Autor Wątek: filtr przeciwpyłkowy w Avensis 1,6  (Przeczytany 32438 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

giepe

• Gość
Odp: filtr przeciwpyłkowy w Avensis 1,6
« Odpowiedź #30 dnia: 24 Kwietnia 2006, 18:59:27 »
Powiedzcie mi jakiej formy mam kupić filtr przeciwpyłkowy i czy rzeczywiście w Ave I składa się on z 2 części?
[...]

Sądzę, że tak.
W mojej Ave'99, D-4D jest właśnie taki dwuczęściowy!

Pozdrawiam
Grzesiek

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #31 dnia: 24 Kwietnia 2006, 21:15:43 »
tylko, ze ja mam przez FL a dziś w Focie za jakiś japoński filtr, prawdopodobnie Nippona krzyknęli mi 80 zł

Offline Alien_Obcy

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 27 Kwietnia 2006, 21:09:47 »
Cytuj (zaznaczone)
gosc z allegro nie odpowiedzial na maila, wiec kupilem filtr Filtrona (K1134-2x).
Cena detal. 69 zl, po rabacie 62. Wyglada niezle (chociaz oryginal jest chyba
jednak z lepszego materialu). Wg informacji na pudelku trzeba wymieniac co 15 tys. km
(oryginal wymieniaja chyba co 30).
Ja już testowałem pare filtrów w mojej poprzedniej Cari E i teraz w Ave I 98' - miałem oryginał Tooyty, JC, Maxx (niby japoński) i Filtron i z całej tej czwórki polecam Filtron - jest najbardziej zbliżony do oryginału - gruba bibuła, nie to co w JC i Maxx - sitko z wielkimi otworami. Dodatkowo cena jest atrakcyjna tak jak w cytacie.
DIAGNOZA - testy drogowe (zapasowy zaworek VRV, czujnik ciśnienia turbo, przepływka, zaworki SCV, wtryskiwacz)- TOYOTA INTELLIGENT TESTER II
ANALIZA

Nygus

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 01 Czerwca 2006, 15:01:43 »
Może nienajmądrzejsze pytanie, ale czy w modelu bez klimatyzacji występuje gdzies jakiś filtr p/pyłkowy lub kabinowy?

Pytam 100% poważnie ;)

ayrsen

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 01 Czerwca 2006, 15:05:04 »
Występuje.
Jest dokładnie taki sam jak w wersji z klimatyzacją.

Połączyłem Twoje pytanie z już istniejącym wątkiem. Przecież:
1. mamy FAQ... ;)
2. korzystamy z FAQ... ;D ;D ;D
« Ostatnia zmiana: 01 Czerwca 2006, 15:09:29 wysłana przez ayrsen »

giepe

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 01 Czerwca 2006, 18:29:28 »
Ja już testowałem pare filtrów w mojej poprzedniej Cari E i teraz w Ave I 98' - miałem oryginał Tooyty, JC, Maxx (niby japoński) i Filtron i z całej tej czwórki polecam Filtron - jest najbardziej zbliżony do oryginału - gruba bibuła, nie to co w JC i Maxx - sitko z wielkimi otworami. Dodatkowo cena jest atrakcyjna tak jak w cytacie.

Niecałe dwa tygodnie temu wymieniałem ten filtr. Wymieniłem go bardzo szybciutko po tym jak go zobaczyłem. A zobaczyłem, bo człowiek, który napełniał mi klimatyzację wyciągnął go by psiknąć preparatem do odgrzybiania do wnętrza instalacji.
Wymieniłem mimo, że miał ledwie kilka miesięcy i kilka tysięcy przefiltrowanych kilometrów.
To był filtr JC czyli wyglądał dokładnie tak, jak go opisał powyżej kolega Alien_Obcy.
Teraz mam filtr z Filtrona, który przy tym JC-filtrze wyglądał jak filtr do powietrza na stacji kosmicznej ;)

Lawcu

• Gość
« Odpowiedź #36 dnia: 11 Czerwca 2006, 17:54:42 »
Witam
To mój pierwszy post na tym forum. Od 3 dni jestem w posiadaniu Ave 1.8 z 2000 r.
Przeczytałem praktycznie całe posty z forum.
Mam takowe pytanie.
Dzisiaj czysciłem filtr kabinowy i znalazłem tylko jeden a na forum wszyscy piszą o dwóch.
Gdzie go szukać lub czy były wersje z jednym.

Lord D4

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Czerwca 2006, 18:12:12 »
Jak wyciągniesz jeden, to drugi jest nad nim.
Może zwyczajnie ktoś wyciągnął go przed tobą ;)

Offline tomekw112

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Czerwca 2006, 19:05:03 »
najpierw gratulacje
po wyjęciu dolnego filtra -na górze jest języczek za który musisz pociągnąć w dół i wyciągnąć ta samą drogą co pierwszy
pozdrawiam

Lawcu

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Czerwca 2006, 21:40:11 »
OK.
Dzięki, nawet do głowy by mi nieprzyszło szukać drugiego skoro go nie widać :D

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Czerwca 2006, 08:38:29 »
No rzeczywiscie troche to zakrecona sprawa z tymi filtrami. Przy okazji czyszczenia klimy trzeba bylo wyjac filtry i za cholere nie moglem ich umiejscowic we wlasciwym miejscu. Dzieki wam za podpowiedz, ze ten wyciety filtr idzie do gory.... A tak przy okazji - jak na oko stwierdzic ze filtr jest juz do wymiany? Mam weglowy w tym momencie i przedmuchalem go lekko sprezonym potwietrzem.

mm88mm

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 15 Czerwca 2006, 10:37:51 »
Proszę o info czy filtr kabinowy i filtr klimy ten za schowkiem to jedno czy są dwa różne ?
Jeżeli różne to gdzie jest kabinowy w Ave 2003 new ?

Offline Swoop

• Administrator
  • Toyot Spamer
« Odpowiedź #42 dnia: 20 Czerwca 2006, 22:07:08 »
Czy ktoś z was używał filtrów kabinowych firmy Sakura, czy lepiej kupić Filtrona?
Lepiej wziąść tradycyjny czy węglowy za ok 87 zł?

arulek

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 11 Października 2007, 09:22:32 »
Witam i mam pytanie mianowicie z pozoru prosta rzecz ale jest wiele niejasności.Mianowicie chciałbym o wiążące odpowiedzi bardziej doświadczonych posiadaczy ave model T22 z 2000 r na temat wymiany umiejscowienia i ilości filtrów kabinowych.
Znalazłem do tej pory jeden taki filtr o wymiarach ok. 10x15cm od strony kierowcy po prawej stronie pedału gazu i na tej wysokości ,natomiast sprzedawca z uporem maniaka daje mi drugi filtr ok dwa razy wiekszy i wg jego katalogu znajduje się on pod schowkiem po stronie pasażera.Owszem zdjąłem osłonę  i nawet schowek i oprócz wentylatora, komputera i wiązki kabli nic tam nie widzę .Więc proszę o wasze zdania na ten temat czy tylko jest jeden filtr ten od strony kierowcy który znalazłem czy jest gdzieś jakiś inny. Z góry dziękuję za wypowiedzi.

prusiak

• Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 11 Października 2007, 11:42:48 »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl