witam,
pytanie, chyba głównie do ludzi z instalacjami gazowymi chociaż dotyczy benzyny.
U mnie (previa) czasami auto jakby skacze przy dodaniu gazu np na 2 biegu, i odwrotnie jak jade na wyzszych obrotach i puszcze gaz, jest takie jakby szarpnięcie w dół, a nie płynne zejście obrotów, takie jakby skoki w pewnym zakresie obrotów, ale to chyba nie za każdym razem, no i tylko na benzynie, także w sumie jest to prawie nie uciążliwe.
Zrobiło mi sie to poprzedniej zimy, miałem wrażenie jakby coś przymarzło od tego że jeżdżęna gazie i generalnie olałem temat (benzyny), ale teraz sobie pomyślałem żeby może coś z tym zrobić, wyczytałem w necie, że to mogą być zapieczone wtryskiwacze - przynajmniej podobnie ludzie opisywali to u siebie. Dodam, że nie mam problemów z zapalaniem, ani z niczym innym, tylko właśnie to że czasem szarpnie na benzynie.
Dziś dolejętrochęjakiegoś płynu do czyszczenia wtryskiwaczy i przegazujęna benzynie ale mam wrażenie, że to nic nie da.
Czy ktoś to miał lub ma coś podobnego ? ile takie sprawy mogą kosztować ? Będęwdzięczny za jakieś informacje,
pozdrawiam,
bartek