Autor Wątek: Corolla 1.4 D4D - kombi  (Przeczytany 10035 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bigman

• Gość
Odp: Corolla 1.4 D4D - kombi
« Odpowiedź #15 dnia: 11 Kwietnia 2006, 10:51:55 »
A tak wogóle to japońce najlepsze dajcie lepiej baty jakiemuś VW.
a konkretnie jakiemu? bo jeżeli mówimy o serii i porównywalnych mocach to żaden problem

bigman

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 11 Kwietnia 2006, 10:57:20 »
Bigman, musze Ci przyznac - miales racje... Wczoraj testowalem moja D4D z 1,6 benzyna... I dostalem baty...
nie było innej możliwości :-) a na ile długości? ;-)

Na moje pocieszenie moge dodac, ze baty zaczely sie odwracac od ok 120 km/h. Wtedy to moje auto dalej sobie ochoczo jechalo, natomiast 1,6 nie przyspieszalaj juz tak zwawo. :)
wszystko jest możliwe - to zależy na którym biegu jechała ta 1.6 - jeżeli na V to jak najbardziej ale na IV?

Zatem musze przynac 1,6 lepiej przyspiesza do 120 km/h ale potem... Dalej nie zmieniam zdania. Dalej wole swoja 1,4 D4D  ;D
napisz coś więcej o tym jak było to testowane > 120

ja mam 1.6 sedan - auto ma przebieg 50kkm ale silnik ma zaledwie 10kkm ;-)

w połowie roku zrzucam się z ze znajomymi na wynajęcie lotniska w okolicach poznania - wtedy będzie można spokojnie i bezpiecznie potestować i przy okazji sprawdzic jak chodza auta innych marek

Offline borkomar

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 28 Maja 2006, 14:12:28 »
Bardzo fajny pomysl - moze ja Honda Civic Sport z 2005r 1.6 bym sie sprawdzil z taka 1.6VVTI - niby mam mozliwosc bo Kobieta ma taka Rolke ale Ona nie pojdzie na taka zabawe :D ;)

Offline marcin

• Junior Administrator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Czerwca 2006, 07:26:13 »
śmigałem taką Corollką ( 1.4 D4D - 2006 - sedan ), odnoszę bardzo pozytywne wrażenie, nie dość że po mieście spaliła 6 litrów, to jeszcze był to pierwszy diesel, którego znam, który ciągnął równo do 5000 - byłem w szoku - podejrzewam że ten silnik spokojnie dałby sobie radę z moją Camry...  (waży tyle samo) fakt że byłaby wolniejsza trochę niż teraz, ale żarłaby 6 czy 7 litrów, a nie 15...

nie ma co ukrywać - diesel rządzi  ( ale dlatego że ma turbinę i common rail ) - dopiero porównanie np. 2.0 TDI z 2.0T miałoby jakieś miarodajne efekty... tu o ile osiągami TDI szans nie ma, to benzyna na pewno więcej zeżre...

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl