Autor Wątek: spalanie - HELP!!!!  (Przeczytany 77860 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ucybucy

• Gość
Odp: spalanie - HELP!!!!
« Odpowiedź #90 dnia: 11 Listopada 2007, 15:30:27 »
To nie ja jeździłem tylko na gazie, lecz poprzedni właściciel, choć twierdzi, że zapalał na benzynie.

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #91 dnia: 13 Listopada 2007, 17:38:01 »
Patrzyłem na bezpieczniki (te koło kierownicy) i tam są dwa ECU. Jeden ECU-IG a drugi ECU-B. Oba to pietnastki. Ponawiam pytanie, który wyjąć?

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #92 dnia: 13 Listopada 2007, 19:15:01 »
Może Maniek chodziło Ci o EFI, a nie o ECU? :laugh:

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: 13 Listopada 2007, 19:16:54 »
A taki moze glupi pomysl moze byc tak akumulator odlaczyc i wszystko sie wyresetuje , uparliscie sie na ten bezpiecznik chyba ze nie kumam czegos.

ucybucy

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: 14 Listopada 2007, 11:52:04 »
A jak można sprawdzić sondy lambda i ten katalizator? Rozumiem, że gdyby rura przerdzewiała, to by kapało pod samochód? Nic nie kapie w każdym razie.

Arek_R

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: 15 Listopada 2007, 12:26:16 »
Co do sond Lambda to pszeszukaj dobrze forum jest napisane gdzie mozna sie wpiac miernikiem i sprawdzic czy sonda dziala. Mechanikowi zajmie to pewnie jakis 2-3 minut i kosztowac to bedzie z 20 pln.

everest2000

• Gość
« Odpowiedź #96 dnia: 15 Listopada 2007, 12:46:53 »
Witam ponownie forumowiczów. Ja dalej mierze i mierze spalanie w mojej camerce 2,2 97' manual z gazem 3 gen. i ciagle wychodzi mi za duzo: 14,5-16 l lpg lub 13,1 pb przy delikatnej jezdzie po miescie (z wyłączoną klimą). ostatnio podpiąłem sie pod diagnostyke i wyszly 2 bledy sondy lambdy. Pytanie: czy moze to byc spowodowane tym ze "fachowcy" od gazu wielokrotnie wpinali sie w przewody od sondy i je podzirawili i pokleili (poklejone tasma izolacyjna). No i pytanie drugie: czy ktos zna w warszawie (najlepiej prawobrzeżnej) jakiegos fachowcagodnego polecenia , ktory by sie tym zajal (ew. wymiana+dostosowanie sondy uniwersalnej) i JEDNOCZESNIE NIE sp........ BY PRZY OKAZJI CZEGOS INNEGO...? :oops: Z góry dzieki za wskazówki.
« Ostatnia zmiana: 15 Listopada 2007, 13:40:36 wysłana przez SZYMON14 »

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #97 dnia: 15 Listopada 2007, 23:11:43 »
a ja sie dopisze teraz. Moja poprzednia camry ktora mialem ponad dwa lata palila srednio 10-12.5 litra 2.2 manual 93rok jeszcze wczesniejsza to samo i ten sam silnik tylko ze rok 92. A obecna mam ja krotko 97 rok 2.2 automat pali jak smok, gaz zalozylem tydzien temu i spalanie nie chce zejsc ponizej 14 litrow w trasie to masakra jest jakas. i powiem wam ze w poprzednich instalka 2 gen ale wywalone silniczki krokowe i sruba do regulacji tylko, chodzilo super zero strzalow nic zupelnie bez problemowe. W tej zrobilem to samo i chodzi ok ale spalanie koszmar?? czy jak regulacja gazu to tylko sruba, moze miec wplyw na spalanie jakis czujnik cokolwiek??? czy tylko wkrecenie sruby??

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #98 dnia: 16 Listopada 2007, 11:51:23 »
Do Daro78 - spaprali Ci instację ot co. Jedź na porządną regulację instalcji i powinno być lepiej. Większe znaczenie od śruby/komputera ma średnica miksera oraz poprawność montażu.
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #99 dnia: 16 Listopada 2007, 12:32:02 »
srednica miksera?? jest taki ze miesci sie w rurze od filtra do kolektora ssacego. na wcisk weszlo wiec chyba wiekszejnie da rady zrobic juz:(

Offline maniek_ls400

• Toyot Chodzacy
    • Integrator usług telekomunikacyjnych
« Odpowiedź #100 dnia: 16 Listopada 2007, 14:55:39 »
LOL :-)))) Srednica wewnętrzna !! Jeśli zostawili Ci 15 mm średnicy to na czym chcesz jeździć ? Polecam skorzystać z pola na wzór koła i obliczyć ile zostało z fabrycznej średnicy (pomijając efekt venturiego).
Bye bye LS430 nastał Niemiec W221 S500 i jest dobrze..

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #101 dnia: 16 Listopada 2007, 18:45:53 »
 Daro78  to norma spalania mi pali po mieście 15L gazu i też mam automat kiedyś też sie dziwiłem że tak dużo pali ale  maniek_ls400 wyjaśnił mi wszystko. a jak sie myle to poprosze o sprostowanie. pozdr :-)

Offline Daro78

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #102 dnia: 17 Listopada 2007, 00:23:56 »
Maniek to co moze byc tak ze mikser ma za maly przelot i bedzie duzo palila?? chodzi fajnie przyspiesza ok ale spala nie po miescie tylko w trasie 15 i to delikatnie jadac:( czyli co mikser zmienic?? nie wiem co robic:( a tak troche z boku tego watku mam wrazenie ze skrzynia przeciaga biegi za pozno zmienia nawet jak delikatnie cisne to zmienia dosc pozno. jak delikatnie cofne noge z gazu zmienia. ile obrotkow jest tak przy 100km/h jadac rowno??

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #103 dnia: 09 Grudnia 2007, 19:15:56 »
maniek jak myślisz jest możliwośc zejscia poniżej 15l gazu po miescie na 100km? bo to co czytam to wydaje mi sie że troche za dużo mi pali, chyba bedzie potrzebna konkretna regulacja. :-)

Offline marcin

• Moderator
  • Toyot Spamer
    • 3vz.pl
« Odpowiedź #104 dnia: 10 Grudnia 2007, 00:55:30 »
oczywiście że jest, jeżdżąc oszczędnie w mieście jestem w stanie zejść do 11 LPG na 100, zaznaczam że 2.2 w kombi ma trochę więcej do uciągnięcia niż w sedanie, czyli sprawny 5S-FE w sedanie, na poprawnie wyregulowanej instalacji ma szanse osiągnąć 10 LPG na 100

dołóżmy, że automat spali ze 2 litry więcej, więc powinno być minimalne 11-12 LPG w mieście, dla automatu :)

pzdr
3VZ.pl

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl