow to 98zł. Ale firma żony ma tam rabat ;)
Zawsze możesz zareklamować towar.....zero ryzyka
« Ostatnia zmiana: 25 Kwietnia 2006, 08:31:09 wysłana przez ayrsen »

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Sierpnia 2004, 01:37:07 »
Cytuj (zaznaczone)

No to mnie pocieszyłeś jak diabli  :evil:  :evil: Aha cena tych klockow to 98zł. Ale firma żony ma tam rabat :P  :P

Nie stresuj się. Mam 13000 na Kashijamach i tarczach JC. Nie widziałem, żeby wizualnie coś klocka ubyło. Może jakbym z suwmiarką sięprzyłożył...
Jak za 98,- to pewnie masz te same. Luzik bardzo.
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Sierpnia 2004, 01:50:29 »
Nie no spoko :wink:  :wink: Zaraz żonie powiedziałem co tu mi za badziewie kupiła, a ona na to że z tej samej firmy do Hond już paręlatek zakładają i jeszcze żadnej reklamacji nie było :P  :P

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl