Autor Wątek: Wskaźnik poziomu paliwa (F)  (Przeczytany 26460 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Wska¼nik poziomu paliwa (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 22 Października 2004, 22:57:18 »
Cytuj (zaznaczone)
Wynik:5,73 l/100km
 :shock:  :shock:  ja bym tak nie dał rady a w jakim zakresie obrotów jeździsz

mjr

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Października 2004, 07:51:40 »
Przy 120km/h mam rowno 3tys na V biegu. Normalnie to jezdze pomiedzy 2,5 a 3 tys na V.

Oczywiscie poza I i II, to lampka ECONOMY nie ma prawa zgasnac - no moze podczas wyprzedzania gdy zachodzi nagla tego potrzeba ale i tak wtedy nie patrze na zegary tylko na droge   8)

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Października 2004, 20:58:20 »
no to rzeczywiscie inaczej jeździsz ja jeżdze w zakresie 3-4 tysiace i u mnie nie ma lampki economy  :abadgrin

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Października 2004, 22:13:55 »
U mnie jest, ale już dawno przyzwyczaiłem siędo jej pomarańczowej barwy  :-DD
Dzisiaj mnie zaskoczyła. Zjadła zaledwie 9,5 litra gazu/100km w trasie,  :shock:  a w nocy jeszcze długo siedziałem i podgrzewałem sięw aucie :)
Wracając do tematu...
Połowa wskazania była przy ok. 190km, 1/4 przy 270km, później dziwnym trafem przy ok. 360km spadło prawie na E, przy 430km zaświeciła rezerwa, a po 520km miałem grubo poniżej ostatniej kreski  :shock:
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

ROKO

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 26 Października 2004, 13:25:07 »
jezdze juz druga Carinka E .. obie z 1997 roku .. pierwsza byla 1,6 .. obecnie 2,0 .. w obu zauwazylem ten sam efekt - pierwsze 100km jazdy wskazowka prawie nie opada ... pozniej zaczyna sprint w dol :) ..  rezerwa dosc "wysoko" - zapala sie gdy w baku jest ok 15dm3 paliwa - w pierwszej Carinie rezerwa zapalala sie w polowie drogi pomiedzy 0 a 1/4 .. w obecnej rezerwa niewiele ponizej 1/4 baku - w obu gdy zaczynala palic sie rezerwa do pelnego baku brakowalo ok 45litrow - nie jezdzilem nigdy do zera - ale podejrzewam ze w obecnej Carince wskazowka nie opada do pelnego zera

Offline Piwalek

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #35 dnia: 26 Października 2004, 14:29:48 »
Cytat: mjr
Zostalo w baku 6,5 litra paliwa

Zastanawia mnie skąd ty masz takie dokładne pomiary . Nie żebym wątpił , że 1.8 pali mało
( sam mam 1.6 też pali niedużo ) ale nigdy nie jestem pewien ile jeszcze w baku mam.
Pozdrawiam
Carina E Sportswagon 1.6

Meteor

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 26 Października 2004, 19:29:50 »
:aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap
Świetnie że tak każdy zna możliwości swojego auta  :-DD i do setnych wylicza ile jest w stanie przejechać na kieliszku beznzyny, ale sorry chłopaki to za choleręsięnie przekłada w realnych warunkach.  :-DD  Wystarczy że będzie pod wiatr, pod góręalbo będzie lało, albo dasz więcej razy przygazówkę :-DD  i już wynik sięnie zgodzi. Według mnie trzeba znać i na bieżąco kontrolować rząd wielkości ile autko zużywa po aby wiedzieć że np. nagle nie zaczęło palić 12/100  :anarty .
Ja wiem że jestem w stanie w optymalnych warunkach zejść w granice 5,5-6 l/100 km. Jak do tej pory zdarzyło mi sięto może ze 2 razy. Nuży mnie taka jazda i nie mam zamiaru jak np. będzie z góry to ciągle puszczać  na luz żeby zaoszczędzić 0.05 l paliwa.
U mnie normalnie mieszczęsięw granicach 6,5 max 7 na 100 na trasie i do 8l/100 w mieście (przy korkach i dość dynamicznej jeździe). Zaokrąglenie do dziesiątych całkowicie mnie satysfakcjonuje i lepiej mi nie trzeba. ... tyle że to oczywiście tylko moje zdanie  :D  :D  :D

fakers

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 30 Października 2004, 11:38:32 »
Hello wszystkim !!! Mam pytanie do METEORA bo widzę ze ma TD i widzętez po tym co napisał ze jemu tyle samo kopci co mnie ja też nie lubie sie zamulać aby bylo litr mniej ale nie raz mnie to wkurza jak gadam z farmerami VW i oni twierdzą ze ich farmerskie wozy chodzi tu o dizły spalają 5 l tylko ze jak jadęza nimi to niedość ze puszczają czare chmury to  tak sie wloką ze bania mała to sie nie ma co dziwić ze im palą 5 l...A teraz pytanie: CZY U CIEBIE TEŻ JEST CISZEJ JAK JEDZIESZ 130 - 140KM/H BO U MNIE JEST W PORÓWNANIU DO 120 KM/H - dziwne ale prawdziwe.... i dlatego zawsze musze jechać powyzej 120 hihihihi , pewnie dlategoona tyle chajcuje????

Wlodek

• Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 30 Października 2004, 23:19:52 »
Witam
Wiadomo że toyoty to nie vw a to że piszą żępalą po 5 l/100 to nie prawda przy normalnej jeździe Ty masz silnik 2 l a vw 1,6 lub 1,9 tylko zanim osiągnie 100 ty jesteś juz gdzieś daleko z przodu więc chyba nie warto sięzamartwić o trochęwiększe spalanie. Z resztą zobaczysz co będą robil;i zimą jak chwyci mróz ciąganie i inne magiczne rzeczy a tak wsiadasz lampka grzania gaśnie i jazda I to jest to co lubiłem w toyocie diesel. Dymienie to roz... le wtryski albo podkręcona pompa i nikt mi nie wmówi że taki pancerwagen pali 5/100 Także nie ma sięczym martwić ;)

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 31 Października 2004, 00:28:24 »
oczywiscie VW tak mało nie pali

braciak ma passata 1.9 td i pali mu przy naprawde spokojnej lezdzie 6.2 l
ale nizej naprawde nie mozna to nie jest wtedy jazda
a kiedys mialem  carine II 2.0 D to paliła od 6.5 do 8 l
i jedzilem roznie, poprostu jak w danej chwili mozna

wiec nie wierze w bajki ze VW pali 5l

ojczulek moj ma TDI 110km i tyle nie pali, pali powyzej 6l ( ma od nowiosci samochod)

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 31 Października 2004, 01:04:19 »
nie chce by była to reklama, ale Vw w TDi np. goflikiem 3 można ciut zejść nawet <5
no ale d4d w Y przy dynamicznej jezdzie i pali 4  :athunbsup  :-DD  :cnice  :-DD

Bisua

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 31 Października 2004, 08:57:44 »
Cytuj (zaznaczone)
ojczulek moj ma TDI 110km i tyle nie pali, pali powyzej 6l ( ma od nowiosci samochod)
to zalezy jaki ja mam tą 110 TDI w A3 i pali w okolicach 5-5,5 a przy ostrej jeździe w miescie (max wykorzystanie turbinki kręcenie do 4000 tysiecy) dochodzi do 7

Premo

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 31 Października 2004, 09:01:15 »
no to ja juz wole nie jeździć jak ciamajda;) tylko deptać ten pedał :)  i spalić te 11 gazu niż oszczędzać na beznynie :)  na to samo wychodzi a dojade wszędzie szybciej :)

Offline Perzan

• Toyot Zmotoryzowany
    • http://www.perzan.com
« Odpowiedź #43 dnia: 31 Października 2004, 09:59:03 »
Cytat: CarinaGTI
nie chce by była to reklama, ale Vw w TDi np. goflikiem 3 można ciut zejść nawet <5
[...]

Można, ale po co ???
Pozdro.
*
*** Czytając forum często odnoszę wrażenie, że ludzie nie chcą aby im pomóc, choć wydaje się że pomocy potrzebują. ***
*
*
*** Try not. Do or do not. There is no try. ***
*

PaweÂł G.

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 31 Października 2004, 12:01:15 »
ok zgodze sie na 5 litrow w VW ale jaka jest to jazda!!!!!

jezdze jak mi pasuje w danej chwili a nie zamierzam sie kontrolowac co chwila ,czy mocno naciskam pedał gazu , czy troche mniej by srednie spalanie nie wzrosło !!!!!
 nie oto tu chodzi!
ja licze srednia z jazdy przecietnej czyli miasto-trasa ( trasa nie oznacza male. miejcami jak pozwala droga to i 160 km) :wink:

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl