Autor Wątek: Carina w TVN Turbo - Garaz  (Przeczytany 10091 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jozef01

• Toyot Pełzający
  • **
Odp: Carina w TVN Turbo - Garaz
« Odpowiedź #15 dnia: 02 Marca 2006, 08:09:49 »
Generalnie połozyłem ostatnio lache na spalanie, i cieszę się z jazdy nie przejmując się tym czy spali 9, czy 11 literków  ;D  Pozdro ALL!
I dotarliśmy do sedna dyskusji wreszcie! Ile by nie spalił to trzeba wlać! Zauważyłem, że spór toczy się o 1-2 litry. A co to za różnica?! Stać na konia powinno wystarczyć i na owies!
Co do magnetyzerów: też kiedyś podchodziłem sceptycznie (jeśli nie ze śmiechem) do tego typu wynalazków, ale...
Jakieś 1,5 roku temu kupiłem u chłopaczka z mojej wsi (sam składał - najprostrze jakie się da - opaski zaciskowe i po dwa neodymy w każdym) no i założełem 3x na wąż gazowy i 1x na przewód powietrza.
I... nie zwracałem szczególnej uwagi na to co się dzieje z bolidem, ale tankując gaz zawsze sobie wyliczałem ile gazu wciągnął i spalanie wychodziło mi w przedziale 9-11l. LPG.
w połowie lutego stwierdziłem, że przewód gazowy jest beeee (10 lat trochę zaczął parcieć) i wymieniłem go sobie. Od tego momentu 3 razy tankowałem LPG i przy jeździe miejskiej niestety nie zamyka mi się w 11l.
Może jednak coś w tym jest...

Ave'00- 2,0 D4D Sol  

Pan_Czlowiek

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 02 Marca 2006, 13:10:51 »
Cytuj (zaznaczone)
Może ktoś ma nagrany na kompie to można byłoby umieścić na forum
Mam, kolega zgral mi ze swojej karty TV, jest w formacie MPG - jakosc taka sobie, czekam na zrzuty z innego kompa, ten plik ma ok 250 MB - moge wrzucic jak ktos zapoda jakis link.

Sprobuj go najpierw Winrarem spakowac (o ile juz tego nie zrobiłes :D) . Maksymalna kompresja i wtedy moze na serwer np. TKP-owski ;]. Lub mój ale ma tylko 100mb i nie wiem czy jest jeszcze aktywny ;)

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 02 Marca 2006, 18:37:31 »
Tak właściwie jesteś Piwo z Warszawy? Czemu nie jeździsz na spoty czwartkowe? Może wpadniesz. Będzie co opowiadać. Poza tym trochę mało Carin przyjeżdża :(
A jeśli można zapytać to gdzie robicie te czwartkowe spoty??? Jestem na TKP od prawie roku ale dopiero od kilku dni mam WŁASNĄ CARI i chętnie zacząłbym obcować z szanownym gronem  :)
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 02 Marca 2006, 18:38:51 »
A jeszcze chciałem dodać ze GARAŻ na TVN Turbo jest dziś o 19.00 (jakby ktoś nie luknął na program TV)
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

gorek86

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 02 Marca 2006, 19:29:40 »
Oglądałem właśnie.
Gratuluje występu piwo.
Sory za OT, ale jak dostałeś sie do programu?
A za brak podkładek to rzeczywisćie podpadłeś ;)

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 02 Marca 2006, 22:53:16 »
Witam Moje odczucia są podobne do piwo swego czasu też liczyłem zużycie głównie LPG i wychodziło różnie w zależności od szybkości przy średniej 120 km/h pali mi moja Cari ok 10 l LPG Raz przejechałem trase Wrocław Szczecin z predkością ok 70 km/g i spalanie spadło do 7,3 l LPG Najniższe spalanie na benzynie jakie pamietam to była jazda turystyczna latem i wyniosło to ok 7,6 l benzyny na 100 km. Zauważyłem jedna prawidłowośc przy jeździe na trasie spalanie przy prędkości ok 130-140 km/h jest nie wiele niższe niż przy prędkościach większych wielokrotnie to przetestowałem jadąc do Berlina

Offline Marcjan

• Toyot Pełzający
  • **
    • Projektowanie wnętrz
« Odpowiedź #21 dnia: 02 Marca 2006, 23:12:11 »
A jeśli można zapytać to gdzie robicie te czwartkowe spoty??? Jestem na TKP od prawie roku ale dopiero od kilku dni mam WŁASNĄ CARI i chętnie zacząłbym obcować z szanownym gronem  :)

Wszystko co potrzebne aby dotrzeć na czwartkowy spot w Warszawie znajduje się [tutaj]
..:: Carina E 1.6/115HP/4A-FE+LPG'96r./ 146-250kkm/sed/Purplish Blue Effect ::..

Bartek23

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Marca 2006, 10:31:18 »
Witam, jestem nowym uzytkownikiem wiec miłe słowo dla wszystkich piszących.

Odnosnie Cariny w Garażu mama pytanie- słyszałem ze mówili o takiej usterce ze jakaś cześć wpada w rezonans przy ok 3000 rpm i wydaje niemiły dźwięk. Problem w tym ze nie pamietam o co dokladnie chodziło a juz nie bede mial szans obejrzeć tego programu, więc moze ktoś z Was pamieta?
Pytam dlatego, że w mojej Cari (1.6 1996) własnie miedzy 2500-3000 rpm słychac strasznie dziwny dźwięk..i nie wiadomo skąd..
ojciec mówi że to rozrząd ale ja sam nie wiem..
z góry dziekuje za pomoc.

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #23 dnia: 03 Marca 2006, 10:36:26 »
Łącznik elastyczny wydechu. Zajrzyj do FAQ tam też było to poruszane. Powodzenia
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Bartek23

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 03 Marca 2006, 10:38:48 »
dzieki za szybką odpowiedź.

Offline Marcjan

• Toyot Pełzający
  • **
    • Projektowanie wnętrz
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Marca 2006, 10:23:45 »
Na stronie tvn turbo jest forum dotyczące programu 'garaż'

Znalałem coś takiego
[forum garażu]

Ktoś napisał:
"Toyota CARINA E wyjeżdzając z warsztatu w lewo przecina ...podwujną ciągłą linię. O takie "drobiazgi" trzeba zadbać nagrywając program.  ~horacyptys 26.02.2006 10:52"

Ciekawe, że ktoś napisał "podwujną" przez u zwykle! O takie "drobiazgi" trzeba zadbać pisząc posta.

Pozdrawiam :)
..:: Carina E 1.6/115HP/4A-FE+LPG'96r./ 146-250kkm/sed/Purplish Blue Effect ::..

Offline TURBO

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #26 dnia: 08 Marca 2006, 20:49:30 »
Ale pech,przegapiłem Carinę na TVN TURBO  >:( może kiedyś będą powtarzać...
« Ostatnia zmiana: 08 Marca 2006, 20:51:03 wysłana przez TURBO »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl