Autor Wątek: ile pali Yaris ??  (Przeczytany 801851 razy)

alan03

• Gość
Odp: ile pali Yaris ??
« Odpowiedź #105 dnia: 28 Września 2004, 21:28:51 »
ja mam trochęinne pytanie, wiemy już ile Yaris pali w mieście ale chciałbym siędowiedzieć ile Yaris spala na biegu jałowym? w ciągu godziny, minuty, albo coś w tym stylu?
Nigdzie takich informacji sięnie podaje, a może ktoś z was znalazł coś na ten temat?

adi

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 29 Września 2004, 07:58:41 »
hymmm dom chcesz ogrzac spalinami :?:  :D

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: 29 Września 2004, 16:24:15 »
Cytat: alan03
ja mam trochęinne pytanie, wiemy już ile Yaris pali w mieście ale chciałbym siędowiedzieć ile Yaris spala na biegu jałowym? w ciągu godziny, minuty, albo coś w tym stylu?
Nigdzie takich informacji sięnie podaje, a może ktoś z was znalazł coś na ten temat?

Benzynowe silniki maja spalanie na woslnych obrotach w zakresie 0,5-3 l/h, w zależności od wielkości.
Więc Y powinien mieć w granizach 0,5-0,7 l/h

Pedro

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: 29 Września 2004, 16:34:51 »
Cytat: alan03

Samochód z silnikim o małej pojemności pali około 0,5 l/h na jałowym biegu.

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: 30 Września 2004, 11:28:00 »
Przelot Szczecinek-Warszawa, od 5-tej rano. Średnia 100 km/h (bardzo sięśpieszyłem  :oops: )
W trakcie jazdy zaobserwowałem z głupim uśmiechem spalanie 8,4 l/100km. Ciągłe obroty w granicach 5...6 krpm.
Na gdańskiej, przed Modlinem oczywiście mnie dupneli (100 zł/4 pkt) - dobrze mi tak  :awallbash
Uwaga na białą nubirękombi.
Zalecam jazdęw granicach 100 km/h: cicho, oszczędnie, bezpiecznej...

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #110 dnia: 30 Września 2004, 12:59:17 »
Cytuj (zaznaczone)
spalanie 8,4 l/100km

no to żeś zaszalał  :lol:

wojti

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: 22 Października 2004, 21:28:21 »
Moj 1.3 FRANCUZ 2003 pali:
Miasto opór: 12.5 litra
miasto umiarkowanie: 8 litrów
miasto oszczędnie 6 litrów
miasto extremalnie oszczędnie 4.8
trasa opór 13 litrów
trasa normal 7.5 litra
trasa max oszczędnie 4.4
Tankuje tylko 98. Na ogół Neste,Orlen, a w trasie V-power racing.
pozdro

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: 23 Października 2004, 18:28:33 »
Niezła rozpiętość wyników 4...12 l  :shock:

tigga

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: 25 Października 2004, 13:38:31 »
Daaawno temu zrobiłem Yarisem 1.0 3,8 w trasie (!). Niby powód do dumy, ale kulisy tego były takie:

Przyjechałem do W-wy (jeszcze mieszkając wtedy w Tri-city) na weekend. Na pustym parkingu pod Walther Meblami jakiś &%$#*(&*@#! przeciął mi oponęi musiałem wracać do Tri-city na dojazdówce (max 80 km/h). Kupować opon nie było sensu bo siępora zmiany na letnie zbliżała.
Tak więc - 350 km poboczem, 70 km/h, na piąteczce, droga puściutka 6 godzin jazdy :twisted: . Ale wyszło 3,8 - specjalnie tankowałem przed wyjazdem i w Gdańsku żeby sprawdzić...

wojti

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: 25 Października 2004, 20:36:01 »
Mi moim 1.3 też sięraz udało zrobić 4.2 z Wwy do Lublina, ale jechałem nonostop 80. Jak na silnik benzynowy to niezły wynik... 3.8 to już naprawdęsuper! Mi niestety nigdy nie udało sięzejść poniżej 4.2 (mówięo wskazaniach kompa po przejechaniu conajmniej 100km od zerowania śr. zużycia)

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #115 dnia: 03 Listopada 2004, 20:59:57 »
Cytat: Red_Point
Cytuj (zaznaczone)
Na luzie? A co to za nowy styl?  

to styl jaki mam od zawsze! jak widze ze jest czerwone to nie zapier!@#$ jak 90% polskich szoferow tylko na loozik i jade!! to chyba logiczne ze jadac 90 i dajac na loz jedziesz nadal nie!?!

Zauważ że zaoszczędzisz jeszcze pare kropel nie dojezdzajac na luzie do swiateł a hamując silnikiem. Wtedy nie jest w ogole wtryskiwane paliwo. Na luzie zawsze troche jest zeby utrzymać wolne obroty ;-)

PS: U mnie (1.3) trasa 5-5,5 miasto 6-6,5 w zależności od pory roku itp. I raczej nie ruszam jako drugi spod swiatel :D Co nie znaczy że non stop cisne do oporu, mozna sprawnie ruszac bez krecenia pod 6000 obr. Chyba że masz akurat na to ochote to siup i zaraz w lusterkach pusto :D
Seat Leon Cupra :D

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #116 dnia: 03 Listopada 2004, 21:25:33 »
Cytuj (zaznaczone)
Zauważ że zaoszczędzisz jeszcze pare kropel nie dojezdzajac na luzie do swiateł a hamując silnikiem

....no powiedzmy, ale nei dokonca, poniewaz wtedy musisz duzej normalnie 'krecic' na gazie!! co jest logiczne - bo jak sam mowisz jet to hamowanie silnikiem!;)

dlatego na luz np przy 90 wyzucic mozna duzo szybciej, niz po prostu zdjac noge z gazu:) na luzie autko sie toczy i zwalnia sobie po woli.....:)
a to co piszesz Sober, to oczywicste ze na luzie spala a na biegu nie!;) - to widac nawet na kopie!:)

ale od kad wszyscy napisali ze hamuja silnikiem to zaczolem sobie tak jezdzic i moge tylko powiedizec ze spalanie jest takie jakie bylo - napewno nie zmalalo!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #117 dnia: 03 Listopada 2004, 21:56:15 »
Cytat: Red_Point
Cytuj (zaznaczone)
Zauważ że zaoszczędzisz jeszcze pare kropel nie dojezdzajac na luzie do swiateł a hamując silnikiem

....no powiedzmy, ale nei dokonca, poniewaz wtedy musisz duzej normalnie 'krecic' na gazie!! co jest logiczne - bo jak sam mowisz jet to hamowanie silnikiem!;)

dlatego na luz np przy 90 wyzucic mozna duzo szybciej, niz po prostu zdjac noge z gazu:) na luzie autko sie toczy i zwalnia sobie po woli.....:)
a to co piszesz Sober, to oczywicste ze na luzie spala a na biegu nie!;) - to widac nawet na kopie!:)

ale od kad wszyscy napisali ze hamuja silnikiem to zaczolem sobie tak jezdzic i moge tylko powiedizec ze spalanie jest takie jakie bylo - napewno nie zmalalo!;)

Nie no, jasne ze takie samo - napisalem raczej w formie zartu ;-) Chociaz z Twoja teoria tez nie do konca sie zgodze bo zwykle swiatla Ci wyskakuja po jakims zakrecie a przy 90km/h to na piatce to sie mozna niezly kawalek drogi przetoczyć bez dodawania gazu.
Seat Leon Cupra :D

Smok

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: 04 Listopada 2004, 09:54:12 »
Cytuj (zaznaczone)
na luzie spala a na biegu nie

tak???
tego nie wiedziałem :shock:

Ewi

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: 09 Listopada 2004, 10:57:11 »
Hejka,
Ja sie nie sugereuje komputerkiem,bo njieraz wskazywał mi np 12/kma za chwile 5/km itd.
Mam yariske 1,0.Srednio spala mi 7-8l na miescie i jestem zła!!!!!!!!!!!Miala spalac 6-7!!!!Tylko to moze dlatgeo,ze lubie ją wycisnąć i jezdze dosc szybko.
Na trasie jestem z niej zadowolona ,bo spala 5!
pozdr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl