Autor Wątek: Boczne listwy  (Przeczytany 14657 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

tamigo

• Gość
Odp: Boczne listwy
« Odpowiedź #15 dnia: 08 Maja 2006, 19:55:09 »
Jade jutro do lakiernika bo niestety po zimie mam pęknięty przedni zderzak i przy okazji chciałem sobie pomalowac listwy boczne pod kolor nadwozia. Czy ktos juz kiedys je demontował. Próbowałem je oderwać ale strasznie mocno sie trzymają. Nie widziałem tam spinek(moge sie mylić), są chyba przymocowane tylko na taśme 2stronną. Boje sie szarpac bo nie chce ich zerwać razem z lakierem na drzwiach.
Czy ktoś ma na to patent?
pozdrawiam

ave409

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 08 Maja 2006, 20:09:18 »
zalezy gdzie, bo na drzwiach i blotniku jest inaczej

Artoone

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 08 Maja 2006, 21:45:53 »
Listwy są raczej wklejone i broń boże ich nie odklejaj, ponieważ przy  ściąganiu pozałamujesz i będą krzywe nawet po ponownym montazu.
Oddaj lakiernikowi cały samochód, on będzie wiedział jak to obkleić i pomalować.

TRoCIn

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 08 Maja 2006, 22:23:38 »
Listwy na drzwiach są przyklejone ale mają też po trzy albo cztery zatrzaski (nie pamiętam dokładnie) jak chcesz je zdjąć to najlepiej delikatnie żyletką odciąć klej wzdłuż listwy i z umiarem pociągnąć w miejscu zatrzasków. Po odklejeniu listwa bedzie troche zagięta ale jak przykleisz na dobry klej lub silikon to bedzie sie dobrze trzymać - wiem bo po zimie musiałem jedną przykleić bo mróz spowodował odklejenie się jednej do wysokości pierwszego zatrzasku a prędkość podczas jazdy tylko "pogłębiała" odklejanie - na trasie prawie zgubiłem listwe :)

zieras

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Maja 2006, 16:01:59 »
JA też miałem problem z listwami ale przednimi też zaczęły się odklejać.Fabrycznie są przyklejone na specialny klej.Zdiołem je pogrzewając opalarką zchodziły bardzo ładnie niebyło puźniej dużo czyszczenia kupiłem taśme dwustronną nakleiłem najpierw na listwę potem na dzwi ale najpierw długo je nagżewałem opalarką tak aby stały się miękie potem stopniowo przyklejałem i trzymają się już ponad rok i nigdzie nie widać aby się odklejały a wię nie trzeba kupować nowych.

dziennikario

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 26 Maja 2006, 23:07:35 »
Dla statystyki oraz producenta dołącze i swój głos: mi takze odłazi tylna, lewa listwa. Utrudniała mi otwieranie drzwi dopoki nie przycialem jej. Jezdze sol 98, brat borykajacy sie z tym samym modelem z 2001 r.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl