Średnia z 10 tys km w Y1-1.0 (wszystkie pory roku, 95% miasto, odcinki do 8km, dużo świateł, jedna osoba w samochodzie, średnio dynamiczny styl jazdy, brak klimatyzacji): 7,04 l / 100 km.
No i to się zgodzę. Myślę że można powiedzieć że litr różnicy przy szybkiej jeździe jest realny. Przy delikatnej jeździe powiedzmy pół litra. A to że komuś tam na komputerze w korkach pokazało 9 litrów... możliwe, ale trzeba brać średnią z tankowania.
90% moich tankowan do pelna po jezdzie bez klimy oscyluje w okolicach 5l z b. malymi odchylkami, mysle, ze benzynka by mi palila ok. 7 (tyle mi zreszta palil cc900)
Nie chodzi mi o przekomarzanie się
mi rowniez

wiec wyraze czysto moje zdanie
mysle, ze u kolegi Pasikonika przy klimie sredni wynik oscylowalby w przedziale 7,5-8l/100km. Przyrownam to do moich naprawde skrajnych wynikow na klimie (zawsze tankuje do pelna) 5,5-6 stad moja teza o dwoch litrach. Uwazam ze oszczednosc wynosi CO NAJMNIEJ 20%.
Wiem, ze porownujemy pojedyncze przypadki, ale wybralem wypowiedz kolegi Pasikonika, gdyz na tle innych wynikow on podaje gorne wartosci, tak jak ja podaje gorne warosci dla YI d4d.
Wypowiedzi spalania benzyniakow w granicach 5l umiescilbym w porownaniu z wypowiedziami 3-4l w d4d