Autor Wątek: Wpadki Toyoty  (Przeczytany 175365 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ayrsen

• Gość
Odp: Wpadki Toyoty
« Odpowiedź #60 dnia: 26 Lipca 2006, 20:04:34 »
Jak przeczytałem tę informację, to pomyślałem sobie, co by się stało, gdyby na przednim siedzeniu rodzic ślicznego bobaska przewoził fotelik /dostosowany do montażu tyłem do kierunku jazdy/, wcześniej wyłączywszy poduszkę i miał nawet drobną kolizję, podczas której poduszka by sie uaktywniła... Bez komentarza...
Aż mi się włos /bardzo juz rzadki ;D/ na głowie zjeżył, więc jeśli macie znajomych z Corollą Verso i małymi dziećmi, to koniecznie ich o tym poinformujcie!
« Ostatnia zmiana: 26 Lipca 2006, 20:06:46 wysłana przez ayrsen »

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #61 dnia: 27 Lipca 2006, 10:36:33 »
Witam!

To bardzo ciekawe......... ??? dlaczego zajelo to Toyocie az niemal 3 lata?
I jak do tego doszli ???.......czy w trakcie przegladów albo co gorsze, czy ktos przeanalizowal wypadki z udzialem w/w samochodow ???

aha "usterka" mozna okreskic np. pekniecia uszczelki w drzwiach >:( a nie problem z urzadzeniami odpowiadajacymi za bezpieczenstwo pasazerow......tu uzyl bym okreslenia POWAZNA AWARIA!

Zastanawiam sie jeszcze czy te listy to PRIORYTET i czy sa POLECONE........MOZE ktos z .T oprocz wyslania listów wpadnie na pomysl aby zadzwonic do klienta.  :(

POZDRAWIAM

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: 27 Lipca 2006, 16:12:11 »
Samochody Lexus RX300 i RX400h do naprawy

Toyota Motor Poland powiadomiła Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów o usterkach pochodzących z Japonii samochodów marki Lexus RX300 i RX400h. Kampanią objęto 359 aut wyprodukowanych od lutego 2003 r. do maja 2005.
We wskazanych samochodach może dojść do poluzowania wykładziny podłogi z powodu niewłaściwego zamontowania spinek mocujących. W przypadku odpięcia się obu spinek od osłony wykładziny, osłona może oprzeć się o pedał gazu. W skrajnym przypadku, podczas powrotu do biegu jałowego pedału gazu, może zostać on zablokowany w częściowo wciśniętej pozycji.

Firma powiadomi listownie właścicieli samochodów objętych akcją o konieczności udania się do autoryzowanej stacji obsługi w celu dokonania bezpłatnej wymiany spinek osłony.

www.samar.pl

Jasiu

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: 08 Sierpnia 2006, 22:46:26 »
Hehehehehehe. Dobre ;D

janmor

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: 04 Lutego 2010, 08:58:30 »

antracyt

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: 06 Lutego 2010, 00:42:30 »
Hej!
Czy jest tu ktoś, kto ma problem z tym cholernym pedłem gazu związanym z najbliższą kampanią toyoty?
W czwartek gdzies w necie wyczytałam że moja toyota (rav4 2.0 automat 2006 107000tyś przebiegu) jest w wymienionych rocznikach i kiedy wracałam z pracy do domu cos dziwnego zaczęło się dziać. Przy wyprzedzaniu gwałtownie przyspieszyłam, a po zdjęciu nogi z gazu zamochód nie zaczął sam zmniejszać prędkości, musiałam ostro hamować. Stanęłam na światłach i musiałam mocno trzymac nogę na hamulcu, bo samochód rwał się do przodu a obroty silnika były wysokie. Kiedy ruszyłam i puściłam hamulec, samochód sam, bez dodawania gazu rozpędził się do 60 km/h. Na następnych światłach zaczęłam przełączać skrzynie na wszystkie biegi i problem ustąpił,ale przy każdym przyspieszeniu dzieją się te dziwne rzeczy. Koleś w serisie stwierdził, że na 90% to problem z pedałem gazu i tak naprawdę jest tak mało przypadków awarii(w europie ponoć 23), że powinnam zagrać w totka - szanse są takie same. Czy naprawdę tylko mnie to spotkało???
Oczywiście nie ma mowy, żeby dali mi auto zastępcze, więc jeżdzę, bo muszę, czekając aż toyota ofijalnie ogłosi kampanię i wymienią mi co trzeba. przy okazji narażam siebie i innych na drodze.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #66 dnia: 06 Lutego 2010, 07:57:05 »
wymieni jeśli się załapiesz jak to nazwałeś w kampanii i zakupiłeś auto w Polsce. Nic nie dostaniesz w zamian bo niby dlaczego?. Moja Toyota już cztery akcje przywoławcze przeżyła i muszę zaznaczyc, że trudno dobrac termin a co dopiero auto zastępcze chyba, że zapłacisz za wypożyczenie.

antracyt

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: 06 Lutego 2010, 18:00:46 »
wymieni jeśli się załapiesz jak to nazwałeś w kampanii i zakupiłeś auto w Polsce. Nic nie dostaniesz w zamian bo niby dlaczego?. Moja Toyota już cztery akcje przywoławcze przeżyła i muszę zaznaczyc, że trudno dobrac termin a co dopiero auto zastępcze chyba, że zapłacisz za wypożyczenie.
jestem kobietą <narka>

Niby dlaczego? może dlatego, że serwis twierdzi, że na 90 procent jest to usterka związana z tą kampanią(serwis tak to nazywa)czyli jest to wina toyoty, dlatego, że w USA zginęło 19 osób, że narażam siebie i innych, a muszę jeździć. Ja się po prostu boję jeżdzić samochodem z taką usterką i jeśli w serwisie nie są w stanie mi na razie naprawić auta, bo muszą czekac 2 tygodnie na częsci, to powinnam dostać auto zastępcze. Niby dlaczego mam narażać życie? tym bardziej, że jestem podobno 24 przypadkiem w Europie, więc ludzie nie pchają się do nich po auta zastępcze. Ech szkoda gadać. Wkurza mnie cała ta sytuacja. Niestety Toyota Motor Poland i ASO przerzucają się w tej kwestii odpowiedzialnością. Ciekawe kto beknie jesli nie daj Boże coś mi się stanie.

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #68 dnia: 07 Lutego 2010, 09:16:01 »
witaj kobieto :grin:

moim zdaniem jeśli masz auto z USA tak coś mi się wydaje, mogę oczywiście się mylic nic nie piszesz to na obecną akcję przywoławczą to nie masz co liczyc.
Z tego co wyczytałem to będą wzywani właściciele Rav-ek z lat 2008-2009 ale oczywiście może byc i inaczej.

pozdrawiam nową forumowiczkę

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #69 dnia: 07 Lutego 2010, 12:29:13 »
Moim zdaniem im szybciej zglosisz sie do ASO na wymiane uszkodzonej czesci, tym szybciej oni ja zamowia i wymienią. Sprobuj moze w innym serwisie, moze beda mieli tą część na miejscu. Skoro i tak jezdzisz swoja ravką, to rownie dobrze mozesz to robic czekajac na naprawe, bo przeciez nie jest powiedziane ze samochod w tym czasie musi garazowac w warsztacie. Od tego zalezy Twoje bezpieczeństwo, więc nie ma co ryzykować
Witamy na forum :grin:
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

antracyt

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: 07 Lutego 2010, 22:02:43 »
Dzięki za miłe powitanie :-)
Samochód mam z Japonii :-)kupiony w Polsce w salonie w Gdańsku.
We wtorek jestem umówiona do innego ASO, zobaczymy. I tak zamierzam wystosować pismo do Toyoty. Nie jeżdzę samochodem, boję się, co mi strasznie utrudnia życie. Wolę jednak nie przejechać nikogo na przejściu dla pieszych, albo wjechać w d**ę komuś, kto akurat wiezie dziecko na tylnym siedzeniu.
To, że kazali mi zabierać samochód z serwisu, samochód, który stanowi takie zagrożenie, to dla mnie skandal i nie daruję toyocie.

Offline Piotr Sas

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #71 dnia: 08 Lutego 2010, 09:04:46 »
A wiecie, oprócz rocznika które modele podlegają tej akcji?
Gdzieś wyczytałem że są podane nr. VIN (ich przedział) aut, które będą podlegały akcji...
Może macie jakąś stronkę www nt. temat.
Pozdrawiam
Obi

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #72 dnia: 08 Lutego 2010, 09:08:15 »
http://www.vox.de/495_2932.php?mainid=2010...amp;bereich=Ams

a który macie ten z lewej czy prawej strony fotki?.

ps.Piotr Sas zaproszenie z TMP to przyjdzie do poprzedniego właściciela a on wiadomo co zrobi :grin: pomimo, że będzie osobne pismo ze wskazaniem nowego właściciela w przypadku zbycia auta, oczywiście jak auto zakupione jako nowe w Polsce.
Więc VIN w Twoim przypadku niezbędny dla akcji przywoławczej.
« Ostatnia zmiana: 08 Lutego 2010, 10:04:38 wysłana przez bis24 »

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #73 dnia: 10 Lutego 2010, 18:11:47 »
możecie otworzyc :http://www.vox.de/495_2932.php?mainid=2010...amp;bereich=Ams.?
« Ostatnia zmiana: 10 Lutego 2010, 18:15:28 wysłana przez bis24 »

Offline bis24

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #74 dnia: 11 Lutego 2010, 09:02:27 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl