Autor Wątek: Prosze o pomoc - corolla 1998 silnik 4EFE  (Przeczytany 1940 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ozi

• Gość
Prosze o pomoc - corolla 1998 silnik 4EFE
« dnia: 23 Listopada 2005, 08:16:41 »
Witam
Mam w rodzinie Corolle 1998r. z silnikiem 1332 4EFE niegazowana , wersja japońska, przebieg duży 236tyś ale wszystko z jednym kierowcą (mój ojciec). Auto jeździ nadal na oleju pełen syntetyk i ogólnie jest w super stanie, nie pali oleju ani płynu. W zeszłym tygodniu bez żadnych wcześniejszyh zapowiedzi padła uszczelka pod głowicą (wypaliła sięna dwóch cylindrach), oddaliśmy do serwisu i uszczelke wymienili. Autko odpala dobrze, czuć że ma moc jak kilka lat wcześniej, juz zdążył zrobić 900km przez ten tydzień i nic sięniedzieje, ale gdy ja sie przejechałem zauważyłem PROBLEM.......gdy silnik przekoczy 4000obr/min to nagle jest silne szarpnięcie i obroty spadają, pomimo tego że mocniej naciskam gaz, spadają bardzo szybko hamując auto aż spadną do 1000-1300 obr/min i znouw można bez problemów przyspieszać. Problem w tym że ojciec tego niezauwazył gdyż mało kiedy przekracza 4000obr/min. Wszystko stało siępo remoncie uszczelki i głowicy. PROSZE O POMOC GDYŻ JEST TO NIEBEZPIECZNE PODCZAS JAZDY NA TRASIE - dzieje sięto za każdym razem, nie ma wyjątków. Kontroliki nic niewskazują, auto pali normlanie ok 6 litrów benzyny w mieście i na trasie, ma wszystkie płyny i oleje, świece i przewody są dobre. Wtyczek elektrycznych raczej nie pomylili bo o to trudno bo każda inna, ale może przewody podciśnieniowe sie pomieszały, prosze jeśłi ktoś ma możliwość o przesłąnie zdjęć komory silnika, takich dokłądnych abym mógł porównać. rajdowyhandel@op.pl

Offline Croom

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #1 dnia: 23 Listopada 2005, 12:30:57 »
Zalozyles orginalna uszczelke pod glowice ?

Jedz do tych co naprawiali Ci autko bo najwidoczniej spierdzielili robote, zapytaj sie czy głowice splanowali.
Pozdrawiam serdecznie
Piotr Dziektarz
www.zmienolej.pl

Ozi

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 25 Listopada 2005, 23:20:42 »
Witam
DLaczego nikt sięniewypowiada, przecierz to forum, pomóżcie
Dzisja auto było w serwisie - podłączyli pod komputer a komputer pokazał że wszystko jest 100% sprawne i wszystko dobrze chodzi, wymieniono filtr paliwa i nadal jest taki sam efekt i nikt nie wie co może być.

Spro-ket

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 26 Listopada 2005, 02:54:31 »
Cytat: Ozi
DLaczego nikt się niewypowiada, przecierz to forum, pomóżcie
Widocznie nikomu z zaglądających na Twój temat nie trafiła się taka przypadłość.
Cierpliwości.
« Ostatnia zmiana: 05 Lutego 2006, 21:30:54 wysłana przez Spro-ket »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl