a ja nie mam economizera.........i nie umiem ekonomicznie jezdzić........może zamówie sobie kapelusik....... to może V-ka sie wyrobi w 15.
Pozdro ALL
Myślę, że trzeba zacząć uczyć się jeździć na nowo.
Dziadek_tadeusz zrobiłby spokojnie 12 LPG na 1MZ w automacie :D
Czy to zdanie ma sens??
Nie ma. Wnioskuję jednak z niego dwie, następujące rzeczy :
1) nie udało Ci się opanować sztuki ekonomicznej jazdy, czyli niewciskania pedału do dna
2) V6 Cię prowokuje
drugi punkt rozumiem w pełni, i potwierdzam, że nie da się nie przydusić chociaż raz

Co do wypowiedzi Nigera, ostatnie spalania LPG , wraz z warunkami :
13,86 Kraków - Bochnia - Nowe Brzesko - Wiślica - Busko Zdrój - Nowy Korczyn - Nowe Brzesko - Bochnia - Kraków
12,26 Kraków - A4 - Niemodlin - Nysa - Paczków - Javornik - Lądek Zdrój
12,64 Lądek Zdrój - Nowy Gierałtów - Bystrzyca Kłodzka - Nowy Gierałtów - Bystrzyca Kłodzka - Międzylesie - Boboszów - Kraliky - Hanusovice - Stare Mesto - Nowa Morawa - Stronie Śląskie - Nowy Gierałtów - Lądek Zdrój
13,07 Lądek Zdrój - Javornik - Paczków - Nysa - Niemodlin - A4 - Kraków - Bochnia
13,86 - spokojna wycieczka drogami wojewódzkimi, średnio 70-90, kilka przeciągnięć 3 do końca przy jakimś wyprzedzaniu
12,26 - noc, pusto, pod lekki wiatr, 90% drogi 115km/h na tempomacie
12,64 - noworoczne bujanie się po górzystej okolicy, 50-100km/h
13,07 - pierwsze 30km nie przekraczając 30km/h ( spory opad śniegu ), potem 50km z prędkościami 80-140 ( kiepskie warunki ), na A4 120km/h na tempomacie
Także da się, tylko trzeba chcieć.
Jak będę kiedyś miał trochę wolnego, to sprawdzę, ile da się minimalnie ( zaznaczam, że mam gazownię ustawioną dość bogato, więc efekt nie będzie porażający ).
A pana z Yarisa, proszę o uporządkowanie wątku ( przeniesienie conieco do spalania Camry ).
pzdr