ale jest cała masa urządzeń,które działają źle na dwie szyby jednocześnie i dlatego ktos mądrzejszy(bez ironii) wymyślił urządzenie dziające w inny sposób.dobre jest wrogiem lepszego,również dlatego każdy solidny technik projektując cokolwiek wybiera najlepszy wariant.kolega nie dokońca rozumie co znaczy slowo idiotyzm. co w tym jest idotycznego?uzasadnienie techniczne jest,wieć o co chodzi?założyłem tych urządzeń dziesiątki i nikt dosłownie nikt nie zwrócił mi uwagi na jakąś nielogiczność działania tych urządzeń,a tu bach: życiowy problem.nie,nie czepiam się słow tylko stylu;jak się czegoś nie rozumie to najlepiej nazwać to głupota czy idoityzmem przy okazji nazywając tak ludzi,którzy te idiotyzmy tworzą czyli mnie.charakterystyczne,że jak chyba mugger podał całkiem bliskie prawdzie rozwiązanie to nikt na to nie zwrócił uwagi.dlaczego,bo tak naprawde nie chodzi o przyczynę lecz o to, by stworzyć sztuczny problem,takie forumowy trolizm.idotyzm to dziesiatki teorii głoszonych na tym forum w sprawach technicznych,pisanych przez wszystko wiedzących fachmanów(choć chylę czoło przed wieloma fachowymi i życzliwymi poradami okraszonymi np.zdjęciami,jest ich oczywiście znacznie więcej)ps wszystkie szyby domykają się w autach z tzw pakietem comfort,gdzie o wyłączeniu szyby decyduje fabryczny wyłącznik przeciążeniowy,a alarm daje tylko impuls do domknięcia