Autor Wątek: Tarcze hamulcowe - Ave T22  (Przeczytany 93857 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

EDDY

• Gość
Odp: Tarcze hamulcowe - Ave T22
« Odpowiedź #180 dnia: 25 Stycznia 2008, 21:48:48 »
Nie wiem czemu ryzykować ponownym zakupem tarcz Ate.  W końcu ta firma "zafundowała" Avensis tak "sprawne" hamulce. Lepiej poszukać i kupić tarcze podwójnie wentylowane - spokój praktycznie na zawsze.

arulek

• Gość
« Odpowiedź #181 dnia: 26 Marca 2008, 15:50:09 »
Witam Formowiczów i mam pytanko otóż mam zamiar wymienić tarcze hamulcowe z przodu w mojej ave d4d z 2000 r ponieważ przy hamowaniu strasznie drga mi kierownica i po lekturze forum jestem pewien że u mnie tarcze są do wymiany .Nie wiem tylko jakiej firmy kupić bo na allegro znalazłem oferty : Brembo ,Delphi, i kilka innych .Jeśli już ktoś zmienił to poproszę o opinie jakie są najlepsze .Z góry dziękuję.

Korzystaj z opcji szukaj i FAQ zanim załozysz nowy watek

Eddie
« Ostatnia zmiana: 26 Marca 2008, 17:53:00 wysłana przez eddie »

przemo2.0td

• Gość
« Odpowiedź #182 dnia: 26 Marca 2008, 17:41:08 »
Ja zakupiłem ponad pół roku temu tarcze zimmerman wentylowane ( cena ok 240pln) + klocki jurid zestaw sprawuje się wyśmienicie ;=) . Jakiś tydzień temu zmieniałem łozysko w piascie z przodu i rozebrałem całą lewą strone--> na tarczy po pół roku jazdy nie ma najmniejszych oznak zużycia  ;) i oczywiście o drganiach zapomniałem juz;)
Polecam zestaw

EDDY

• Gość
« Odpowiedź #183 dnia: 26 Marca 2008, 18:08:41 »
Ja zakupiłem ponad pół roku temu tarcze zimmerman wentylowane ( cena ok 240pln) + klocki jurid zestaw sprawuje się wyśmienicie ;=) . Jakiś tydzień temu zmieniałem łozysko w piascie z przodu i rozebrałem całą lewą strone--> na tarczy po pół roku jazdy nie ma najmniejszych oznak zużycia  ;) i oczywiście o drganiach zapomniałem juz;)
Polecam zestaw
Cena za komplet? Możesz podać jakieś namiary na te tarcze?Tzn. chodzi mi o to gdzie je kupiłeś? I jakie klocki wstawiłeś?

lparadowski

• Gość
« Odpowiedź #184 dnia: 27 Marca 2008, 08:37:40 »
Witam

to może ja też się "pochwalę" :
- teraz : klocki :Kaszajama (KASHIYAMA)  no niby Japonia , ale tak naprawde to Chiny
               tarcze  JC , Chiny rzecz jasna

opinia : tani zestaw , ale bardzo ładnie daje radę , oczywiście jeśli ktoś nie szaleje

- później : tarcze : ATE Power Disk
                 klocki :  ATE

opinia : bardzo ładnie działa w cięższych autkach , klocki starczają na 20-30 tys , wytrzymują bardziej agresywną jazdę

Pozdrawiam

EDDY

• Gość
« Odpowiedź #185 dnia: 27 Marca 2008, 19:41:21 »
- później : tarcze : ATE Power Disk
                 klocki :  ATE

Nie wiem dlaczego chcesz się pakować w ATE ? W końcu te tarcze były montowane w Toyotach przed fl i jakoś się nie sprawdziły.

lparadowski

• Gość
« Odpowiedź #186 dnia: 27 Marca 2008, 20:52:04 »
Witaj

ponieważ jeździłem na tych tarczach w kilku autkach :
-VW Passat B6
- VW Golf 2
-VW Golf 3
- Skoda Octawia

tarcze ATE w wersji Power Disc ( te z rowkami odprowadzającymi pył ) sprawdzały się bardzo dobrze
do tego dochodzi fakt że jedna kosztuje 180 zł , i ładnie wyglądają zza felg

oczywiście to moja subiektywna opinia  :-)

Pozdrawiam

danielo79

• Gość
« Odpowiedź #187 dnia: 28 Marca 2008, 23:03:22 »
Witam
Tez sie przymierzam do wyeliminowania drgania na kierownicy :-) .Ja mam zamiar kupic tarcze firmy Hart+klocki lucasa.Zobacze jak to sie bedzie spisywało i dam znać.Będzie mnie to kosztowało 235 zł .Pozdrawiam

rami

• Gość
« Odpowiedź #188 dnia: 04 Kwietnia 2008, 13:36:50 »
witam
Ja rowniez zamontowalem u siebie tarcze Zimmerman wiercone, polecam

pozdrawiam

teracon

• Gość
« Odpowiedź #189 dnia: 09 Kwietnia 2008, 01:35:14 »
Witam!

Lord D4 i przemo2.0td

Jak sie sprawują Wasze zestawienia tarcz Zimmermann Sport z danymi klockami? I jakie to są konkretnie klocki? Trochę czasu upłynęło więc nie zaszkodzi odświeżyć posta, a doświadczenia własne użytkowników są najlepszą informacją dla innych :)

Pozdrawiam!

przemo2.0td

• Gość
« Odpowiedź #190 dnia: 09 Kwietnia 2008, 11:28:07 »
Polecam zestaw
potwierdzam ze zestaw jest ok;) dodam tylko ze ciągam kemping w wakacje i nic sie nie dzieje z tarczami ;) Ja zakupiłem zimmerman wentylowane (nie te sport nawiercane!)według mnie to materiał użyty na wystruganie tarczy ma przede wszystkim znaczenie i oczywiście średnica  a nie nawiercenie kilku dodatkowych otworów;)Pozatym w w samochodzie użytkowym jakim jest ave obawiałem się o trwałość tarczy nawiercanej + nie wiadomo jakie klocki do niej zakupić;/  , myślę ze słusznie postąpiłem kupując zwykłą wentylowana co narazie sie potwierdza;p 
cena kompletu to było 360pln z przesyłką na allegro zakupiłem u kolesia co zimmerman miał w ofercie .
pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: 09 Kwietnia 2008, 11:37:07 wysłana przez przemo2.0td »

arulek

• Gość
« Odpowiedź #191 dnia: 15 Kwietnia 2008, 21:40:18 »
Założyłem komplet Lucasa tzn. tarcze i klocki i drgania kierownicy podczas hamowania zanikły.Koszt klocki 115 plus tarcze 230 za komplet.

Offline esem

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #192 dnia: 15 Kwietnia 2008, 22:12:49 »
Założyłem komplet Lucasa tzn. tarcze i klocki i drgania kierownicy podczas hamowania zanikły.Koszt klocki 115 plus tarcze 230 za komplet.
Pochwal się, gdzie kupiłeś  <brawo>
Mazda3, 2016, 2.0 165KM, VVTi, dawno temu Avensis T22, 2001 po FL, 2.0 D4 VVTi

arulek

• Gość
« Odpowiedź #193 dnia: 17 Kwietnia 2008, 14:52:20 »
W Ostródzie u Zbyszka Chmielewskiego na ul. Chrobrego

Wieża

• Gość
« Odpowiedź #194 dnia: 18 Kwietnia 2008, 22:25:16 »
He he, to i ja się pochwalę - tarcze Delphi z allegro po 82 zeta/szt ( o takie http://moto.allegro.pl/item345155859_tarcze_hamulcowe_toyota_avensis_przod.html ) i dobrane do tego klocki Lucasa w warsztacie, gdzie całość wymienili. Nie mam się czego przyczepić ...

pozdrv

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl