Autor Wątek: Corolla Verso  (Przeczytany 42252 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #60 dnia: 24 Sierpnia 2004, 12:48:37 »
Ide dzisiaj do posrednika.Niech szuka,moze jest jakas Corolla Verso z drugiej reki w Hiszpanii.Za to jutro ide probowac Hyundaia Santa Fe.Chyba sie potne,nie wiem na co sie zdecydowac.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #61 dnia: 24 Sierpnia 2004, 13:11:46 »
Toreador,
pisałem o Corolli Verso kupowanej przez mojąfirmę- czas oczekiwania od złożenia zamówienia + formalności = 3 tygodnie. Nie jest źle, tylko ta u nas będzie benzynowa 1.8 Sol, a dostępność i czas oczekiwania bardzo zależy od wersji. Poszukaj za granicą (Francja, Włochy, Portugalia).

Oczywiście widziałeś już nową Mazdę5??? Dla mnie faworyt tej klasy.

Popatrz sam:

:arrow: Mazda 5 (angielska)
 :arrow: Mazda 5 (polska)

szad

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #62 dnia: 24 Sierpnia 2004, 13:17:58 »
ta mazda to chyba bardziej odpowiednik Ave Verso...

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #63 dnia: 24 Sierpnia 2004, 13:25:14 »
Jestes pewien ze takk krotko?To moze od razu zamowie ja w Polsce.U mnie mowi sie nawet o 4-ech miesiacach!Podaj prosze kurs euro zebym mogl sobie porownac ceny.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #64 dnia: 24 Sierpnia 2004, 13:27:50 »
Szad
Mazda 5 nie jest odpowiednikiem Avensis Verso, tylko Corolli Verso. Została zbudowana na podwoziu Forda C-Maxa i mieści 5-7 pasażerów, czyli wielkością plasuje sięobok Zafiry, Tourana, Scenica czy innych Tino i Picasso.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #65 dnia: 24 Sierpnia 2004, 13:59:09 »
Toreador
Dzisiejszy kurs €1 = 4,4346 PLN

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #66 dnia: 24 Sierpnia 2004, 14:03:20 »
Jesli to kwestia miesiaca to moge zaczekac.Napisalem juz do dwoch salonow we Wroclawiu,ciekawe czy odpisza.U mnie  kosztuje benzyna Luna 21200 euro,diesel jakies 1500 drozszy.Podajcie prosze kurs euro!

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #67 dnia: 24 Sierpnia 2004, 14:07:47 »
Podałem Ci kurs NBP, ale mogęjeszcze raz

€1 = 4,4346 PLN

A nie lepiej spytać gdzieś po drodze między Polskąa Hiszpanią??

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #68 dnia: 24 Sierpnia 2004, 14:15:08 »
Tak sorry,widzialem kurs.Wyglada na to ze sa one tansze w Polsce,ale beda na pewno jakies koszta przerejestrowania tego na hiszpanskie blachy.Dlaczego myslisz ze lepiej byloby szukac gdzie indziej?W polsce mam rodzine i znajomych,ktorzy moga byc przydatni do zalatwienia transakcji.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #69 dnia: 24 Sierpnia 2004, 14:45:20 »
Gdzie mieszkasz, podaj przynajmniej region? Ile czasu siedzisz w Hiszpanii? Coś mi sięwydaje, że nie wiesz co u nas słychać, tylko proszębez urazy.

Otóż jeszcze przed przystąpieniem do unii ceny aut rosły przez mniej więcej ostatni rok. Wzrosły naprawdęsporo, nawet o kilkadziesiąt procent. Wszystko po to, żeby po naszym przystąpieniu nie było dużych różnic w cenach i żeby Niemcy nie rzucali sięwpław przez Odręi Nysęza szturmem na nasze salony, bo jak wiesz w dawnym NRD raczej ciekawie z pracą nie jest, więc po co powiększać im bezrobocie zamykając ich salony samochodowe.

Mimo naszego przystąpienia do unii, nasze ceny aut należą do najniższych w Europie, już prasa pisze o wykupowaniu nowych aut przez podstawione osoby, działające na zlecenie dilerów z Niemiec i Holandii. Mniejsza o to, fakt pozostaje faktem - u nas (jeszcze) jest najtaniej, ale ceny sukcesywnie rosną, w przeciwieństwie do płac.

Jeżeli porównasz ten sam model, to polska cena będzie dużo niższa niż np. w Niemczech, ale ten sam model nie koniecznie będzie miał takie samo wyposażenie. Na to też trzeba zwracać uwagę. Pomiędzy Hiszpanią, a Francją, Włochami, czy Portugalią nie powinno być aż takich różnic, czyli tamtejsze rządy/ustawodawcy nie powinni robić kłopotów z kupnem za granicą i rejestracją auta u Ciebie. Co do Polski niestety mogą stosować jakieś zniechęcające bariery, bo przecież "zachód" nadal chętnie kupowałby w naszych salonach, tylko "kochana Bruksela" takie "niecne praktyki" uniemożliwia.

Na pewno będzie Ci łatwiej kupić w Polsce, tylko po co tyle ciągnąć auto???

pankuba

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #70 dnia: 24 Sierpnia 2004, 15:14:17 »
A ja uparcie swoje.

Czemu sie tak zaparłeś na Verso. Żona z dzieckiem + bagaże nie pomieszczą sięw Ave. :?: Podobało mi sięporównanie Clarksona z TopGear, dotyczyło Focusa C-maxa, ale myślęże jest odpowiednie do wszystkich minivanów - są to samochody albo dla punków albo dla biskupów, co by im sięfryzura/czapeczka nie zgniotła. Po za tym mają takie same możliwości jak ich cywilne odpowiedniki a kosztują wiecej i wyglądają gorzej. IMHO producenci wmówili ludziom że te auta oferują tyle możliwości, pod czas gdy i tak wykorzystujemy je dokładnie w ten sam sposób jak ich zwłykłe odpowiedniki. No chyba że ktoś rzeczywiscie potrzebuje autobusu - patrz firma do przewozu pracowników.

IMHO silnik 2.0 D4D nadaje siędo zwykłej Corolci a Verso jest do niego za duże i za ciężkie.

Jeżeli już to faktycznie bardziej podoba mi sie Outlander, albo nawet Mazda 5.

Kiedyś był taki test (rok/dwa temu) kto robi najlepsze silniki do aut produkowanych seryjnie, wygrało... Mitsubishi. :!:

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #71 dnia: 24 Sierpnia 2004, 15:33:16 »
Kuba
Przy naszych cenach Corolla Verso 1.8 Sol kosztuje 87.500 zł, a Ave Wagon 1.8 Sol 93.000 zł. Verso ma rozstaw osi 275 cm, a Ave 270 cm, więc za mniejsze pieniądze masz więcej miejsca w środku i tylko trochęmniejszy bagażnik (400 vs. 520 l)
Corolla Verso pod wieloma względami jest jest lepsza.

janmor

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #72 dnia: 24 Sierpnia 2004, 15:40:36 »
Hehe witajcie  :aclap

Już sięstęskniłem za Waszymi "różnicami zdań" Jackal i PanKuba   :abiggrin  :bbravo  :lol:  :lol:   :tonguepop  :tonguepop  :tonguepop

A mnie sięoba nie podobają. No może pogadamy jak powiększęrodzinę :roll:

Pozdrawiam   :D  :D  :D

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #73 dnia: 24 Sierpnia 2004, 15:48:42 »
Jakie różnice zdań? Przecież nie namawiam go na francuza czy niemca, nie?

Mieszkmay w Europie, więc nam wmawiają, że nasza przyszłość w vanach, w USA wmawialiby że w SUVach, a w Chinach ... w rowerach ;-)

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #74 dnia: 24 Sierpnia 2004, 16:28:50 »
Prawde mowiac la idea duzego samochodu pojawila sie w naszych planach ze wzgledow bezpieczenstwa.Tzn. ja jestem taki prosty facet,ktory uwaza ze im wiekszy samochod tym bezpieczniejszy.Po prostu wole zeby zona wozila malego toreadorka w duzej furze.Mieszkam od lat w Walencji (niedlugo przenosze sie bardziej na polnoc).Do Polski jezdze przynajmniej dwa razy do roku,z tego zazwyczaj raz samochodem (2450 km.do Wroclawia).
Najchetniej to bym kupil terenowke ale to trzeba liczyc powyzej 25 tys.euro i troche dla mnie za drogo.Co do Corolli to po prostu zrobila na mnie bardzo dobre wrazenie,podoba mi sie wnetrze moim zdaniem dobrze zaprojektowane.No i dosc bogate wyposazenie po przystepnej cenie.
Wiecie moze czy ten Ave dostepny jest w wersji kombi czy touring?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl