Autor Wątek: Wkrotce wiosna-jakie oponki?  (Przeczytany 47281 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

poldek355

• Gość
Wkrotce wiosna-jakie oponki?
« dnia: 12 Lutego 2006, 22:11:13 »
Czesc chcialbym poznac wasze opinie o letnich oponkach.Mam zamiar kupic na necie Barumki lub Uniroyale(dosc niska cena)4 szt,jezdze spokojnie ........ Co o tym myslicie?Pozdrowka

Offline tomekw112

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Wkrotce wiosna-jakie oponki?
« Odpowiedź #1 dnia: 13 Lutego 2006, 09:09:40 »
 mam Barumy Bravuris-wygląd jest ok ,trzymanie w normie za tą cenę , woda ok ,ale teraz dodałbym parę
   złotych i kupił coś innego , największą wadą tych opon moim zdaniem jest ich głośność, największa przy 40 km/h potem milkną, jest to bardzo denerwujące---są głośniejsze od moich zimówek (Firestone WINTERHAWK bardzo polecam  :)) jak sobie pomyśllę że całe lato będę tego musiał słuchać  >:(--odradzam zakup

« Ostatnia zmiana: 12 Marca 2006, 22:47:07 wysłana przez tomekw112 »
pozdrawiam

Adasko

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 13 Lutego 2006, 09:23:41 »
Nie kupuj BARUM BRAVURIS!!! (wniosek z autopsji) Największa wada - twarde i podczas deszczu płyną!!!

Polecam CONTINENTAL 195/60R15 88H TL ContiPremiumContact 2 na www.netcar.pl są po 272pln/szt jak za drogo to ja bym wolał np. FIRESTONE FHS80 195/60R15 88H TL za 226pln/szt - ale na nich nie jeździłem :(.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #3 dnia: 13 Lutego 2006, 09:32:28 »
przerabialem zakup opon jesszcze jak mialem Y 1.0 (poprzedniego lata), kupowalem 195/45R16 i sprzedawca (znajmoy zreszta) powiedzial zebym nie kupowal barumow, bo to auto jest za mocne ajk na te opony! - to daje poglad o nich.......

zdecydowalem sie na rainsporty i stwierdzam ze jest to wypas zakup......
na mokrym, tak jak opisuja w prasie i wszyscy mowia - faktycznie nie maja sobie rownych!!!
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

LuCaZ

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Lutego 2006, 00:43:17 »
Czesc chcialbym poznac wasze opinie o letnich oponkach.Mam zamiar kupic na necie Barumki lub Uniroyale(dosc niska cena)4 szt,jezdze spokojnie ........ Co o tym myslicie?Pozdrowka

ja zakladam Bridgestone Potenza RE720. Bardzo dobra opona jesli jezdzisz ostro :)
Niestety do najtanszych nie nalezy...

Dobre i tanie sa tez Firestone FH SZ80.

pozdr. LuCaZ

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Lutego 2006, 07:26:24 »
Witam

Do normalnej jazdy to tylko Michelin....

dimas

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Lutego 2006, 09:34:42 »
Na sezon letni zmieniam felge na 16'' i zakupiłem Michelin Pilot Primacy 205/50/16.
Ponoć to oponka cicha, komfortowa i z dobrym prowadzeniem...zobaczymy!?
Dam znać po założeniu, co i jak?

poldek355

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 15 Lutego 2006, 21:41:11 »
No to ładnie? Barumki wybiliscie mi juz glowy.................. dzieki.

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 16 Lutego 2006, 23:01:24 »
poszukaj jeszcze na forum o oponach było już bardzo dużo wątków

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Lutego 2006, 08:29:26 »
No to ładnie? Barumki wybiliscie mi juz glowy.................. dzieki.
Smigam na nich juz 2 sezon. Oczywiście na tych o najwyższym indexie prędkości bo te niższe są robione w innej fabryce i maja inny krój bieznika. Jak narazie nie miałem z nimi problemów. Fakt na wodzie nie są super ale za tą cene zachowują sie bardzo dobrze. Dobre trzymanie boczne, do tego jeszcze jak dla mnie najwieksza zaleta to nie piszczą bez powodu. Co do hałasu to fakt ze przy 40 słychać je w środku ale potem jest lepiej i nawet przy 170 nie słychac ich.
BMW E46 320d
Mini Cooper

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 02 Marca 2006, 08:16:59 »
Witam ponownie...

Pisalem o michelinach, ale zaczalem sie rozgladac bardziej po oponach letnich i czytalem o Kleber DYNAXER HP 2 195/60R15. Opona cieszy sie duzym uznaniem wsrod uzytkownikow (opinie na opony.com.pl). Ma ktos z was ta oponke? Moje priorytety to cicha opona, miekka, dobra na dzeszcz i oczywiscie dobrze wygladajaca na alu oryginalnym Ave. Cena nawet przystepna.

Wojtek

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 02 Marca 2006, 17:59:38 »
Mam takie od ubiegłego sezonu. Rzeczywiście nic im nie można zarzucić. Podobno  Kleber należy  do Michelina.

poldek355

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 05 Marca 2006, 15:54:33 »
Zastanawiam sie nad Firestone FHS 80 lub Firestone T 200,czytalem opinie na oponach www....?  :-\....ale wiosny niewidac.

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 12 Marca 2006, 22:06:53 »
Witam ponownie...

Pisalem o michelinach, ale zaczalem sie rozgladac bardziej po oponach letnich i czytalem o Kleber DYNAXER HP 2 195/60R15. Opona cieszy sie duzym uznaniem wsrod uzytkownikow (opinie na opony.com.pl). Ma ktos z was ta oponke? Moje priorytety to cicha opona, miekka, dobra na dzeszcz i oczywiscie dobrze wygladajaca na alu oryginalnym Ave. Cena nawet przystepna.

A tak juz wygladaja zamontowane http://www.toyota.org.pl/index.php?topic=9363.0

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Marca 2006, 07:35:40 »
Ja wrócę trochę bardziej "do tematu" --> w AVE 1.6 miałem Uniroyal'e Rallye 550 i byłem baaardzo zadowolony. Trzymały się drogi świetnie, były nad wyraz ciche i niezastąpione na "wodzie" --> po pełnych wody koleinach czy przez większe kałuże przejeżdżałem bez prawie żadnych szarpnięć kierownicą. Do tego są dość miekkie i znacznie poprawiają komfort jazdy. Polecam.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl