Generalnie połozyłem ostatnio lache na spalanie, i cieszę się z jazdy nie przejmując się tym czy spali 9, czy 11 literków ;D Pozdro ALL!
I dotarliśmy do sedna dyskusji wreszcie! Ile by nie spalił to trzeba wlać! Zauważyłem, że spór toczy się o 1-2 litry. A co to za różnica?! Stać na konia powinno wystarczyć i na owies!
Co do magnetyzerów: też kiedyś podchodziłem sceptycznie (jeśli nie ze śmiechem) do tego typu wynalazków, ale...
Jakieś 1,5 roku temu kupiłem u chłopaczka z mojej wsi (sam składał - najprostrze jakie się da - opaski zaciskowe i po dwa neodymy w każdym) no i założełem 3x na wąż gazowy i 1x na przewód powietrza.
I... nie zwracałem szczególnej uwagi na to co się dzieje z bolidem, ale tankując gaz zawsze sobie wyliczałem ile gazu wciągnął i spalanie wychodziło mi w przedziale 9-11l. LPG.
w połowie lutego stwierdziłem, że przewód gazowy jest beeee (10 lat trochę zaczął parcieć) i wymieniłem go sobie. Od tego momentu 3 razy tankowałem LPG i przy jeździe miejskiej niestety nie zamyka mi się w 11l.
Może jednak coś w tym jest...