W Ave 2002 trapił mnie ten sam problem . CZ otwierał samochód po kilku , kilkunastu minutach . Zarówno po zamknięciu pilotem alarmu , kluczykiem czy pilotem klucza. Winny był czujnik (mikrowłącznik) w systemie zamka drzwi kierowcy . Moduł prawdopodobnie nierozbieralny , a co za tym idzie drogi oczywiście . Jeśli komuś nie zależy na otwieraniu samochodu (wszystkich blokad) kluczykiem w zamku ,jest na to rozwiązanie. CZ działa jak poprzednio z tym wyjątkiem ,że otwarcie zamka w drzwiach nie skutkuje otwarciem całego wozu. a jedynie drzwi kierowcy (mechanicznie)System otwierania dalej działa z pilota , jak i z panela drzwiowego.
W tym celu należy zdjąć osłonę boczną z lewej strony pedału sprzęgła (odkręcić plastikową nakrętkę kapturową i usunąć osłonę (uwaga jest na dwóch zaczepach , ale łatwo schodzi).Na dole są dwie kostki na uchwycie (pociągnąć za kable by sprawdzić czy to one idą przez gumę do drzwi ), po rozłączeniu dolnej (z mniejszą ilością kabli) odłączamy moduł sterowania CZ w drzwiach kierowcy , teraz nie działa CZ zarówno z kluczyka w zamku ,jak i odłączyliśmy przełącznik CZ wewnetrzny przy sterowniu szybami itd. Możemy tak zostawić , lacz nie mamy wtedy możliwości używania CZ z wnętrza wozu , jak to komuś przeszkadza bo lubi sie zamykać w czasie jazdy , odcinamy (lub odpinamy z kostki - dla cierpliwych ) dwa kable tzn niebieski oraz niebiesko pomarańczowy . Kostkę z powrotem wpinamy i cieszymy się zaoszczędzeniem ok 1000 pln kosztem spędzenia 10 min przy naprawie oraz brakiem możliwości otwarcia czy zamknięcia wszystkich drzwi kluczykiem w zamku . A że praktycznie nikt w ten sposób nie otwiera Ave, mamy święty spokój z wariującym CZ.Mam nadzieję ,że opis ten pomoże rozwiązać problem . Przepraszam za interpunkcję , ale nie chce mi się modyfikować tekstu. Dodatkowymi radami służę na e-mailu lub G-G (zwykle w statusie niewidoczny , więc należy próbować) Pozdrawiam.