Autor Wątek: Instrukcja montazu radia w Yarisie (rozebranie kokpitu) (F)  (Przeczytany 95565 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

dobek89

• Gość
Odp: Instrukcja montazu radia w Yarisie (rozebranie kokpitu) (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Marca 2009, 18:25:21 »
Witam. Chcialbym wstawic do mojej Toyoty Yaris(wersja podstawowa)(r.2003) jakies dobre radio mp3 i do tego glosniki. Co byscie mi polecili(oczywiscie w rozsadnej cenie) i jeszcze jedno jaka musi byc dokladnie ta przejsciowka.?? :-)

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #31 dnia: 20 Marca 2009, 19:44:01 »
Przejściówka dla Toyoty, najprościej podjedz do Norauto, za 20zł kupisz szybko przejściówkę nie pamiętam czy byly tam dokładnie wypisane pod jakie modele pasuje bo bodajże są dwa rodzaje ale zapytasz obsługę, powiesz do jakiego samochodu i na pewno Ci wskażą. Skorzystaj z opcji szukaj mase tego było na forum tutaj.

brodekk

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Maja 2010, 11:23:06 »
Instrukcja świetnie napisana. Radio podłączyłem bez problemów. Ale mam pytanie odnośnie pilota z kierownicy.
Czy montował ktoś adapter Connects2 do firmowego sterowania radiem z kierownicy? Mam kłopot, ponieważ nie mogę znaleźć odpowiedniej wtyczki gdzie to podłączyć. Chyba, że czeka mnie rozmontowanie całej deski rozdzielczej.. Czy znajdzie się ktoś, kto mi pomoże?

Daaniel

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 18 Maja 2010, 21:14:37 »
A rozbierał ktoś kokpit w YARISie II ?
Można tam połamać jakieś zatrzaski, jak się samemu zacznie tam "grzebać" ?
Potrzebuję dostać się za radio  :|

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #34 dnia: 20 Lipca 2010, 09:47:36 »
kurcze szukam szukam i kiepsko mi to idzie
potrzebuje schemat kostki radia fabrycznego w yarisie, wiem ze w ktoryms watku byl link do schematow fabrycznych radyjek
kojarzy ktos? :-)
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

Offline kingcin

• Toyot Chodzacy
    • Auris
« Odpowiedź #35 dnia: 20 Lipca 2010, 10:37:17 »

Auris E15 1.6 '07 SOL + w rodzinie: Avensis T27  Wagon '12 1.8 Executive,  Yaris P1 FL '03 1.0 Luna

Offline wonski

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 20 Lipca 2010, 10:43:27 »
o to to  <brawo>
dziekuje
Statystyki mówią,
że podobno na jedną nieszczęśliwą starą pannę
przypada jeden szczęśliwy stary kawaler :)

MARIASS7

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 29 Lipca 2010, 10:41:07 »
witam kolegów, przepraszam,ze wracam d tematu montażu radia w yarisie. czytałem porady, widziałem fotografie jednak co do jednego nie mam pewności....jak u licha podłączyć nowe radio???? czy okablowanie z radia seryjnego ( w moim przypadku magnetofon) pasuje do niestandardowego odbiornika ? czy muszę dokupic jakies złącze przejściowe? skąd wziąc przewod antenowy? liczę na waszą pomoc

scaliłem z odpowiednim wątkiem
kafara1
« Ostatnia zmiana: 29 Lipca 2010, 12:17:19 wysłana przez kafara1 »

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #38 dnia: 29 Lipca 2010, 12:14:10 »
Odpowiedz jest prosta

kupujesz kolego przejściówke TOYOTA>ISO i za jej pomocą podłączasz nowe radio do orginalnej instalacji

wtyk antenowy pasuje bez jakich kolwiek przeróbek

Staszek123456

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Sierpnia 2010, 21:09:30 »
...na wstępie witam wszystkich i dziękuję za kompedium wiedzy, jaką daje lektura tego forum :)
A teraz oczywiście pytanie:
- czy wyjęcie samego "akwarium" umożliwi już dostęp do gniazdka antenowego w radiu? Moje w yarisie (standardowe radio) model 2003 po FL dość słabo odbiera UKF -mam nieśmiałą nadzieję, że to tylko np. poluzowanie wtyczki kabla antenowego w radiu...
A wolałbym nie przeprowadzać destrukcji całej konsoli.
pzdr Staszek

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Sierpnia 2010, 19:38:35 »
- czy wyjęcie samego "akwarium" umożliwi już dostęp do gniazdka antenowego w radiu?

nie, gniazdo jest dużo niżej :|

Shizo

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 05 Maja 2011, 19:05:34 »
Ponieważ nie rozbirałem tego kokpitu jeszcze w swoim (a raczej Żony :grin:) Yarisie (2001r) postawię pytanie kluczowe? Rozumiem że przejściówke TOYOTA>ISO wpina się między okablowanie idące do seryjnego kaseciaka a nowe radio(dołożone przeze mnie) Czy zatem do samego wyświetlacza jest osobne złącze czy pozostaje już zupełnie nieczynny po zmodyfikowaniu okablowania? Jeżeli istnieje osobna wiązka pod sam wyświetlacz to jakie informacje można na nim uzyskać po odłączeniu fabrycznego kaseciaka? Żona miałaby do mnie wielki żal gdybym pozbawił ją wskazań spalania czy temperatury zewnętrznej etc.

Offline zuoo

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #42 dnia: 05 Maja 2011, 21:09:20 »
Jeżeli dobrze popatrzeć na oznaczenia pinów w złączu to odnoszą się one tylko i wyłącznie do radia. Nie ma żadnych dodatkowych pinów, które mogłyby świadczyć o podłączeniu tamtędy czujników itd.

Domniemam, że do samego wyświetlacza będzie osobne złącze, które będzie zawierać wszystko to, czego nie zawiera złącze radiowe. Pewnie któryś z kolegów rozbierał to i potwierdzi, niestety nie mam yarisa. :)
cZŁOwiek  .. zło jest w każdym z Nas ..

Offline TeRmiT

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #43 dnia: 05 Maja 2011, 21:18:35 »
Potwierdzam :)
Jest osobna kostka do wyświetlacza i osobna a praktycznie dwie osobne do radia - kaseciaka. Podpinając nowe radio na wyświetlaczu pozostaje Ci wskazanie spalania, średniej i inne takie (po prostu tracisz jedynie możliwość regulacji radiem z przycisków przy wyświetlaczu).

Offline guzik23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #44 dnia: 16 Sierpnia 2013, 13:01:55 »
Odnosnie demontażu konsoli srodkowej to zanim to zrobie to mam pytanie. Odkrecam gorną sróbę pod obudową licznika, potem dwie pod pokrętłami i to wystarczy żeby wyjać górną cześć tego panelu ? Co z linką od regulacji obiegu powietrza? Trzeba ją odpiać ? Będzie dojście?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl