Autor Wątek: Okleina (F)  (Przeczytany 32965 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MarcyÂś

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #45 dnia: 03 Stycznia 2005, 07:42:36 »
Witam wszystkich w Nowym Roku!!!!!
Perzan masz racjęwtyd z tą nakładką na pedał sprzęgła!!!!! Wiesz była gumowa, pękła i spadała w czasie jazdy!!!! (STRASZNIE NIEBEZPIECZNIE!!!!!) Teraz nie opłaci mi sięgumy montować, czekam na zakup ładnych aluminiowych, i będzie ok!!!

Pozdrawiam

zawika1

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #46 dnia: 05 Stycznia 2005, 22:49:36 »
Witam Wszystkich na forum.
Jestem nowo zarejestrowany, choc Carinką E pomykam już piąty roczek :-DD .
W Sierpniu tego roku zrobiłem :adremel  coć podobnego jak Marcyś:bbravo ,ale z małymi dodatkami. Jutro podeślęfoto. Dla mnie wnętrze też stało sięzbyt monotonne. Z efektu jestem bardzo zadowolony :athunbsup .
Pozdrawiam.

Bisua

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #47 dnia: 06 Stycznia 2005, 01:30:52 »
czekamy na fotki jak bedziesz miał problem zeby je wkleić to uderzaj do modów  :-DD

MarcyÂś

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #48 dnia: 06 Stycznia 2005, 07:04:11 »
Witaj Zawika1!!!
  Chętnie zobaczęco jeszcze wykleiłeś!!!! Masz racjęwnetrze Cari jest poprostu szare, a po wyklejeniu moim zdaniem zyskuje!!!!!!!
Pozdrowienia.

zawika1

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #49 dnia: 06 Stycznia 2005, 17:20:50 »
Witam Wszystkich
Podajęlinka do fotek mojej Cariny :P . OKLEINA
Jak już pisałem ,okleinęzrobiłem w sierpniu ub. roku. Bywało ciepło ,ale nic sięnie odklejało :bnono  .Teraz jest zimno i też wszystko OK !!!! :aclap
Jak będzie cieplej i umyjęCarinęto załączęfotki do mojego profilu :anarty .
Pozdrawiam Wszystkich. :P

Offline Ice

• Toyot Pełzający
  • **
Okleina (F)
« Odpowiedź #50 dnia: 06 Stycznia 2005, 17:39:15 »
Ładne autko.  :athunbsup
BMW E46 320d
Mini Cooper

MarcyÂś

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #51 dnia: 07 Stycznia 2005, 07:15:58 »
Witaj Zawika1!!!!

Ekstra furka!!!!! Zdradz mi tajemnicę, skąd wziołeś tą taśmę, która oddzieliłeś częsci środkowe oraz zrobiłeś ładną obwódkęprzy mieszku skrzyni biegów!!!!! Tez zastanawiałem sięjak zrobić sobie ta obwódkę, ale nie mam konkretnego pomysłu więc licze na pomoc!!!!

Pozdrawiam Marcyś

zawika1

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #52 dnia: 07 Stycznia 2005, 09:32:55 »
Witaj Marcyś.
Oczywiście wszystko opiszę.Żadna tajemnica.
Listwy są z Allegro :-DD .Ta na konsoli to zwykła chromowana listwa samoprzylepna.Ramka mieszka natomiast zrobiona jest z listwy na ranty.Ma taki kształt,że można ją wcisnąć na krawędz wokół mieszka  :athunbsup .
Listwy na konsoli, te pionowe, najpierw trzeba idealnie ukształtować(nagiąć), a potem przykleić.Są samoprzylepne :athunbsup.Odcinki poziome ,są ucięte cążkami bocznymi-jest to b.ważne :!: .Te cążki, to coś takiego do obcinania końcówek rezystorów w elektronice :idea:. Przy ucinaniu takim narzędziem, odcięty koniec jest nieco"miażdżony"i idealnie wchodzi, pod przyklejoną już listewkępionową.
Natomiast listwa wokół krawędzi mieszka ma kształt ceownika. Bywają takie na Allegro.
Pozostaje tylko idealnie wymierzyć i mocno wcisnąć(b.mocno).W środku listwy jest galaretowaty klej.Pomaga, ale jeżeli listwa jest zbyt długa lub krótka, to "wyłazi" :asmiliecry . Końce tej listwy skleiłem ze sobą klejem typu super glue.Szczelina jest praktycznie niewidoczna i listwa wokół mieszka wygląda jak jednolita ramka :athunbsup.
Z super glue oczywiście b.ostrożnie.Pozostawia paskudne plamy i najlepiej klei siędo rąk oczywiście :aduh :cwalbrush .
Jak wszystko Ci wyjdzie to już tylko :modlitwa  podziwiać.
Oczywiście odtłuszczanie elementów itp.itd.oraz ciepło :!:  Ja robiłem w lecie.Obecnie pozostaje jakiś garaż .
I to byłoby na tyle.Uff!!!
Powodzenia i pozdrawiam Zawika1  :D .
Daj znać jak coś wykombinujsz :-DD .
Oczywiście pomogęw razie jakichś wątpliwości   :cnice .

Bisua

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #53 dnia: 07 Stycznia 2005, 12:34:57 »
Super sprawa zawika1 autko wyglada bombowo, a całą okleinęmasz jakiej firmy ?? i czy mógłbyś tu wkleić link do aukcji allegro z tymi listwami aluminiowymi (z konsoli)

zawika1

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #54 dnia: 08 Stycznia 2005, 08:29:39 »
Witam.
Dzięki za uznanie :D .
Okleina jest dokładnie taka jak w linku Bisua ,zaczynającym ten temat-pojęcia nie mam jakiej firmy :oops:  . Czyżby KRZAK  .Fakt- do mojej Carinki 97 rok produkcji,nie pasowały podłokietniki na drzwiach(z tego zestawu oklein). Ale i tak nakleiłem.Wygląda fajnie.
Na Allegro akurat  brak (chyba) ofert na listewki, w razie czego  :asearch    na Allegro .
I JESZCZE JEDNA SPRAWA(sorry z capsa .Z żarówek podświetlenia -wszystkich-zdjąłem zielone osłonki.Wszystkie świecą"białym"(czystym) światłem.
Rewelacja!!!:athunbsup .POLECAM.
Po co komu białe tarcze, jak może mieć "białe" podświetlenie!!!.Dla słabiej widzących (Po co komu białe tarcze, jak może mieć "białe" podświetlenie!!!).
Widać nawet w dzień i w słońcu!!!
Pozdrawiam Wszystkich.
Zawika1.

zawika1

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #55 dnia: 10 Stycznia 2005, 11:35:08 »
Witam Wszystkich.
Szybciutko.To link na Allegro o który mnie proszono.
http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=38671751
Swoje listwy też kupowałem u tego sprzedawcy.
Pozdrawiam. :anarty

KALMAREK

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #56 dnia: 06 Czerwca 2005, 22:46:19 »
żw tak wtrącę....też mam taką okleinętylko w kolorze złotym...ale bez takich listewek niestety...

czesÂławcarinaE

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #57 dnia: 30 Czerwca 2005, 12:19:23 »
kto malował kokpit?

jak to zrobić?pzdr jakie środki..

pzdr

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
Okleina (F)
« Odpowiedź #58 dnia: 30 Czerwca 2005, 13:32:33 »
podkład na plaskiki zmiękczający, podkład pod lakier i lakier
osobiście mi sięto nie podoba - robiliśmy klientowi w oplu sporo takich pierdołek - ale zdania są podzielone
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

czesÂławcarinaE

• Gość
Okleina (F)
« Odpowiedź #59 dnia: 30 Czerwca 2005, 22:20:49 »
przepraszam trochężle sięwyraziłem,generalnie chodzi mi o konsolęśrodkową tam gdzie regulacje nawiewu  i nawiew, bo nie chcęwyklejac tylko pomalować.
czy któś to ma?

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl