TOYOTA KLUB

Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Aktualności:

Strony: 1 ... 7 [8]   Do dołu

Autor Wątek: Wpadki Toyoty  (Przeczytany 8650 razy)

0 Użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dagon

• Toyot Spamer
  • *
  • 7A-FE
Odp: Wpadki Toyoty
« Odpowiedź #105 : 18-02-2010, 16:46:09 »
Czyli twierdzisz, że VAG jest wykonany z lepszych materiałów niż Ałdi i ogólnie jest lepszy ? Śmiem twierdzić, że się mylisz
A czy ja to gdzieś napisałem że VW jest lepsze od Ałdi? No proszę, wskaż mi takie twierdzenie.  <zalamka>
O VAGu pisałem z tego powodu, że cała grupa ma obecnie dobrą strategię i to im wróżę w najbliższym czasie zdominowanie rynku (bo Toyota to IMO na pewno poleci z piedestału).

Swoją drogą to fakt faktem, że bronie VW. To dlatego, że jakość ma naprawdę wyśmienitą w porównaniu do innych producentów ze swojego segmentu cenowego.
Gdyby nie tyłek scirocco, to bym się nad nim zastanawiał jako potencjalny nabywca  <diabel>

hmm, nie do konca. Biorąc pod uwage ze przez najblizesz 8 lat planuja stworzyc 60 nowych modeli, beda musieli zainwestowac ogromne pieniadze. Moze dzieki temu wysoko zajda, tylko im wyzej, tym bolesniejszy upadek
Póki co ostatnio dobrze inwestowali pieniądze. Zobaczymy jak będzie dalej. Ja tam jestem dobrej myśli ;]
'97 Carina E 1,8 Flash Bramy Warszawa

andrzejgdynia

• Toyot Leżący
  • *
  • Miejsce pobytu: pomorskie
« Odpowiedź #106 : 23-02-2010, 14:50:20 »
Wiecie co? Jestem tu nowym forumowiczem i tak sobie czytam, czytam, czytam... Czy nie uważacie, że trochę przesadzacie z OT... Temat "Wpadki Toyoty" a tu 2 strony o VW, Audi, etc... co to ma do rzeczy?

Ma to do rzeczy, ze wiąże się z wpadkami toyoty i innych producentow, ich przyczynami, skutkami oraz ogólnym kierunkiem rozwoju rynku motoryzacyjnego, a dzial nazywa sie "News ze swiata Toyoty i nietylko"

Jesli masz mi cos do powiedzenia zapraszam na PW

Eddie
« Ostatnia zmiana: 23-02-2010, 14:57:32 wysłana przez eddie »
Toyota Verso 2.0 D-4D 126KM SOL

eddie

• Global Moderator
  • Gadu Gadu: 9409052
  • Miejsce pobytu: Warszawa / Wola
  • Główny Szyderca Sekty
« Odpowiedź #107 : 10-03-2010, 21:01:27 »

J.Graph

• Toyot Chodzacy
  • *
  • Miejsce pobytu: Warszawa/Józefów
  • Nadworny Fotograf Warszawskiej Grupy TK
« Odpowiedź #108 : 10-03-2010, 21:45:43 »
U nich to problem ... u nas wciska sie sprzęgło i po zatrzymaniu auta dzwoni sie po assistance  :grin:

SZYMON14

• Junior Administrator
  • Gadu Gadu: 4186090
  • Miejsce pobytu: Stalowa Wola/Nisko-----------Carina 1.6 1993 r.--- Yaris 1.3 2005 r.----- Yaris 1.0 2006 r.-----
  • Cogitationis poenam nemo patitur.

hydrant23

• Toyot Pełzający
  • *
« Odpowiedź #110 : 08-04-2010, 11:12:10 »
panowie mam gs'a z '98 , juz raz mi sie tak wyjkladzina podparla na pedale gazu po wyprzedzeniu i szok ze auto zapierdziela po heblach i spokoj , ale ta wykladzina rowniez potrafi zblokowac "kick'a" i auto mimo ze gaz do dechy jedzie tak  sobie ....wiec coz na to lexus pewnie aso polska powie ok przyjedz zaplac to zrobimy przeciez auto sprowadzone ....

SZYMON14

• Junior Administrator
  • Gadu Gadu: 4186090
  • Miejsce pobytu: Stalowa Wola/Nisko-----------Carina 1.6 1993 r.--- Yaris 1.3 2005 r.----- Yaris 1.0 2006 r.-----
  • Cogitationis poenam nemo patitur.
« Odpowiedź #111 : 01-07-2010, 07:51:58 »
http://www.tvn24.pl/-1,1652850,0,1,toyota-przystala-na-16nbspmln-dol-kary,wiadomosc.html

---------------------------------

07:35, 01.07.2010 /AP
Nowy kłopot Toyoty
270 TYSIĘCY LEXUSÓW DO WARSZTATU

Toyota ma nowy problem: z powodu usterki silników musiała wezwać do warsztatów 270 tysięcy samochodów. Koncern jest bardzo oszczędny w podawaniu szczegółów - wiadomo jedynie, że wezwanie dotyczy m.in. luksusowych Lexusów, w których dochodziło do wyłączania się silników w czasie jazdy.
Podano też, że 180 tysięcy z wezwanych do warsztatów samochodów to auta sprzedane za granicami Japonii, pozostałe poruszają się na drogach tego kraju.

Japońska gazeta gospodarcza "Nikkei" i agencja Kyodo podają, że do naprawy wzywane są m.in. samochody Lexus LS460.

W tym roku koncern Toyota przezywał wielkie problemy z jakością swych pojazdów, w których dochodziło do blokowania pedałów gazu i hamulca. W efekcie na całym świecie do naprawy wzywano 8 milionów aut. W związku z tym władze Stanów Zjednoczonych ukarały Toyotę karą finansowa w wysokości 16,4 miliona dolarów.

//sk

http://www.tvn24.pl/-1,1663045,0,1,nowy-klopot-toyoty,wiadomosc.html

bis24

• Toyot Chodzacy
  • *
  • Miejsce pobytu: Warszawa
« Odpowiedź #112 : 01-07-2010, 07:58:37 »
ten pedał gazu to strasznie im śmierdzi :grin:

wczoraj dostałem po raz drugi zaproszenie na wstawienie blaszki z numerem seryjnym lecz ja jestem uparty i chcę od nich cały pedał a oni, że takiej opcji nie przewidują na rynek polski więc sobie piszemy oni do mnie ja do nich.
Strony: 1 ... 7 [8]   Do góry
« poprzedni następny »

Strona wygenerowana w 0.81 sekund z 18 zapytaniami.

REKLAMA
Wybierz lub oceń hotel Jaki Hotel?