Autor Wątek: spalanie - HELP!!!!  (Przeczytany 77818 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
Odp: spalanie - HELP!!!!
« Odpowiedź #45 dnia: 08 Września 2006, 11:45:36 »
tx, na razie była konkretna rozmowa, czekam na cenę reduktora i zobaczymy co dalej...

na pewno coś zamelduję, jak się coś dowiem...

pzdr
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #46 dnia: 02 Stycznia 2007, 21:29:32 »
witam mam pytanko czy po spuszczeniu tej oleiny z reduktora zmniejszy sie spalanie ? moja camry obecnie spali po mieście 20litry a po trasie 15mi wyszło ostatnio na 130km wiec co myślicie? pozdrowienia

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 02 Stycznia 2007, 21:40:29 »
Na trasie spalanie chyba ok zmien filtr gazu, kosztuje ok 7zl a jak nie zmienilem raz po 10kkm to zaczal miec wariackie spalanie.

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #48 dnia: 03 Stycznia 2007, 18:20:34 »
jszcze mi własnie został ten filtr do zmiany,pozatym wszystko jest ok instalacja ma rok czasu w tym pół roku autko stało bez jazdy wiec mozna powiedziec że instalacja jest prawie nowa ale tak jak piszesz sprawdze ten filtr. pozdr

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #49 dnia: 03 Stycznia 2007, 19:36:09 »
a lambdę sprawdziłeś??
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #50 dnia: 04 Stycznia 2007, 19:50:48 »
sprawdziłem i jest ok, myśle że to już tak zostanie

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #51 dnia: 04 Stycznia 2007, 21:00:59 »
ja bym nie odpuścił i szukał. po prostu nie byłbym w stanie utrzymać tak palącego auta, ale jeśli Ci to nie przeszkadza, to nie ma sensu zawracać sobie głowy, tylko lać, lać i lać :D

pzdr
3VZ.pl

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #52 dnia: 05 Stycznia 2007, 19:25:21 »
kolego straciłem już nadzieje,już sam nie wiem co może byc przyczyną takiego spalania

everest2000

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 26 Września 2007, 12:20:17 »
Witam wszystkich. Niedawno nabyłem "camerkę" 2,2 manual z 97r. przebieg 210 tys. z instalcją gazową (nie sekwencja) założoną 5 lat temu przy przebiegu ok. 130 tys. Zmierzylem spalanie w miescie i wynik: 19 l/100 km przy ekonomicznej jezdzie!!!! Jestem neco(!) zdegustowany tak wysokim spelaniem wiec mam pytanie do formuowiczów uzytkujacych ten model- czy to normalne?? A jesli nie to jaka moze być przyczyna? Z góry dzieki za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Watek scalony Szymon14
« Ostatnia zmiana: 26 Września 2007, 13:08:50 wysłana przez SZYMON14 »

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #54 dnia: 26 Września 2007, 14:53:05 »
zapomnij - 19 to mi zeżarła jak miałem lambdę padniętą :D

średnie spalanie z ostatnich 2 lat mam 13.7 LPG ( na to średnie spalanie składają się i dziesiątki i dwudziestki, więc rozpiętośc jest duża )

ale przy ekonomicznej jeździe po mieście, przy 2.2 i to jeszcze IVgen nie powinna spalić więcej niż 13 litrów LPG, bo obecnie mój kombiak przy gonieniu po mieście pali 14 :D

pzdr
3VZ.pl

everest2000

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 01 Października 2007, 22:34:24 »
male sprostowanko: nie mam gazu IV generacji a II generację. a poza tym bylem u gazownika i okazalo sie ze mam padniety komputer od gazu :-( ale gazownik powiedzial ze przy tak prostej instalacji nie ma co go wymieniac i zaproponowal dolozenie sekwencji. co o tym sadzicie? ps. marcinm-dzięki za wczesniejsze inf. UWAGA: za drugim razem zmierzyłem i szok: 20,6 l/100. !!! chyba sie skusze na sekwencje-co o tym myslicie przy 213000 km? jakie bedzie spalanie i czy spadnie?? Dzieki za inf. pozdrawiam wszystkich forumowiczów

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #56 dnia: 01 Października 2007, 22:49:33 »
no tak jak Ci pisałem - średnie z ostatnich 2 lat 13,7, to zakładając że masz sedana, ze skrzynią S51 to jesteś w stanie zrobić jakieś 11-12 jak nie będziesz butował...

sekwencja jak najbardziej, byle jakaś dobra, a nie byle g... ekhm... BRC SQ24 :D

pzdr
3VZ.pl

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #57 dnia: 02 Października 2007, 18:32:33 »
male sprostowanko: nie mam gazu IV generacji a II generację. a poza tym bylem u gazownika i okazalo sie ze mam padniety komputer od gazu :-( ale gazownik powiedzial ze przy tak prostej instalacji nie ma co go wymieniac i zaproponowal dolozenie sekwencji. co o tym sadzicie? ps. marcinm-dzięki za wczesniejsze inf. UWAGA: za drugim razem zmierzyłem i szok: 20,6 l/100. !!! chyba sie skusze na sekwencje-co o tym myslicie przy 213000 km? jakie bedzie spalanie i czy spadnie?? Dzieki za inf. pozdrawiam wszystkich forumowiczów
Gazownik chce zarobic zaloz BLOSa, wtedy komputer odpada

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 02 Października 2007, 19:44:51 »
Gazownik chce zarobic zaloz BLOSa, wtedy komputer odpada
Łukasz czy ty przypadkiem nie masz instalki II generacji i masz komputer ktory steruje silnikiem krokowym od gazu bo jak patrze na fotki to tak to wyglada, byc moze sie myle. Wprawdzie sama instalacja gazu na blosie jest taka jak mowisz nie powinno byc zadnego komputera. Oczywiscie nie bedziemy dyskutowac na wyzszoscią gazu sekwencyjnego nad BLOS'em bo nie ma o czym dyskutowac. Jesli masz kase to zakladaj sekwencje , jest lepsza bardziej oszczedna i lepsza dla silnika. Z blosem jest taki problem ze raczej jestes zdany na siebie podczas problemow z tym urzadzeniem w sekwencji zawsze ktos w warsztacie gazownikow moze ci pomoc.
To tyle ja mam BLOS'a bo kupilem z tym rozwiazaniem, narazie nic sie nie dzieje nie jezdze tyle zeby zalozyc sekwencje , Łukasz jest przykladem ze na gazie mozna robic przebiegi dosc spore  :icon_pray: mam nadzieje ze dobije do jego przebiegu bez wiekszych awarii

Offline Łukasz

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 02 Października 2007, 23:02:54 »
Dokladnie mam IIgen ale wybebeszona - komputer sobie wisi, a krokowiec rozkrecony na maxa tez raczej nie przeszkadza.
Gen IV jest super ale cena/jakosc przy przerabianiu IIgen nie ma porownania (300zl do 3000zl)
Pozatym to w BLOSie po prostu nie ma sie co popsuc bo urzadzenie jest bardzo malo skomplikowane i zupelnie bez elektroniki

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl