Autor Wątek: stluczka  (Przeczytany 26984 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

born2ride

• Gość
Odp: stluczka
« Odpowiedź #30 dnia: 02 Sierpnia 2007, 16:13:26 »
Sobota albo poniedzialek i bede mial gwiazdke z powrotem, az jestem ciekaw co i jak :grin:

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Sierpnia 2007, 21:23:23 »
No i w koncu sie doczekalem, efekt mysle niezly, dla porownania wrzucam 3 zdjecia, przed, w trakcie i po:

1) 

2) 

3) 

zreszta ocencie sami :wink:
« Ostatnia zmiana: 07 Sierpnia 2007, 23:07:24 wysłana przez Coobah81 »

squire

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Sierpnia 2007, 23:17:14 »
ocencie sami :wink:

super, po prostu rewelacja  :grin: :grin: :grin:

żebym ja miała kasę, żeby swoją zrobić  :-( :-( :-(

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 08 Sierpnia 2007, 12:07:43 »
żebym ja miała kasę, żeby swoją zrobić  :-( :-( :-(

Nie chcialbym wyjsc na podlizywacza ale uwazam (przynajmniej na podstawie zdjec twojego autka ktore zamiescilas) ze twoja gwiazdeczka wyglada super. Czysta, zadbana i zindywidualizowana - oznaczona (to bardzo mi sie podoba) :wink:

Osobiscie nie polecam odnawiania autka przez stluczki, za duzo nerwow, kombinowania i straconego czasu. Poza tym polerke zeby uzyskac taki polysk mozna bylo zrobic samemu (ale teraz wiem ile ona moze dodac samochodzikowi uroku nawet po wielu latach uzytkowania)  :cool:

pozdrOOfka

squire

• Gość
« Odpowiedź #34 dnia: 08 Sierpnia 2007, 13:20:32 »
dzięki born2ride, ale nie mam zrobionej maski po stłuczce  :-( :-( :-(
a co do polerki, to pewnie, że można samemu - kupiłam takie urządzenie do polerowania, niedługo będę testować w garażu, tylko bym chciała tą maskę mieć zrobioną...

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 06 Marca 2008, 10:44:08 »
Heh, "jak nie urok to sraczka", i znowu przyjdzie klepac autko, jedyne pocieszenie to ze tym razem zdecydowanie mniej sie stalo ale dokladnie w tym samym miejscu (lewy przod). :cry:

A tak przy okazji, nie ma ktos na zbyciu bialy kierunkow przednich do EP91 :huh:
Zamiast zmieniac na standardowy pomarancz wrzuci sie biale bo i tak i tak trzeba kupic, wiec jakby ktos mial na zbyciu prosze o kontakt.

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #36 dnia: 06 Marca 2008, 11:07:08 »
DEF ogłaszał sie z kierunkami:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=18000.0

tylko kwestia czy nie są to same szkła, czy jednak kompletne kierunki..

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #37 dnia: 06 Marca 2008, 11:22:26 »
DEF ogłaszał sie z kierunkami:

http://forum.toyotaklub.org.pl/index.php?topic=18000.0

tylko kwestia czy nie są to same szkła, czy jednak kompletne kierunki..

wiem wlasnie, juz nawet napisalem do DEF'a czy nadal aktualne  :|
Oczywiscie chodzi o cale kierunki a nie same szkla.
Jak co to sie usmiechne do jumpjet'a i moze cos skombinuje :wink:

ale i tak dzieki  :roll:

Offline qbann

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #38 dnia: 07 Marca 2008, 23:53:37 »
... znowu przyjdzie klepac autko...

Teraz rozumiem Twój ból. Też ostatnio miałem bliskie spotkanie z "obcym". Tyle, że dostałem w lewy tył. Po naprawie mam jedno światło jaśniejsze od drugiego. Albo klosz ciemnieje z czasem albo nie mieli identycznych... Szkoda mi tylko fabrycznego ocynku. Kiedy zobaczyłem jak wygląda blacha po prostowaniu, to... szkoda słów. Podobno można się jeszcze ubiegać o odszkodowanie z tytułu utraty wartości. Ale nie znam procedur.

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #39 dnia: 09 Marca 2008, 13:59:30 »
Jeszcze jedna rzecz, po stluczec podczas jazdy daje sie slyszec delikatne stukanie i lekkie bicie na kierownicy.
Co sie okazalo przy hamowaniu podczas stluczki (niestety mialem zimowki i bylo dosc cieplo) zzabkowaly mi sie opony  :-(
Sprawa dotyczy tylko przedni kolek. Dokladnie wyglada to tak ze boczne zabki bieznika na jednej osmej kola (czyli mniej wiecej 5-6 zabkow) sa troche poszarpane. Sie zastanawialem czy ich po prostu nie spilowac troche  (wyrownac), planuje tez jutro zadzwonic do wulkanizatora i sie dopytac co i jak. :|

A teraz pytanko, orientujecie sie moze czy da sie z tym cos zrobic :huh:
Oponki maja za soba ze 4 sezony ale sa w bdb stanie (no poza teraz tym zzabkowaniem) i pewnie by spokojnie pojezdzily jeszcze ze 3 sezony (jak wiadomo gwiazdka lekkie autko wiec zuzycie nie jest tak duze).

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: 09 Marca 2008, 17:24:34 »
Sorki za powtorny komentarz ale nie ma mozliwosc edycji poprzedniego.

Porownujac ze zdjeciami z poprzedniej stluczki dochodze do wniosku ze nie jest tak zle :|

http://www.wrzuta.pl/obraz/80UL6nSrIA/stluczka

Mechanik, ktory poprzednio robil mi autko wycenil to mniej wiecej na 1500pln ( niestety tym razem idzie to z mojej kieszeni a nie z ubezpieczenia) wiec raczej zrezygnuje z jego uslug. Albo oddam znajomemu do wyklepania i pomalowania albo sam kupie blotnik dam do malowania i sam zaloze (chyba najtansza wersja).

Jumpjet

• Gość
« Odpowiedź #41 dnia: 09 Marca 2008, 22:35:49 »
Z tego co kiedyś oglądałem wymiana błotnika nie jest wcale taka prosta, ponieważ gdzieś wchodziło w grę spawanie. Ale obym się mylił. Jutro zorientuję się co do kierunków, ale na pewno opłaca się wziąć jedynie klosze, więc za kompletnym rozejrzyj się po jakimś allegro.

Jumpjet

• Gość
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Marca 2008, 13:05:22 »
Łączę się w bólu...
Dziś miałem bliskie spotkanie 3 stopnia z MANem betoniarką. Wymuszenie klasyka - z lewego pasa nagle sobie przypomniał, że właśnie powinien wjechać na estakadę (przez 2 inne pasy) i miałem niefarta znaleźć się po drodze.

Trochę się fkurfiłem, bo niedawno została dopieszczona blacharsko-lakierniczo a tutaj taki kwiatek.
Wycena w poniedziałek.
« Ostatnia zmiana: 13 Marca 2008, 13:09:52 wysłana przez Jumpjet »

born2ride

• Gość
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Marca 2008, 13:23:25 »
Łączę się w bólu...
Dziś miałem bliskie spotkanie 3 stopnia z MANem betoniarką. Wymuszenie klasyka - z lewego pasa nagle sobie przypomniał, że właśnie powinien wjechać na estakadę (przez 2 inne pasy) i miałem niefarta znaleźć się po drodze.

Trochę się fkurfiłem, bo niedawno została dopieszczona blacharsko-lakierniczo a tutaj taki kwiatek.
Wycena w poniedziałek.

Moje kondolencje bo chyba nic wiecej mowic nie musze :|

Czyzbym rozpoczal jakis pechowy okres dla gwiazdek   :embarrassed:

Offline Coobah81

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #44 dnia: 15 Marca 2008, 13:25:51 »
cholera, oby to było jakies chwilowe fatum wiszące nad Starletkami...

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl