Autor Wątek: Co szumi w desce ?  (Przeczytany 1067 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
Co szumi w desce ?
« dnia: 01 Marca 2006, 14:23:14 »
Witam
Od jakiegoś czasu wkurza mnie dźwięk dobiegający z okolic między zegarami a słupkiem lewym , grodzią, lewą wneką koła. Raz ciszej raz całkiem wyraźnie szu-szu-szu. Tylko podczas jazdy . Raczej nie zależy od prędkości jest w miare jednostajny i szybki. Jedyne co mi przychodzi do głowy to jakis napęd prędkościomierza-licznika ( w Mitsubishi w zimie tak właśnie często mi szurał :)) ale nie wiem jak to w Carinie jest napędzane ( chyba nie linką ? ). W pompie wspomagania hamulców która też gdzies tam chyba jest to raczej nic sie nie obraca raczej ?
Byłbym wdzięczny za sugestie.
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
Odp: Co szumi w desce ?
« Odpowiedź #1 dnia: 01 Marca 2006, 20:18:37 »
W carinie prędkościomierz jest elektryczny. Zero linek :)
Hmm... jakieś powietrze ? Przedmuch przy nadkolu ? W tamtej okolicy wchodzi jeszcze do kabiny cała gruba wiązka elektryczna spod błotnika. Może szlag trafił gumę, która uszczelnia to przejście ?
Pozdro.

*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

Wlodek

• Gość
Odp: Co szumi w desce ?
« Odpowiedź #2 dnia: 02 Marca 2006, 22:59:06 »
U mnie było podobnie pomogło dokręcenie śrub które trzymają całą deske i przedni kokpit po odkręceniu obudowy od spodu okazało się że śruby mocujące kierownice również były poluzowane

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl