Autor Wątek: Wpadki Toyoty  (Przeczytany 175267 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dagon

• Gość
Odp: Wpadki Toyoty
« Odpowiedź #105 dnia: 18 Lutego 2010, 16:46:09 »
Cytuj (zaznaczone)
Czyli twierdzisz, że VAG jest wykonany z lepszych materiałów niż Ałdi i ogólnie jest lepszy ? Śmiem twierdzić, że się mylisz
A czy ja to gdzieś napisałem że VW jest lepsze od Ałdi? No proszę, wskaż mi takie twierdzenie.  <zalamka>
O VAGu pisałem z tego powodu, że cała grupa ma obecnie dobrą strategię i to im wróżę w najbliższym czasie zdominowanie rynku (bo Toyota to IMO na pewno poleci z piedestału).

Swoją drogą to fakt faktem, że bronie VW. To dlatego, że jakość ma naprawdę wyśmienitą w porównaniu do innych producentów ze swojego segmentu cenowego.
Gdyby nie tyłek scirocco, to bym się nad nim zastanawiał jako potencjalny nabywca  <diabel>

Cytuj (zaznaczone)
hmm, nie do konca. Biorąc pod uwage ze przez najblizesz 8 lat planuja stworzyc 60 nowych modeli, beda musieli zainwestowac ogromne pieniadze. Moze dzieki temu wysoko zajda, tylko im wyzej, tym bolesniejszy upadek
Póki co ostatnio dobrze inwestowali pieniądze. Zobaczymy jak będzie dalej. Ja tam jestem dobrej myśli ;]

andrzejgdynia

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: 23 Lutego 2010, 14:50:20 »
Wiecie co? Jestem tu nowym forumowiczem i tak sobie czytam, czytam, czytam... Czy nie uważacie, że trochę przesadzacie z OT... Temat "Wpadki Toyoty" a tu 2 strony o VW, Audi, etc... co to ma do rzeczy?

Ma to do rzeczy, ze wiąże się z wpadkami toyoty i innych producentow, ich przyczynami, skutkami oraz ogólnym kierunkiem rozwoju rynku motoryzacyjnego, a dzial nazywa sie "News ze swiata Toyoty i nietylko"

Jesli masz mi cos do powiedzenia zapraszam na PW

Eddie
« Ostatnia zmiana: 23 Lutego 2010, 14:57:32 wysłana przez eddie »

Offline eddie

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #107 dnia: 10 Marca 2010, 21:01:27 »
      "Ty się nie wpier****j, bo nie wiesz gdzie barykada jest"

Offline J.Graph

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #108 dnia: 10 Marca 2010, 21:45:43 »
U nich to problem ... u nas wciska sie sprzęgło i po zatrzymaniu auta dzwoni sie po assistance  :grin:

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

Offline hydrant23

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #110 dnia: 08 Kwietnia 2010, 11:12:10 »
panowie mam gs'a z '98 , juz raz mi sie tak wyjkladzina podparla na pedale gazu po wyprzedzeniu i szok ze auto zapierdziela po heblach i spokoj , ale ta wykladzina rowniez potrafi zblokowac "kick'a" i auto mimo ze gaz do dechy jedzie tak  sobie ....wiec coz na to lexus pewnie aso polska powie ok przyjedz zaplac to zrobimy przeciez auto sprowadzone ....

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #111 dnia: 01 Lipca 2010, 07:51:58 »
http://www.tvn24.pl/-1,1652850,0,1,toyota-przystala-na-16nbspmln-dol-kary,wiadomosc.html

---------------------------------

07:35, 01.07.2010 /AP
Nowy kłopot Toyoty
270 TYSIĘCY LEXUSÓW DO WARSZTATU

Toyota ma nowy problem: z powodu usterki silników musiała wezwać do warsztatów 270 tysięcy samochodów. Koncern jest bardzo oszczędny w podawaniu szczegółów - wiadomo jedynie, że wezwanie dotyczy m.in. luksusowych Lexusów, w których dochodziło do wyłączania się silników w czasie jazdy.
Podano też, że 180 tysięcy z wezwanych do warsztatów samochodów to auta sprzedane za granicami Japonii, pozostałe poruszają się na drogach tego kraju.

Japońska gazeta gospodarcza "Nikkei" i agencja Kyodo podają, że do naprawy wzywane są m.in. samochody Lexus LS460.

W tym roku koncern Toyota przezywał wielkie problemy z jakością swych pojazdów, w których dochodziło do blokowania pedałów gazu i hamulca. W efekcie na całym świecie do naprawy wzywano 8 milionów aut. W związku z tym władze Stanów Zjednoczonych ukarały Toyotę karą finansowa w wysokości 16,4 miliona dolarów.

//sk

http://www.tvn24.pl/-1,1663045,0,1,nowy-klopot-toyoty,wiadomosc.html

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #112 dnia: 01 Lipca 2010, 07:58:37 »
ten pedał gazu to strasznie im śmierdzi :grin:

wczoraj dostałem po raz drugi zaproszenie na wstawienie blaszki z numerem seryjnym lecz ja jestem uparty i chcę od nich cały pedał a oni, że takiej opcji nie przewidują na rynek polski więc sobie piszemy oni do mnie ja do nich.

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #113 dnia: 21 Października 2010, 21:04:28 »
15:47, 21.10.2010 /TVN CNBC
Toyota bez hamulców?
"NIE NAPRAWIMY AWARYJNYCH AUT Z USA". UOKIK INTERWENIUJE

Toyota ogłosiła, że 1,5 milionów jej samochodów sprzedawanych zarówno pod marką Toyota, jak i Lexus może mieć problem z wyciekiem płynu hamulcowego. Modele w których może wystąpić usterka to Toyota Highlander a także Lexus RX330, GS300, IS250 i IS350. - Nie naprawimy awaryjnych highlanderów sprowadzonych z USA - mówi Toyoty Motor Poland. UOKiK jest zszokowany.
Rzecznik koncernu zapewnia, że usterka nie powoduje całkowitej awarii hamulców, a jedynie zmniejsza skuteczność hamowania.

Informacje o akcji serwisowej potwierdziła TVN CNBC Toyota Motor Poland. W tej chwili trwa ustalanie ile aut z usterką może jeździć po polskich drogach. Toyota poinformowała nas, że na darmową naprawę liczyć mogą jednak tylko posiadacze aut wprowadzonych na rynek Unii Europejskiej przez Toyotę. Importowane prywatnie z USA, albo Kanady naprawiać trzeba odpłatnie.

Awaryjne Toyoty Highlander sprowadzone do Polski ze Stanów Zjednoczonych muszą zostać bezpłatnie naprawione w polskich salonach - twierdzi Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów, zaskoczony stanowiskiem polskiej Toyoty Motor Poland.

Jak poinformowała rzecznik UOKiK Małgorzata Cieloch, wadliwe samochody powinny zostać naprawione nieodpłatnie bez względu na to, czy zostały zakupione w Unii, czy sprowadzone z innych obszarów celnych.

ram/k

http://www.tvn24.pl/-1,1678849,0,1,toyota-bez-hamulcow,wiadomosc.html

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #114 dnia: 21 Grudnia 2010, 09:16:25 »
08:20, 21.12.2010 /AFP
Toyota znów płaci miliony w USA
KARY ZA NIEZGŁOSZENIE W TERMINIE WAD W SAMOCHODACH

Koncern Toyota zgodził się zapłacić w USA kolejne dwie kary w łącznej wysokości ponad 32 milionów dolarów w związku ze stwierdzonym naruszeniem zasad bezpieczeństwa użytkowników wyprodukowanych przez siebie samochodów. Łączna wysokość tegorocznych kar w USA to ponad 48 milionów dolarów.
Jak ogłosił szef amerykańskiej agencji ruchu drogowego (NHTSA) Ray LaHood, Toyota zapłaci dwie kary, każda w niemal maksymalnej dopuszczalnej prawem wysokości (16,375 i 16,050 milionów dolarów) za stwierdzone przez agencję nieprawidłowości w zgłoszeniach stwierdzonych usterek w swych samochodach. W kwietniu koncern zgodził się na podobną karę w wysokości 16,4 milionów dolarów.

Pierwsza z obecnych kar ma zwiżzek z zakończonym w poniedziałek dochodzeniem w sprawie wezwania do naprawy 5 milionów aut Toyoty, w których stwierdzono możliwość ugrzęźnięcia pedału gazu w wykładzinie podłogi. Dochodzenie NHTSA wykazało, że Toyota nie wypełniła obowiązku zawiadomienia o stwierdzeniu usterki w ciągu pięciu dni, czego wymaga amerykańskie prawo - podała agencja.

Druga z kar dotyczy nieprawidłowości zawiadomienia agencji o usterkach w samochodach z 2004 i 2005 roku, w których mogło dochodzić do utraty kontroli nad układem kierowniczym. Usterka spowodowała w 2004 roku wezwanie do naprawy półciężarówek Hilux w Japonii, jednak koncern początkowo twierdził, że nie występuje ona w amerykańskich wersjach pojazdu. Dopiero w roku 2005 NHTSA została poinformowana, iż wada występuje też w pojazdach sprzedanych w USA, a do warsztatów wezwano prawie milion samochodów.

//sk

http://www.tvn24.pl/-1,1686863,0,1,toyota-znow-placi-miliony-w-usa,wiadomosc.html

Offline JanB

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #115 dnia: 12 Czerwca 2014, 06:39:18 »

Offline Berculioni

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #116 dnia: 09 Kwietnia 2015, 10:34:26 »
Nie widziałem czegoś takiego jeszcze. Słyszałem, że coś było z avensis i większość samochodów musiała pojechać na bezpłatny serwis. Ale to nie było nic z poduszkami. Przynajmniej taką mam nadzieję.

Offline panamanaq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #117 dnia: 09 Kwietnia 2015, 12:26:45 »
Witam wszystkich...pół roku temu zakupiłem swoją pierwszą toyotę Avensis 2 2.0 d4d ... Może jest tu ktoś kto ma pojęcie o tym modelu... problem dotyczy czarnego dymu ,czy to na zimnym, bądź rozgrzanym silniku...z rury wydobywa się wręcz sądzą...problem pojawił się miesiąc temu..zwiększone spalanie i obniżona moc nie wystepuje..proszę o fachowe podejście do mojego problemu. Dziękuję.

Offline bis24

• Toyot Spamer
  • Samochód:: Lexus LBX
« Odpowiedź #118 dnia: 09 Kwietnia 2015, 17:59:26 »
fachowo to:
po pierwsze nie ten dział
po drugie trochę za mało informacji

Offline panamanaq

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #119 dnia: 09 Kwietnia 2015, 18:00:35 »
Sorry zapytam na giełdzie wspinaczkowej.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl