Autor Wątek: Wersje Toyoty Cariny E (F)  (Przeczytany 65368 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Adam_Zg

• Gość
Odp: Wersje Toyoty Cariny E (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 15 Kwietnia 2006, 06:36:26 »
moja 96' XLI ma 4 el szyby + lusterka klime, centralny zamek na pilota z odcieciem zaplonu i to tyle, najabrdziej brakuje mi szyberdachu w escorcie mialem niby mala rzecz a cieszy:)

polak to wszystko ukradnie mi przed blokiem ukradli swiatlo przednie halogen wiec musialem drugie wyjac love:|

Bommb

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Maja 2006, 20:07:36 »
Moja Cari 96r. kupiona w Polsce w salonie od nowosci ze mna :) Kupiona praktycznie jako golas :P
Jedynie wspomaganie i centralny. Zero poduszek, zero ABSu nie mowiąc juz o elektryce :( tak niestety bylo kiedys :-\  dodatkowo lakier metalik :)

robertog

• Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 28 Stycznia 2007, 20:49:44 »
a ja mam Cari 95r.1.6 16V 99km lb kombi. wyposarzenie to 4xel.szybki, wspomaganie, centralny z alarmem, klima, czarne zderzaki i lusterka, które zresztą są ręcznie ustawiane no i brak ABS. najciekawsze jest to ze auto jest z 95 roku a wyglada jakby po części było po fl. - silnik ma 99km a nie 107, fotele mocniej wyprofilowane. z tyłu na klapie jest napisane że to wersja SI (!!!!!!!!????) - całkiem jak Corolla.
i kto mi wyjaśni co to za cudo?
aha auto sprowadzone z Włoch.
mam jeszcze problem z numerem VIN - jest jakiś dziwny....możecie to sprawdzić?

VIN JT172ATK000127910
dzięki za info

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #48 dnia: 29 Stycznia 2007, 00:29:12 »
http://www.autobaza.pl/ab/pl/web/productaa0100

Wpisz tam VIN i sie dowiesz ze...Auto 5 drzwiowe 1.6 a w dodatkowo najdziwniejsze wersja japonska:) Wydaje mi sie ze Japan to były do '93 roku .... Tak na marginesie, to nigdy bym z włoch nie sprowadził auta. Pare razy u nich byłem i niezbyt czesto widziałem niepoobijany samochod :-D
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

robertog

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 29 Stycznia 2007, 09:56:33 »
he he

masz racje, wiekszość samochodów jest poobijana, moja zreszta też jest przytarta z prawej strony ale na szczęście niezbyt mocno. makaroniarze mają spore problemy z parkowaniem i jeszcze większe z kulturą jazdy po mieście, po prostu nic ich nie obchodzi i jadą jak chcą.
ciekawostką niech będzie fakt, że jest tam dużo samochodów luksusowych jak np bmw x5 albo mercedes ml w wersji z czarnymi zderzakami. wg mnie to albo włosi zamawiają na swoje życzenie takie wersje, albo takich zamówień było na tyle dużo, że co poniektórzy producenci zdecydowali się na wprowadzenie takich wersji na ich rynek. :huh:

a odnośnie vin-u to chciałem się z niego dowiedzieć o dacie produkcji i kodzie lakieru a vin checker tego już nie pokazuje. na innych stronach natomiast wyskakuje mi informacja, że nr został źle wpisany. :oops:

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #50 dnia: 29 Stycznia 2007, 10:12:17 »
W sprawie rocznika to na pewno w googlach cos bys znalazł . W temacie lakieru zajrzyj tu>>http://www.tkp.nazwa.pl/forum/index.php?topic=3229.15 Masz tam dokladnie napisane gdzie znalezc tabliczke

robertog

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: 29 Stycznia 2007, 11:08:36 »
sęk w tym, że wszystkie strony jakie znalazłem właśnie przez google na których można sprawdzić vin pokazywały komunikat, że źle wpisałem numer.

dzięx :icon_pray: za linka do tego wątku o lakierach

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #52 dnia: 29 Stycznia 2007, 13:23:22 »
Rocznik w VIN to powinien byc 10 ty znak . 95 powinno byc S. W Twoim to rzeczywiscie jakos dziwnie :-)

hipek

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 22 Lutego 2007, 14:01:16 »
mam 4 szyby,welur,el.szyberdach,klimę wspomaganie,abs,centralny,alarm,immobilizer,fabryczne alusy i nie mam pojęcia jaka to wersja. a tak przy okazji czy ktoś wie coś o silniku 1.8 benz. bo wszędzie opisują tylko 1.6,2.0 i dizla.

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #54 dnia: 22 Lutego 2007, 15:13:09 »

Offline Sterciu

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #55 dnia: 06 Czerwca 2007, 11:04:33 »
w jednaj z Cari sedanie GLi mam : el.szyby x4 , el. lusterka , el. reg reflektorów , halogeny przeciwmgłowe, el. szyberdach ,c.zamek , welur , pełna regulacja siedzeń kierowcy i pasazera (czyli tak jak w drugiej Cari mam tylko siedzenie kierowcy z pełną regulacj a tak w tej oba) była klima do kolizji , po niej nie ma chłodnicy ale reszta do klimy jest  (czyli oryginalnie była), ekonomizer , spryskiwacze reflektorów , podgrzewana przednia szyba , podłokietnik w tylnej kanapie ( w wielu XLi i GLi które z angli na czesci trafiały do mnie nie było ;) ) , oryginalnie lusterka w kolorze nadwozia , gril po FL w chromie , 2x airbag (równiez do kolizji poniewaz pózniej juz tylko airbag kierowcy włozyli) , ABS , alufelgi Artec`a , oryginalny bagaznik dachowy gratis ;)- auto sprowadzone z Austrii , rocznik 97 , i numer nadozia zaczynający sie od JT :D , sprowadzona indywidualnie przez pierwszego właściciela z Japoni (szkoda ze Navi nie miała i klimatronika co wystepowało w azjatyckich Coronach :( ) , a... i w dowodzie jak i na wszystkich papierach od auta widnieje pod nazwą Toyota Corona :)

w drugiej Cari   GLi mam el.szyby x 4 , el. lusterka , el. reg reflektorów , klima , c.zamek , pełna reg. siedziska kierowcy , halogeny , alufelgi - auto sprowadzone z niemiec , rocznik 94 , jeszcze JT

Mój wuj kupował Carine w 1995 roku i od ręki dostał w wersji GLi , nie miała tylko klimy z takiego najbardziej powszechnago wyposazenia cari.
« Ostatnia zmiana: 06 Czerwca 2007, 11:08:01 wysłana przez Sterciu »
Pozdrowionka  . :D

Piotrek D.

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 09 Stycznia 2008, 10:10:40 »
moja carina xli ma tylko poduszki, wspomaganie, centralny zamek, i i mmbolilajzer. nic poza tym. ubogo ale jakos sie jezdzi
mam malutkie pytanie jesli moze ktos to przeczyta a mianowicie czy kontrolka check engine powinna sie zapalac przy wprowadzeniu silnika na wyzsze obroty? mam tu na mysli podniesienie ich do okolo 4 tys podczas jazdy? moja nzapala sie za kazdym razem i to nawet przed uzyskaniem tych wspomnianych 4 tys a pozniej przy wlaczeniu wyzszego biegu gasnie. czy to jest normalne? czy ona dziala takze jako ekonomizer?????????
z goty wielkie dzieki za odpowiedź. pozdrawiam. Piotrek D. :-)

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #57 dnia: 09 Stycznia 2008, 10:20:30 »
Check nie powinien sie zapalac w opisanym przypadku. Sprawedz jakie komp ma błedy w pamieci http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=80,0. Witamy na forum

darkom61bis

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 09 Stycznia 2008, 20:08:52 »
moje GLI z 1994:
- wspomaganie kierownicy
- centralny zamek
- ABS
- elektryczne lusterka x2
- elektryczne szyby x4
- welurowa tapicerka
- klimatyzacja ręczna
- światła przeciwmgielne
- zero poduszek

A najlepsze są fotele, bardzo dobrze wyprofilowane.
Od dwóch miesięcy jeżdżę nową cromą i (po Carinie) fotele odczuwam prawie jak dramat.

Offline barte.k

• Toyot Spamer
    • Lotniczo!
« Odpowiedź #59 dnia: 25 Kwietnia 2008, 12:53:49 »
Zwracam honor MadMike.
Cari GTSi
spojler od gti. jeden wydech, 1.6
w necie jest troche tego..
http://www.2dehands.nl/toyota-carina-e-1-6-gtsi-41495320.html

w PL chyba raz widziałem, ale myslałem ze to samo-robiony tuning.

Szerokości Kuba!

today tomorrow TOYOTA

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl