Autor Wątek: Tarcze hamulcowe - Ave T22  (Przeczytany 93880 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jaksa

• Gość
Odp: Tarcze hamulcowe - Ave T22
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Sierpnia 2004, 10:01:13 »
Cytuj (zaznaczone)
ona na to że z tej samej firmy do Hond już paręlatek zakładają i jeszcze żadnej reklamacji nie było  
Fakt....wszystko zależy od techniki jazdy, mam klientow którzy na JC jezdzą i jest ok,ale to tylko paręosób.... może trafili na dobry materiał......Pozdrawiam

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Sierpnia 2004, 11:12:58 »
Cytat: Jaksa
Fakt....wszystko zależy od techniki jazdy, mam klientow którzy na JC jezdzą i jest ok,ale to tylko paręosób.... może trafili na dobry materiał......Pozdrawiam

Pamiętaj, że w JC można dostać klocki kilku firm, a na wszystkie mówimy po prostu "klocki JC".
Jedno jest pewne, nie kupujęnic co ma na końcu symbolu litery JC :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Sierpnia 2004, 11:20:52 »
Qrde chyba pójdęposznupać w tym koszu na śmieci kolo garazu, może znajde jeszcze opakowaniw po tych klockach :wink:  :wink: bo nie daje mi to spokoju :roll:  :roll: Wiem napewno że nie były to JC ale jakiej to nie pamiętam :(  :(

MayeKK

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 09 Września 2004, 17:58:41 »
ja tam zakladam lucasy klocki + tarcze.......mialem raz i bylo OK, zobaczymy teraz jak to wypali...

arturodob

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 04 Października 2004, 21:59:20 »
Ja mam ave 2.0 z 2001 rok\kupilem tarcze w JC i jest lipa byly gorsze niz orginal po 140 tys ,tarcze z jc oddalem do sklepu bo sie wogole nie dalo jezdzic bo byly fabrycznie krzywe ,zakupilem niemiecki po 180zl za sztuke i sa super polecam nie ma bicia na kierownicy przy hamowaniu a w jc nie moglem kierownicy utrzymac
pozdrawiam!!

Toyo69

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 05 Października 2004, 14:47:38 »
Od wymiany przejechałem 4 tyś km. i narazie spokoj nic nie bije, klocki też praktycznie tej samej grubości no i hamulce o niebo lepsze. Martwi mnie tylko jedna rzecz, a mianowicie na prawej tarczy ślad po klocku jest szerokości tarczy a na lewej jest o 2 mm. węższy, tak jakby klocek był mniejszy  :?

valeo75

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 04 Kwietnia 2005, 21:28:03 »
Cytat: arturodob
Ja mam ave 2.0 z 2001 rok\kupilem tarcze w JC i jest lipa byly gorsze niz orginal po 140 tys ,tarcze z jc oddalem do sklepu bo sie wogole nie dalo jezdzic bo byly fabrycznie krzywe ,zakupilem niemiecki po 180zl za sztuke i sa super polecam nie ma bicia na kierownicy przy hamowaniu a w jc nie moglem kierownicy utrzymac
pozdrawiam!!

A gdybyś jeszcze napisał CO i GDZIE kupiłeś, to byś sprawił wielką radość wielu forumowiczom...

Dzięki z góry

przemo_z

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 04 Kwietnia 2005, 22:29:47 »
Moje tarcze hamulcowe brembo /reczenie nawiercane/ przezyly juz zime i w sumie juz ok.40 000 km. Są lepsze niz seria ale hamowania ciagle nie mozna nazwać komfortowym i przyjemnym. Szczegolnie przy dużym opóżnienieu z wysokiej predkosci daje sie odczuc miekniecie pedalu hamulca a przy kolejnych hamowania drgania kierownicy...
Jakich tarcz sie nie kupi, to dopoki beda mialy seryjna srednice efekt bedzie bardzo przecietny.  :x
Pozostaje zwolnic lub przeszczeipic hebelki z innego modelu.
Celica gt4 :lol:

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 05 Kwietnia 2005, 18:34:08 »
Cytat: przemo_z
Moje tarcze hamulcowe brembo /reczenie nawiercane/ przezyly juz zime i w sumie juz ok.40 000 km. Są lepsze niz seria ale hamowania ciagle nie mozna nazwać komfortowym i przyjemnym. Szczegolnie przy dużym opóżnienieu z wysokiej predkosci daje sie odczuc miekniecie pedalu hamulca a przy kolejnych hamowania drgania kierownicy...
Jakich tarcz sie nie kupi, to dopoki beda mialy seryjna srednice efekt bedzie bardzo przecietny.  :x
Pozostaje zwolnic lub przeszczeipic hebelki z innego modelu.
Celica gt4 :lol:

A jaki masz płyn hamulcowy i jakie klocki?

przemo_z

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Kwietnia 2005, 22:46:39 »
Płyn standardowy więc chyba DOT3.0.
Klocki Ferrodo Premium...

ZACHARY

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 06 Kwietnia 2005, 07:08:10 »
Płyn standardowy więc chyba DOT3.0.
Klocki Ferrodo Premium...

Spróbuj wymienić go na płyn wysokotemperaturowy np. Castrol-a lub Ate. "Mięknięcie" hamulca jak napisałeś może być przyczyną przegrzewania sięrzeczonego płynu. płyn Castrol-a

przemo_z

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 06 Kwietnia 2005, 11:11:35 »
Sprawdziłem . Moje klocki to Ferodo DS 2000.

Co do SRF , to słyszałem, że jest to najdroższy płyn hamulcowy w ogóle.
Znasz może cene?

A ponadto płyn DOT 5 o wyższej temperaturze wrzenia oraz płyny sportowe (np. Castrol SRF) bardzo silnie chłoną wilgoć i szybko obniża sięich temperatura wrzenia. Dlatego należy je wymieniać bardzo często, nawet kilka razy w roku. Jeśli nie startuje sięw rajdach lub wyścigach, płyn DOT 4 pownien wystarczyć w zupełności.

przemo_z

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Kwietnia 2005, 11:23:40 »
Znalazłem !

Cena płynu hamulcowego Castrol SRF : 300zł / opakowanie litrowe :shock:

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Kwietnia 2005, 16:50:13 »
Sprawdziłem . Moje klocki to Ferodo DS 2000.

Jak masz te klocki to nie nie powinno byc z tym problemów DS 2000 wytrzymuja znacznie wyższe temperatury niż premiery

Co do SRF , to słyszałem, że jest to najdroższy płyn hamulcowy w ogóle.
Znasz może cene?

Nie zdązyłem odpisać cena jest chora totalnie

A ponadto płyn DOT 5 o wyższej temperaturze wrzenia oraz płyny sportowe (np. Castrol SRF) bardzo silnie chłoną wilgoć i szybko obniża sięich temperatura wrzenia. Dlatego należy je wymieniać bardzo często, nawet kilka razy w roku. Jeśli nie startuje sięw rajdach lub wyścigach, płyn DOT 4 pownien wystarczyć w zupełności.

Zgadza sie 5 chłonie wilgoć strasznie. Na początku jest znaczna poprawa ale pózniej coraz gorzej i kolejna zmiana. Może watro by pokombinować nad jakimś dodatkowym chłodzeniem tych tarcz. A może poprostu są za małe do tego samochodu.
BMW E46 320d
Mini Cooper

valeo75

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Kwietnia 2005, 23:27:06 »
Tarcze zimmerman i klocki kashiyama. Co wy na to? Jakieś doświadczenia?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl