Autor Wątek: Gdzie podłączyć orginalną zmieniarkę w Yarisie...  (Przeczytany 35776 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

anro

• Gość
Odp: Gdzie podłączyć orginalną zmieniarkę w Yarisie...
« Odpowiedź #15 dnia: 05 Sierpnia 2007, 00:16:06 »
wiesz jak ja podlaczylem te glosniczki ;P
pod te u gory :) na podszybiu

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
    • Pogwarancyjna naprawa i konserwacja okien marki SCHUCO
« Odpowiedź #16 dnia: 05 Sierpnia 2007, 00:23:05 »
u mnie jest podno w radiu wyjscie na 4 głośniki bo to jest jakaś wersja z RDS...
tyle że nie ma poprowadzonych tych kabli do dżwi(radio zostało dokupione wraz z napędem CD), a u mnie w standardzie ich nie było :-(
rozumiem że mimo to że głośniki w dzwiach są lepsze to i tak przy głośniejszym śłuchaniu też trzeszczą ???

anro

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 05 Sierpnia 2007, 00:28:08 »
no wlasnie a u mnie byl taki problem ze moje radio obsluguje tylko 2 glosniki i dlatego takie wyjscie musialem zastosowac,

co do trzeszczenia, niestety trzeszcza ale pozniej niz te standardowe prawdopodobnie to wina seryjnego radia

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #18 dnia: 05 Sierpnia 2007, 10:00:42 »
anro skoro masz już wyjęty ten mostek to czy mógłbys zrobić jego zdjęcie i umieścić je na forum ???

anro

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 06 Sierpnia 2007, 16:56:52 »

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #20 dnia: 08 Sierpnia 2007, 19:16:23 »
dzięki bardzo anro za fotki :icon_pray:
ale wychodzi na to że ty u siebie nie urzużywasz tego mostka albo go nie sfotografowałeś  :huh:
bo z tych fotek wynika że proponujesz żebym przylutował te kable od zasilaniaa ja wolał bym tego uniknąć :|
albo źle Cię zrozumiałem :oops:
a jak wogole poszła naprawa zmieniareczki ???
« Ostatnia zmiana: 08 Sierpnia 2007, 19:18:04 wysłana przez kafara1 »

anro

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 09 Sierpnia 2007, 13:15:30 »
to nie są kable od zasilania, dowiedziałem się od darku że to są kable transmisyjne od radia jakieś info tylko przesyłaja, więc nie ma obaw. A jak to u Ciebie wyglada ? Masz taka sama zmieniarke?

Nie ja to podłączałem i wiem, że słabo to wygląda ;P ale niedługo to się zmieni.

co do zmieniarki pękł plastik prowadnicy jednej z płyt, jest zbyt cienki żeby go skleić, w firmie, która naprawia takie zmieniarki powiedzieli że w nich wymienia się wtedy odrazu cały mechanizm....przez kawałek plastiku :| mechanizm .. koszt 960 zł + robocizna :|

jeśli gdzieś nie znajde takiego calego prowadzenia i nie bedzie to dzialac ... pozbywam sie tej zmieniarki jako uszkodzona ... komuś na cześci może sie przyda i montuje jakieś dobre radyjko z mp3 i robie porządne audio w Yarisku a nie jakies podlaczanie nowych 2 glosnikow pod stare 2 ;P ... ahh...wszystko przez te radia Fujitsu .... blehh...

miałczyk

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 09 Sierpnia 2007, 14:35:07 »
wszystkie styki do radia toyoty znajdziesz na http://www.studio24.prv.pl/ .Mi to pomogło w podłączeniu głośników.Nie mam aparatu bo miałem taką zmieniarkę  i wiem gdzie była podłączona .Montował ją aso aja ją teraz wybrałem bo jest zbędna. Teraz mam podłączone mp3 do radia i gra tak samo jak z płyty poprostu wypas .mp3 mam w telefonie więc służy jako zestaw głośnomówiący  za paregroszy .Wszyscy są zdziwieni jak to gra.Jutro jak chcesz odkręce radio i napiszę gdzie było podłączone

anro

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 09 Sierpnia 2007, 17:27:03 »
ja jestem ciekaw jak to rozwiązałeś u siebie, czekam na fotki :)

masz jeszcze ta zmieniarke?

miałczyk

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 10 Sierpnia 2007, 10:45:26 »
Jeśli chodzi o mp3 to musisz kupić kabel do toyoty pod mp3 są na ALLEGRO cena ok 150zł  wpinasz i masz.Albo jak miałem wcześniej Kaseta adapter włożona do magnetofonu i do tego podłączone mp3,wbrew  pozorom gra tak samo jak na tym kablu,został bym na kasecie tylko mechanizm  radia padł.Zmieniarkę już dawno sprzedałem,jest bez sensownie wydawać kase na sprzęt który na polskich drogach się nie sprawdza.Zdjęcia mogę pokazać ale w poniedziałek dzisiaj spadam na mazury.Co do radia w yarku każde ma wyjście na 4 głośniki .U siebie mam w słupkach +drzwi +deska do tego zwrotnica i z tyłu w półce i radyjko całkiem sobie radzi.

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
« Odpowiedź #25 dnia: 10 Sierpnia 2007, 11:12:54 »
Miałczyk osobiscie witam na forum i prosze o nie podawania nie sprawdzonych informacji i tym samym o nie wprowadzanie userow w blad!

Co do radia w yarku każde ma wyjście na 4 głośniki .

Nie wiem gdzie zaczerpnales takich informacji ale moge Cie zapewnić iż w Y sa rowniez radia 2u kanalowe... - sam kiedys takie mialem - gralo z 5 min!;)

pozdrawiam
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

miałczyk

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 10 Sierpnia 2007, 11:31:22 »
http://forum.myaygo.pl/index.php?act=attach&type=post&id=158.Może komuś to się przyda .U mnie zmieniarka była podłączona do1,2,3 pin.Co do radia Przepraszam ale pierwszy raz się spotkałem .Choć yarków widziałem sporo.Może ktoś wie do czego jest reszta

anro

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Sierpnia 2007, 18:35:24 »
Miałczyk osobiscie witam na forum i prosze o nie podawania nie sprawdzonych informacji i tym samym o nie wprowadzanie userow w blad!

Co do radia w yarku każde ma wyjście na 4 głośniki .

Nie wiem gdzie zaczerpnales takich informacji ale moge Cie zapewnić iż w Y sa rowniez radia 2u kanalowe... - sam kiedys takie mialem - gralo z 5 min!;)

pozdrawiam

ja mam u siebie dwu kanałowe radio :/ w moim Yarku 2003 wersja Terra.

@Red_Point
niestety nie mam czasu, żeby się zając moim audio w te wakacje, ale już planuje tak jak zawsze mówisz, żeby porzucić seryjne radio, wstawić porządne radyjko elegancko wszystko podłączyć :) do porządnego sprzętu

Offline kafara1

• Toyot Zmotoryzowany
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Września 2007, 20:24:33 »
nareszcie udało mi się podłączyć moją zmieniarkę :-)

dokupiłem w ASO Olsztyn potrzebny mostek i narescie wszysko śmiga...
Musze stwerdzić że pan Wojtek B. z ASO okazał sie bardzo pomocny, nie dość że znalazł ową część w katalogu co wcale nie było łatwym zadaniem (znalazła się dopiero w dziale poświeconym coroli ale oczywiście pasuje) to jeszcze zamówił ją na własną odpowiedzialność gdyby w razie czego jednak nie pasowała...

Jeżeli ktoś w przysłości będzie szukał tej części to u mnie na fakurze figuruje jako:

A08695-00260, LACZNIK GENUINE AUDIO,

Koszt: 184,07

Cholernie drogo no ale cóż część orginalana made in Japan

Na koniec dodam że moja Zmieniarka CD niemile mnie niesety zaskoczyła, otóż czyta tylko tłoczone(czytaj orginalne płytki CD).
Wasze też tak mają ???

anro

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 27 Września 2007, 13:53:18 »
ta moja czytala wszystkie plytki nagrywane z kompa tez

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl