Autor Wątek: EPC? (F)  (Przeczytany 25839 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline McGiwer

• Toyot Pełzający
  • **
EPC? (F)
« dnia: 05 Marca 2006, 23:19:12 »
Czy ma ktoś program EPC do cariny
« Ostatnia zmiana: 21 Marca 2006, 08:20:57 wysłana przez danielo »
Uważaj po czyich palcach deptasz, bo może się okazać że należą do tyłka który niedługo będziesz musiał całować.

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
Odp: EPC?
« Odpowiedź #1 dnia: 05 Marca 2006, 23:23:44 »
Tak :-)
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #2 dnia: 06 Marca 2006, 09:59:59 »
Tak :-)
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: 06 Marca 2006, 15:57:29 »
Posiadam Toyota EPC 2004 na 4 CD, ale "for Windows 98" - chętnie zamienię się na wersję pod WIN XP.

Offline PITMAR

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 06 Marca 2006, 16:12:29 »
Witam
Do czego jest potrzebny ten program ECP,  ???
czy to jest jakiś program diagnostyczny? ???

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 06 Marca 2006, 16:17:55 »
EPC "Dla niewtajemniczonych - to program typu EPC, ETK, ETKA - Electronic Part Catalog. Zawiera szczegółowe i wyczerpujące informacje na temat podzespołów oraz wyposażenia dodatkowego. Wybór części po przez "zawężanie" za pomocą kolejnych menu obrazkowych lub tekstowych. Identyfikacja pojazdu po wprowadzeniu końcówki numeru nadwozia VIN. Wszystkie pojazdy tej marki rozebrane na części pierwsze wraz z fabrycznymi numerami. Program oryginalny stosowany w Autoryzowanych Stacjach Obsługi." (Cytat z internetu)

bona696

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: 06 Marca 2006, 16:29:00 »
No cóż
ani na 98 ani na XP nie posiadam,  :( :(
ale, ale b.chętnie bym "zassał" - patrz [pozyskał]  ;)
EPC do Carinki i nie będę "stawiał warunków" na jaki system  ???
Dostosuję się  :-*, co do innych "warunków" na mail.

Pozdrawiam

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #7 dnia: 06 Marca 2006, 17:13:06 »
EPC "Dla niewtajemniczonych - to program typu EPC, ETK, ETKA - Electronic Part Catalog. Zawiera szczegółowe i wyczerpujące informacje na temat podzespołów oraz wyposażenia dodatkowego. [...]

W przypadku Toyoty tak nie jest. Jedyne informacje jakie można wyciągnąć z EPC to numery fabryczne poszczególnych części i obrazki jak co jest mniej-więcej zbudowane.
Brak jest konkretnych danych o wymiarach części, schematów elektrycznych itp.

EPC można zassać z tego adresu: http://www.yankeetoys.org/Docs.htm albo zwyczajnie emułem.

Witstwosz: i co, nie chce się zainstalować czy profilaktycznie nie instalujesz ? U mnie chodzi pod XP jakieś stare EPC z 1999r :)
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*

Offline ArTi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 06 Marca 2006, 17:33:43 »
a na tym  http://www.yankeetoys.org to jaka wersja jest? Czy to ta z 1995 ktora ktos tu podawal-konkretnie w dziale technicznym?
Wersja Windowsa nie powinien miec znaczenia i generalnie nie ma:)
« Ostatnia zmiana: 06 Marca 2006, 22:40:29 wysłana przez ArTi »
Cari E  Black demon

Offline MadMike

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 06 Marca 2006, 19:16:13 »
EPC "Dla niewtajemniczonych - to program typu EPC, ETK, ETKA - Electronic Part Catalog. Zawiera szczegółowe i wyczerpujące informacje na temat podzespołów oraz wyposażenia dodatkowego. [...]

W przypadku Toyoty tak nie jest. Jedyne informacje jakie można wyciągnąć z EPC to numery fabryczne poszczególnych części i obrazki jak co jest mniej-więcej zbudowane.
Brak jest konkretnych danych o wymiarach części, schematów elektrycznych itp.

EPC można zassać z tego adresu: http://www.yankeetoys.org/Docs.htm albo zwyczajnie emułem.

Witstwosz: i co, nie chce się zainstalować czy profilaktycznie nie instalujesz ? U mnie chodzi pod XP jakieś stare EPC z 1999r :)
Pozdro.
Czy to co jest na tej stronie to jest program pod Carinę czy ogólnie pod wszystkie modele???
<a href="http://www.spritmonitor.de/en/detail/145408.html" target="_blank">Spritmonitor.de" border="0[/url]

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #10 dnia: 06 Marca 2006, 19:23:19 »
Wszystkie.
*
*
*
*

Offline McGiwer

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 06 Marca 2006, 19:56:28 »
Dzięki Perzan za podanie stronki z EPC szukałem tego
Uważaj po czyich palcach deptasz, bo może się okazać że należą do tyłka który niedługo będziesz musiał całować.

bona696

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: 06 Marca 2006, 23:10:18 »
Dzięki Ci Perzan
już zasysam, a schematy elektryczne "znajomy" obiecał mi przesłać. ;)
Już go cisną  :D
No oczywiście nie te z WKŁ i nie w takim wykonaniu. :o :o
Jak tylko "dostanę" - dam znać.
Pozdrawiam

Offline ArTi

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 07 Marca 2006, 12:43:15 »
Po konsultacji z Perzanem wiem, że EPC podane w w/w linku jest prawdopodobnie z 1995r. Wiec moga wystapic problemy z nowszymi pojazdami. Zostaje mul (co ja tez uskuteczniam)
Cari E  Black demon

witstwosz

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 07 Marca 2006, 15:01:20 »

Pozdro.

Moja wersja jest opisana "for windows 98".Próbowałem to wielokrotnia instalować pod win XP - sama instalacja podstawowa przebiega bez zarzutu.
Natomiast próba uruchomienia czegokolwiek po ukazaniu się okna programu kończy się komunikatem "Execute the setup".
Jakiekolwiek próby zaintalowania baz danych kończą się komunikatem 'Error ....jakiś numer - coś tam....).
Winda pracuje u mnie na systemie NTFS - może to przyczyna ??
Próbowałem oczywiście uruchamiać w trybie zgodności z Win 98, ale też bez rezultatu.
Jak bedę miał dodatkowy wolny twardy dysk - to zaintaluję win98 i spróbuję wtedy.... (na pewno wtedy napiszę w tym wątku co i jak..)
W dalszym ciągu poszukuję jednak wersji "for Win XP".
pozdrawiam

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl