Witaj Marcyś.
Oczywiście wszystko opiszę.Żadna tajemnica.
Listwy są z Allegro :-DD .Ta na konsoli to zwykła chromowana listwa samoprzylepna.Ramka mieszka natomiast zrobiona jest z listwy na ranty.Ma taki kształt,że można ją wcisnąć na krawędz wokół mieszka :athunbsup .
Listwy na konsoli, te pionowe, najpierw trzeba idealnie ukształtować(nagiąć), a potem przykleić.Są samoprzylepne :athunbsup.Odcinki poziome ,są ucięte cążkami bocznymi-jest to b.ważne :!: .Te cążki, to coś takiego do obcinania końcówek rezystorów w elektronice :idea:. Przy ucinaniu takim narzędziem, odcięty koniec jest nieco"miażdżony"i idealnie wchodzi, pod przyklejoną już listewkępionową.
Natomiast listwa wokół krawędzi mieszka ma kształt ceownika. Bywają takie na Allegro.
Pozostaje tylko idealnie wymierzyć i mocno wcisnąć(b.mocno).W środku listwy jest galaretowaty klej.Pomaga, ale jeżeli listwa jest zbyt długa lub krótka, to "wyłazi" :asmiliecry . Końce tej listwy skleiłem ze sobą klejem typu super glue.Szczelina jest praktycznie niewidoczna i listwa wokół mieszka wygląda jak jednolita ramka :athunbsup.
Z super glue oczywiście b.ostrożnie.Pozostawia paskudne plamy i najlepiej klei siędo rąk oczywiście :aduh :cwalbrush .
Jak wszystko Ci wyjdzie to już tylko :modlitwa podziwiać.
Oczywiście odtłuszczanie elementów itp.itd.oraz ciepło :!: Ja robiłem w lecie.Obecnie pozostaje jakiś garaż .
I to byłoby na tyle.Uff!!!
Powodzenia i pozdrawiam Zawika1 :D .
Daj znać jak coś wykombinujsz :-DD .
Oczywiście pomogęw razie jakichś wątpliwości :cnice .