Autor Wątek: Corolla Verso  (Przeczytany 42248 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #75 dnia: 24 Sierpnia 2004, 16:33:03 »
Cytat: pankuba
A ja uparcie swoje.

Kiedyś był taki test (rok/dwa temu) kto robi najlepsze silniki do aut produkowanych seryjnie, wygrało... Mitsubishi. :!:

Z jakiego zrodla te dane jesli mozna wiedziec?

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #76 dnia: 24 Sierpnia 2004, 16:40:39 »
Toreador
Dzięki za opis, teraz łatwiej. Jak Ci siętak podoba Corolla Verso, ja bym na Twoim miejscu troszkępoczekał. Toyki idą w Europie jak świeże bułeczki, fabryki nie nadążają z montażem, dlatego czasem trzeba poczekać, bo warto.

Czy jest Ave? Pewnie że tak, własnie o nim pisaliśmy. Nazywa sięWagon, w Europie oferowany jest z silnikami 1.6, 1.8, 2.0 i 2.4 w benzynie oraz dieslem 2.0 D-4D 116 KM. W Polsce jest droższy niż Corolla Verso z tym samym silnikiem i wyposażeniem.

pankuba

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #77 dnia: 25 Sierpnia 2004, 14:53:38 »
Cytat: toreador

Z jakiego zrodla te dane jesli mozna wiedziec?

Nie można.

Nie pamietam  :ablush

pankuba

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #78 dnia: 25 Sierpnia 2004, 14:57:36 »
Cytat: Jackal
Jakie różnice zdań? Przecież nie namawiam go na francuza czy niemca, nie?

khy hy hy, właśnie Janmor my obaj patrzymy na Toyotętylko Jackal widzi CorollęVerso i Ave a ja Ave i CorollęVerso  :lol:  :lol:

Mieszkmay w Europie, więc nam wmawiają, że nasza przyszłość w vanach, w USA wmawialiby że w SUVach, a w Chinach ... w rowerach ;-)

no dokładnie tak to wygląda :anarty

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #79 dnia: 26 Sierpnia 2004, 17:12:06 »
Znalazla sie jedna jedyna Toyotka Verso w Hiszpanii dostepna od zaraz!!Zaraz lece do domu odbyc narade wojenna z zona!!Jest to benzyna 1.8,wersja Luna,(niedostepna w Polsce-posrednia miedzy Terra a Prestige).Bede musial zalozyc dodatkowo swiatla przeciwmgielne,ale nie w tym problem.Nie widze w wyposazeniu aluminiowych felg.Czy to mozliwe zeby auto za ponad 20 tys. euro mialo zwykle kolpaki?I do tego auto z takim wyposazeniem i takiej firmy?Jestem zaniepokojony i z lekka rozczarowany.

Jackal

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #80 dnia: 27 Sierpnia 2004, 10:59:37 »
Jak widać wszystko zależy od rynku, u nas są aluski w Sol i Prestige.

toreador

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #81 dnia: 28 Sierpnia 2004, 00:30:17 »
Dobrze,nie bede wiecej plakal bo Iceman zaraz mnie wywali z forum.Porzadek musi byc!Udalo mi sie i w przyszlym tygodniu bede odbieral Verso 1.8 VVT-i Sol.Zdam raport jak tylko wyprobuje to auto.Oczekuje ze beda to pozytywne wrazenia.Dzieki za Wasze rady i do zobaczenia.

Pedro

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #82 dnia: 19 Stycznia 2005, 08:14:29 »

Nie obrażaj Toyoty!!! ;-)  Może Mitsubishi kupuje technologięod Renaulta, a Honda swój najnowszy diesel zbudowała wykorzystując myśl techniczną PSA (Peugeot/Citroen), ale Toyota od wielu wielu lat buduje własne diesle. Problem jest w tym, że silniki D-4D nie są zbytnio wysilone i drzemią w nich olbrzymie zapasy nieujarzmionych możliwości dla tuningu. Aż sięprosi żeby dodać firmowy chip z TTE.

Do spokojnej jazdy z dzieckiem, rodziną i bagażami wybierz diesla.

Faktycznie silniki diesla Toyoty mają BARDZO DOBRĄ OPINIÊ, ale nie obrażaj Hondy sami zrobili CDT-i do akorda a 1,7 który montują do Civic'a (ale tylko na zachodzie) kupili od suzuki i troszeczkęzmodyfikowali (75 - 100 KM).

Ernet

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #83 dnia: 19 Stycznia 2005, 08:50:24 »
Toreador,

Oczywiście widziałeś już nową Mazdę5??? Dla mnie faworyt tej klasy.

A'propos Mazdy ;-) . Ostatnio widziałem z bliska Infinity FX 45, Piekny. Dla mnie auto marzeń.
Oczywiście nie wiem , jak sie tym jezdzi, ale stylistyka zew. i wewnetrzna jest całkowicie w mim guście. Czy w ogóle jest już przedstawicielstwo Mazdy w Polsce ? I czy ten model jest produkowany tylko na rynek amerykański ?

Pedro

• Gość
Corolla Verso
« Odpowiedź #84 dnia: 20 Stycznia 2005, 11:55:54 »
Cytat: Ernet
Toreador,

Oczywiście widziałeś już nową Mazdę5??? Dla mnie faworyt tej klasy.

A'propos Mazdy ;-) . Ostatnio widziałem z bliska Infinity FX 45, Piekny. Dla mnie auto marzeń.
Oczywiście nie wiem , jak sie tym jezdzi, ale stylistyka zew. i wewnetrzna jest całkowicie w mim guście. Czy w ogóle jest już przedstawicielstwo Mazdy w Polsce ? I czy ten model jest produkowany tylko na rynek amerykański ?

A Infinity to nie przypadkiem marka nissana, ale faktycznie FX 45 super

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl