Autor Wątek: skrzynia automat. pytanie  (Przeczytany 119363 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

ucybucy

• Gość
Odp: skrzynia automat. pytanie
« Odpowiedź #45 dnia: 21 Maja 2008, 13:26:42 »
To wiadomo :), ale skrzynia manualna tak się chyba nie niszczy od "dynamicznej" jazdy?

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #46 dnia: 21 Maja 2008, 13:44:49 »
no mozliwe, tez sie nad tym zastatnawaiłem, ale jak slrzynia jest w dobrym stanie  to duzo wytrzyma , ale zajechac ją chyba tez mozna :)

Offline niger

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #47 dnia: 21 Maja 2008, 21:01:53 »
Wszystko zajchac można,sztuka jest taka żeby tego nie zajechac i cieszyc sie miłą i bezawaryjną jazdo automatem :-)

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #48 dnia: 30 Maja 2008, 09:22:03 »
czy stojąc w miejscu na wolnych obrotach w trybie Drive skrzynia powinna już ciągnąć samochód?
pytam bo mi ciągnie tak odkąd mam camry (7 lat) i kumpel mówi że tak nie powinno być i że powinno ciągnąć dopiero po dodaniu gazu
jak to jest?

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #49 dnia: 30 Maja 2008, 10:22:22 »
no to kujmpel widze ze sie bardzo dobrze na tym znam hahaha  <palacz>, pewnjie ze powinna ciągnać (gorzej jak nie ciągnie)

Offline Radex

• Toyot Zmotoryzowany
    • Widok - Modzelewscy
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Maja 2008, 10:37:07 »
puszczasz hamulec i juz ciagnie .... to normalka ... dziwie sie twojemu koledze..chyba nigdy automatem nie smigal ... we wszystkich ktorymi ja jezdzilem tak bylo

Offline Kryspin

• Toyot Spamer
    • Toyota Klub
« Odpowiedź #51 dnia: 30 Maja 2008, 10:50:22 »
czy stojąc w miejscu na wolnych obrotach w trybie Drive skrzynia powinna już ciągnąć samochód?
pytam bo mi ciągnie tak odkąd mam camry (7 lat) i kumpel mówi że tak nie powinno być i że powinno ciągnąć dopiero po dodaniu gazu
jak to jest?

Przede wszystkim jak spojrzysz w instrukcję to masz wrzucać na D przy wciśniętym hamulcu... między innymi właśnie dlatego że po przełożeniu na D czy R każdy automat odrazu zaczyna jechać i to jest w 100% normalne zjawisko.
TK Automobile - serwis, naprawa , diagnostyka

Admin

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: 30 Maja 2008, 10:51:08 »
To wiadomo :), ale skrzynia manualna tak się chyba nie niszczy od "dynamicznej" jazdy?

Mozna smigac dynamicznie i jednoczesnie nie katować skrzyni. Manuala tez zakatujesz. Znam przypadek gdzie gość w t sporcie zakatował skrzynie w niecałe 20 tyś.

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 30 Maja 2008, 19:53:21 »
dzięki za rozwianie moich wątpliwości :)

userEU

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: 30 Maja 2008, 20:45:08 »
Witam jakiś czas temu udzielałem się w wątku dziwny hałas mianowicie przy 2000 rpm do 2200 rpm "coś" strasznie mi buczy czasem od 1800 rpm - 2000 ale tylko podczas jazdy na Parkingu tego nie ma i zacząłem się zastanawiać czy to nie jest skrzynia. Co o tym myślicie ? a może ktoś się już spotkał z czymś takim ? w poniedziałek pojadę wymienić olej z filtrem i dam znać czy pomogło. Pzdr

KaeRBe

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: 31 Maja 2008, 17:09:44 »
może poduszki albo coś luźne jest i popada w rezonans np osłona kolektora :)

userEU

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: 31 Maja 2008, 18:43:09 »
Może być coś luźne, nie jestem pewien czy nie zaczęło hałasować zaraz po wymianie rozrządu, wkurza mnie to - jakiś czas już z tym jeżdżę,  robi mi to niezłą awanturę a jest coraz głośniej, nie chcę jak w przypadku wcześniejszego hałasu pół samochodu wymieniać z mizernym efektem :grin: a u nas fochoffcy znają się tak na Camry jak ja na medycynie hehe

Offline SZYMON14

• Toyot Spamer
« Odpowiedź #57 dnia: 31 Maja 2008, 19:18:42 »
Panowie przypominam o temacie wątku "skrzynia automat pytanie".

Yaris 1.3 2005 r., Auris 1.6 2010 r., Auris 1.3 2012 r.

grzechuuu

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: 21 Czerwca 2008, 09:44:19 »
mam pytanie czy naciągniecie linki od skrzyni może rozwiązac ten problem i jak sie ją naciąga?. pozdr :-)

Bylo juz o tym na forum, jak linka jest zbyt naciagnieta to strasznie szarpie przy kazdej zmianie biegu (glownie w czasie jazdy), a jak jest zbyt luzna to samochod przeciaga biegi i mulowato chodzi (jak jest zbyt naciagnieta tez troche muli).

Linka wg manuala powinna byuc ustawiona jakos tak :

kurde ja nie moge tegop u mnie w manulalu znlesc ;/  gdzie to jest?

AGILESS

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: 21 Czerwca 2008, 13:47:45 »
kurde ja nie moge tegop u mnie w manulalu znlesc ;/  gdzie to jest?

Witam
No i nie znajdziesz. W skrzyni manualnej nie ma tej linki.

P.S.
Link który podajesz  (moja stronka o Camry (napisałem ją w języku angielskim i polskim:): http://www.cardomain.com/ri) jakoś nie działa a chciałem troszkę poczytać  :embarassed:
« Ostatnia zmiana: 21 Czerwca 2008, 13:52:53 wysłana przez AGILESS »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl