Autor Wątek: srebrna zdzira reaktywacja!!!!  (Przeczytany 27355 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

rmoteka

• Gość
Odp: srebrna zdzira reaktywacja!!!!
« Odpowiedź #15 dnia: 30 Sierpnia 2006, 13:09:41 »
małolat w sensie ideowym, nie ważny jest kalendarz, ważne to co pod czapką.

Cytuj (zaznaczone)
jeśli zmiany mechaniczne są tak poważne że trzeba zmienić coś w stylistyce żeby było ok, to rozumiem... ale ciężko mi pojąć obwieszanie auta byleczym żeby wyglądało na mocniejsze

może ja za stary jestem... może macie rację....

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #16 dnia: 30 Sierpnia 2006, 13:31:13 »
małolat w sensie ideowym, nie ważny jest kalendarz, ważne to co pod czapką.

pod czapką mam niestety starszego pana z brzuszkiem :( może to się jeszcze zmieni...

może ja za stary jestem... może macie rację....
- może... chodzi mi o to że jak ktoś ładuje już ciężką kasę, jak ten koleś z US, to jak nie zmieni np zderzaka z przodu to się silnik udusi, a jazda 400 konnym potworem z zawieszeniem i hamulcami od 100 koni też nie jest do końca sensowna...

byłem ostatnio u Goduli - robią białe Punto z 1.2 na 2.0 Turbo z Lancii... wszystko ok, ale gość zmienia tylko silnik - hamulce zostają seryjne !!!! gdzie rozum?? u mnie jest znowu na odwrót - hamulce z V6 a "2.2 inside" :(

pzdr
3VZ.pl

lennox

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 30 Sierpnia 2006, 17:44:26 »
powiem wam lol przez duze L.........................skonczylem wlasnie roic audio ale widze ze chyba nie ma sensu pisac na tym forum......

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #18 dnia: 30 Sierpnia 2006, 18:33:13 »
hehe, lennox, nie zrażaj się :D

jesteśmy dość konserwatywni, dlatego między innymi jesteśmy na tym forum, a nie na forum golfa II ;D

pisałeś o pomysły i krytykę, i jedno i drugie pojawiło się :) na jakim forum nie napiszesz, to będą 2 nacje, każda o innym zdaniu.

ja pisałem swego czasu na tuningowym w sprawie IV generacji LPG, potem w sprawie stożka, potem o większe felgi, itp itd... za każdym razem była część ludzi ekstremalnych twierdzących np że na 18" się super komfortowo jeździ, stożek daje 40 koni, a gaz to profanacja... z drugiej strony byli ludzie wiedzący jakie mamy drogi, że stożek owszem daje, ale więcej kurzu w silniku, i że nie żyjemy w emiratach arabskich, tylko w kraju gdzie za wypłatę można ledwo kilka razy zatankować do pełna...

także nie traktuj wszystkiego jako atak, a raczej jako wskazówki że niektóre rzeczy po prostu do niektórych aut nie pasują...

jeśli chcesz mieć coś bardzo wyjątkowego - skup się na mechanice. zrób całą zawiechę, załóż jakieś wypasione hamulce, przygotuj silnik pod turbo, pomyśl może o skórze, car audio itp...

ale
1) nie zakładaj aluminiowego skrzydła na klapę, bo Ci odbiorą dowód, a F&F z tego i tak nie będzie, bo napęd z przodu ;d
2) nie przesadź z "glebą" bo do Polski nie wjedziesz
3) 16" jest ok, i naprawdę więcej nie trzeba...
4) resztę już pisałem :)

pzdr

3VZ.pl

lennox

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 30 Sierpnia 2006, 18:54:53 »
Brawo brawo brawo...............jesli ma mnie ktos za dresika to zapraszam lol jesli myslicie ze sie ty zrazilem so pisaliscie to jestescie w bledzie;] ale widze ze kolega ktory wstawial fotos hmmmmmmm widze masz niezle ambicje jesli chodzi o samochod zalosny jestes.......

a dla tych ktorzy mysla powarzenie to nie mialem i nie mam zamiaru zrobic camraka na jakis ch..... wie co np na choinke....chodzi mi o minimalne zmianki jezli chodzi mi o blachy......tlumik wstawiam nowy seryjny........nie jakis ulter czy cos bo to nie ta klasa auta........jesli chodzi o spojler bedzie tez seryjny od camry ( hmmmm chyba ze jestem dresiarzem jak co nie ktorzy mysla) do tego zostaja alu 16....silnik bedzie modyfikowany szczogoly bede wiedzial na dniach............narazie zmienilem cale audio ale szkoda pisac bo zaraz ktos walnie zdjecie glosnika zamiast dachu...

JESLI uwazacie ze przegielem dajcie mi bana bo nie dam po sobie jezdzic nie mam 15lat....ale nie ktore wypoweidzi sa zalosne....

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #20 dnia: 30 Sierpnia 2006, 19:07:09 »
oj Lennox, Lennox, nie bierz chłopie tak all do siebie...

jak nie chcesz na forum, to mi wyślij fotki na maila, bo ciekawi mnie cośtam wymyślił.

fabryczny spojler z V6 ( jak już pisałem ) jest jedynym akceptowalnym dla mnie, i szczerze mówiąc żałuję że do kombi żadnej subtelnej lotki nie robią :/

melduj o zmianach, a my ( a przynajmniej ja ) bedziemy komentować :D

pzdr
3VZ.pl

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 30 Sierpnia 2006, 21:19:24 »
powiem wam lol przez duze L.........................skonczylem wlasnie roic audio ale widze ze chyba nie ma sensu pisac na tym forum......
Brawo brawo brawo...............jesli ma mnie ktos za dresika to zapraszam lol jesli myslicie ze sie ty zrazilem so pisaliscie to jestescie w bledzie;] ale widze ze kolega ktory wstawial fotos hmmmmmmm widze masz niezle ambicje jesli chodzi o samochod zalosny jestes.......

a dla tych ktorzy mysla powarzenie to nie mialem i nie mam zamiaru zrobic camraka na jakis ch..... wie co np na choinke....chodzi mi o minimalne zmianki jezli chodzi mi o blachy......tlumik wstawiam nowy seryjny........nie jakis ulter czy cos bo to nie ta klasa auta........jesli chodzi o spojler bedzie tez seryjny od camry ( hmmmm chyba ze jestem dresiarzem jak co nie ktorzy mysla) do tego zostaja alu 16....silnik bedzie modyfikowany szczogoly bede wiedzial na dniach............narazie zmienilem cale audio ale szkoda pisac bo zaraz ktos walnie zdjecie glosnika zamiast dachu...

JESLI uwazacie ze przegielem dajcie mi bana bo nie dam po sobie jezdzic nie mam 15lat....ale nie ktore wypoweidzi sa zalosne....

lennox - żadnych banów tu się nie rozdaje...
Naprawdę - luzik... Przecież rmoteka tylko dowcipnie zobrazował co można zrobić z samochodem, a czego nie powinno sie robić z Camry - bo po prostu na to nie zasługuje...

Było trochę śmiechu, wszystkim się podobało i nikt się z Ciebie nie nabijał - jeśli wziąłeś to za bardzo do siebie, to niepotrzebnie... Przecież (jak to sam napisałeś):
nie mam 15lat...
więc ładuj tutaj foto i się nie wygłupiaj!

rmoteka

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 31 Sierpnia 2006, 08:52:59 »
Moja wina, muszę się wytłumaczyć i przeprosić.

Bałem się, naprawdę bałem się, że chcesz z camry zrobić jakieś monstrum.
Ale widzę, że nie. Naprawdę miewam senne koszmary z tą 2,2  z małyszem przez środek.
Jeszcze raz przepraszam lennox to nie było nic osobistego, ale są tacy, którzy zdjęcia
z mojego postu uznali by za instruktarz tuningu. Dobrze że nie ma ich wśród nas.

Spojler seryjny jest konieczny do cofania, montowanie go polecam, wystaje tuż
nad szybkę (przy wzroście kierującego 187cm) i poprawia możliwość parkowania.

Co do audio to proponuję dodatkowo wygłuszyć drzwi z głośnikami i  bagażnik.
W każdym dobrym serwisie car-audio przed montażem pytają się:
"ma byś słychać muzykę w środku czy na zewnątrz?"

Fele nie mam zdania mnie się podobają seryjne alu, ale subtelność auta można podkreślić nawet 19"

Co do modyfikacji silnika to serio pomyśl o kutych tłokach i korbowodach, albo drugim silniku jako dawcy.

PEACE

Admin

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 31 Sierpnia 2006, 09:34:11 »
Wiecie co PRESADZILISCIE I TO OSTRO chłopach chciał cos zmienić w swoim samochodzie i chwała mu za to a to czy ktoś to lubi czy nie to co innego ale takie nabijanie sie i posanie pod publike to szczyt.

Lennox co do gleby odpuść sobie bo sie jezdzic nie da, miałem i po 400 km nie czyjesz kręgów, fele 16 są fajne i wmiare bezpieczne. To co zrobisz na zewnątrz, osobisie skłaniam sie w strone orginałów toyoty ale czasem można znaleść coś ciekawego w innych formach.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #24 dnia: 31 Sierpnia 2006, 12:29:25 »
Wiecie co PRESADZILISCIE I TO OSTRO chłopach chciał cos zmienić w swoim samochodzie i chwała mu za to a to czy ktoś to lubi czy nie to co innego ale takie nabijanie sie i posanie pod publike to szczyt.

Lennox co do gleby odpuść sobie bo sie jezdzic nie da, miałem i po 400 km nie czyjesz kręgów, fele 16 są fajne i wmiare bezpieczne. To co zrobisz na zewnątrz, osobisie skłaniam sie w strone orginałów toyoty ale czasem można znaleść coś ciekawego w innych formach.

ee, tam szczyt... spoko, wyluzuj się :D

każdy robi z autem to, co uważa za stosowne

pzdr
3VZ.pl

lennox

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 31 Sierpnia 2006, 15:27:21 »
 nie bede sie fochal.....auto bedzie z zew wygladalo jak seryjne....w weekend porobie fotos i wrzuce...a co do audio moim zdaniem camrak jest niezle wygluszony efekkcik wyszedl nice....glosniki seryjne sa b dobre + sprzet sony xplod + sub jbl gra przyjemnie i nie ma efektu "slyszysz jade 2 ulice dalej"......

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 31 Sierpnia 2006, 15:35:11 »
nie bede sie fochal
Extra - to ja już czekam na foto! I dalsze zmiany... ;)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #27 dnia: 31 Sierpnia 2006, 17:30:41 »
nie bede sie fochal.....auto bedzie z zew wygladalo jak seryjne....w weekend porobie fotos i wrzuce...a co do audio moim zdaniem camrak jest niezle wygluszony efekkcik wyszedl nice....glosniki seryjne sa b dobre + sprzet sony xplod + sub jbl gra przyjemnie i nie ma efektu "slyszysz jade 2 ulice dalej"......

no, to znaczy że udało Ci się zrobić dobre audio... czasem jak ktoś przegnie to on nie slyszy muzy, a wszyscy wkoło tak...

swoją drogą nerwi mnie czasem jak musze na światłach swoje radio podgłośnić, żeby nie słyszeć tego z auta obok...

czekamy na fotki...

pzdr
3VZ.pl

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #28 dnia: 05 Września 2006, 11:58:26 »
Lennox, jak tam?

bo miałeś się pochwalić w weekend...

pzdr