Autor Wątek: pomocy!!!wysoka temperatura  (Przeczytany 15649 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lennox

• Gość
Odp: pomocy!!!wysoka temperatura
« Odpowiedź #15 dnia: 29 Lipca 2006, 21:38:55 »
ok wymienilem korek i jak narazie jest ok.............jak sie powtorzy to napisze ;]

lennox

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 03 Sierpnia 2006, 10:54:59 »
ja pier.... k.... m....!!!! znow to samo dzis mialem juz tak samo.....masakra jechalem ok 20km z tem na czerowym polu.......najlepsze jest to ze jak jechalem 80mph to tem mi rosla ale jak juz jechalem 100mph to bylo spoko ratujcie!!!!!i jeszcze plyn w zbiorniku zbiera mi sie ponad full!!!!!!!!!!!!!

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 03 Sierpnia 2006, 11:03:28 »
Zbiera się na full bo woda pod wpływem temperatury rozszerza się i to znacznie.
Reasumując
- wymieniłeś korek
- wymieniłeś płyn
- wyczyściłeś chłodnicę z syfu
- wymieniłeś termostat

pozostaje wymiana lub naciągnięcie paska (ale zalecałbym wymianę jak nie robiłeś jej przez ostatni okres) i spawdzenie pompy wodnej, ale jak nie cieknie i nie wyje to powinno być ok.

lennox

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 03 Sierpnia 2006, 15:16:55 »
to co dzis mialem to hardcore..............zaraz bede robil odpowietrzanie zoabczymy czy cos pomoze;]]] trzymajcie kciuki

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 03 Sierpnia 2006, 16:56:22 »
Układ chłodniczy powinien się sam odpowietrzyć, taka jest konstrukcja korka na chłodnicy. To nie hamulce.

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #20 dnia: 03 Sierpnia 2006, 20:08:24 »
powinien, ale nie zawsze to się udaje - powietrze może trafić do nagrzewnicy i będzie zapowietrzony przez długi czas..
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

lennox

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 03 Sierpnia 2006, 22:08:28 »
hmmm dolalem na max wody zostawilem wlaczony silnik na ok 30min bombelki lecialy non stop az po jakims czasie w maire przestaly wiec zakrecilem i zrobile mjazde probna.... jechalem 15min srednio 130mph pozniej jechalem 20min po miescie w tym koraas,podjechalem pod dom...tem byla nadal stala,wiec zostawilem go na chodzie na kolejne 30min i tem jest dalej ok......jesli bedzie dobrze to toyka zostaje....jesli dalej bedzie tem problem to daje toyke na sprzedarz cena 6tys zl ;/

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #22 dnia: 03 Sierpnia 2006, 22:44:29 »
Na max czyli pod korek ? czy na max na podziałce zbiorniczka ? przelanie płynu nie jest dobre, bo po podgrzaniu płyn nie ma gdzie 'spuchnąć' i będzie wywalał najsłabszym miejscem - korek zbiornika przelewowego Pamiętaj o tym. Podeślij na mojego maila fotki tej camry dokładnie blacharka i wnętrze - pogadamy o zakupie ;-)

ddow

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 04 Sierpnia 2006, 22:44:03 »
Witam,
Nie chce Cie straszyc Lenox, ale objawy masz podobne do moich... jesli pewny jestes ze:
- chlodnica wody i klimy jest czysta (i szczelna)
- korek chlodnicy jest OK
- termostat jest OK
- pompa wody sprawna
- uklad jest szczelny
...to proponuje pojezdzic autkiem ostro, odczekac z 5-10 min, odkrecic swiece i zajrzec do cylindrow (oczywiscie z tylnymi moze byc problem) jesli w srodku jest plyn to masz odpowiedz: peknieta glowica :(
Ja z takimi samymi objawami walczylem chyba z 2-3 miesiace, az w koncu pojechalem do sprawdzonego mechanika i wszystko sie wyjasnilo.. Tu chcialem podziekowac dla Manka, ktory podal mi namiar na super mechanika kolo Warszawy (Maniek pisalem do Ciebie maila z podziekowaniem, ale chyba poczta na tkp niezbyt dziala bo nie dostalem od Ciebie odpowiedzi..pewnie mail nie dotarl)..wracajac do mechanika to fajny gosc znajacy sie na Camry, tylko strasznie zarobiony, mialem troche przygod ale wszystko w koncu wyszlo OK :)
U mnie byla peknieta przednia glowica miedzy swieca a zaworem, mialem ja regenerowac ale mechanik znalazl mi druga glowice w cenie regeneracji starej...teraz w najwieksze upaly moge stac pare godzin w korku i cieszyc sie stabilna temperaturka i chlodnym powietrzem z klimy, czyli tak jak powinno byc :)

lennox

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 05 Sierpnia 2006, 11:54:09 »
nie wiem zoabczymy...jutro rano jade w trase zobaczymy co z tego wyjdzie.......a klima mi nie dziala ;/

ddow

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 05 Sierpnia 2006, 14:16:35 »
Kiedys mialem problem z grzaniem z powodu zabrudzonej chlodnicy klimy, ktora jest przed chlodnica plynu i wiatrak na postoju w korku nie wydalal...dopiero przy przegazowaniu lub podczas jazdy temp. spadala. Co do ostatniej usterki to zanim wymienilem glowice to przejechalem pare tysiecy kilometrow...jak uzupelnialem plyn bylo przez jakis czas OK..no a pozniej jak ubywalo plynu zaczynaly sie szopki z temp....niestety nie jest to prosta usterka do zdiagnozowania... powodzenia

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 05 Sierpnia 2006, 14:33:12 »
Właśnie dyskutowałem z mechanikiem, mówi że to może być również problem  z za wysoko umieszczonym parownikiem od gazu, (powyżej korków do wlewania płynu), w górnej części parownika zbiera się powietrze i nie pozwala na swobodny przepływ wody. Odpowietrzasz, jest OK, pojeździsz zapowietrza się i tak w kółko.

lennox

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 06 Sierpnia 2006, 16:20:28 »
i ciag dalszy nastapil ;]]]] dzis znow jechalem w trase..........i ta sama historia....nastepnie przymeirzam sie na wymiane pompy wodnej.............co prawda jak odpowietrzylem uklad jest roszke lepiej i zastanawiam sie czy poprostu zle cos zrobilem i nie jechac do jakeigos zakladu zeby mi to dobrze zrobili(np pod cisnieniem czy cos,bo podobno jest jakis sprzet do tego) czy wymienic najpierw pompe???co proponujecie?

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #28 dnia: 06 Sierpnia 2006, 21:51:23 »
jak będziesz wymieniał pompę a masz niedaleko z przebiegiem do rozrządu to możesz zrobić to na raz. Z drugiej strony przed akcją z pompą jedź gdzieś gdzie jednoznacznie CI powiedzą czy to nie uszczelka pod głowicą - bo i tak rozbieranie sporej części silnika i tak :(

lennox

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 07 Sierpnia 2006, 22:03:46 »
oka decuzja padla Toyota camry 3.0 V6 M Reg prod 94/95 przebieg 130tys mil  automat,skrzynia dziala b dobrze nie szarpie...wymienione zostale ostatnio - ukald chlodzenia(nie do konca) oleje silnik,skrzynia,hamulne,klocki przod,opony 225,45,16 continential,alu 16 cena 6tys,ale jesli ktos ja odbierze w Dover(UK)to 5tys http://img319.imageshack.us/my.php?image=dsc00048ue9.jpg http://img344.imageshack.us/my.php?image=dsc00136eu9.jpg .

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl