Autor Wątek: Wytłumienie maski (F)  (Przeczytany 27721 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Bisua

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 07 Lipca 2005, 15:58:04 »
Cytat: shady
a nie mogla by byc zamiast gabki jakaka wata do docieplania budynkow?
mówisz o wełnie mineralnej ??

k r z y s i e k

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #31 dnia: 07 Lipca 2005, 16:26:29 »
Cytat: Bisua
Cytat: shady
a nie mogla by byc zamiast gabki jakaka wata do docieplania budynkow?
mówisz o wełnie mineralnej ??

taa, w tym jest sporo waty szklanej, jak komyś nie przeszkadza to nie nie mam nic na przeciwko   :-DD  
moze lepiej kupić poduszkęz gabki szarpanej i porobić jakieś mniejsze działki i poupychać?

danielo

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #32 dnia: 07 Lipca 2005, 23:54:17 »
Cytat: k r z y s i e k
moze lepiej kupić poduszkęz gabki szarpanej i porobić jakieś mniejsze działki i poupychać?

w takiej poduszce sa kawalki gabki o wym. ok 3x3x3cm (tak mniej wiecej bo to sa bardzo nieregularne ksztalty). nie wiem gdzie to chcesz upchac - przeciez to jest zbyt male. chyba, ze masz cos innego na mysli i zle to zdefiniowales.

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Lipca 2005, 22:45:11 »
Dopowiem cos na ten temat.Welny mineralnej raczej bym nie kladl ze wzgledu na problem z latajacymi wloknami po calym samochodzie ktore stasznie draznia skore i oczy.W castoramie lub innym budowlancu mozna kupic akumate Isolver do wyciszania powierzchni.Polozylem taką mate na podlodze i pod sufitem lecz teraz musze ja jeszcze wcisnac pod konsole.Mozna ja przycinac i pakowac w dowolny sposob bo jest bardzo puszysta jak wata bawelniana.W zimie nigdy mi snieg na dachu nie topnieje mimo ze w srodku mam cieplo.

Bisua

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Lipca 2005, 23:06:24 »
carinus, a czy jest bardzo ciężka ??

Michal_P

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Lipca 2005, 00:36:06 »
Carinus, a dużo ciszej jest jak wyciszyłeś podłoge??:)

Offline carinus

• Toyot Chodzacy
  • Samochód:: Auris I 1,4 d4d
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #36 dnia: 14 Lipca 2005, 22:35:58 »
Mata jest bardzo lekka i puszysta z jednej strony ma taką jakby skorupke aby sie nie strzepila po ulozeniu a druga strona jest ladna puszysta.Widocznie nie mam za bardzo halasu pod podloga bo za duzo to nie pomoglo.Welna troche rozdela mi dywanik i podsufitke.Mam zamiar wyciagnac welne ,polozyc w to miejsce pape termozgrzewalna a welne wcisnac na grodz miedzy silnikiem a kabiną.Moją zmora jest głośna praca silnika i to mnie troche dobija.Moze jeszcze drzwi troche wykleje grubszą papą.

Offline McRancor

• Toyot Leżący
  • *
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Września 2005, 23:04:24 »
Witajcie!

Sory że odgrzewam kartofle, ale dorzuce swoje 3 grosze na temat wygłuszania.

Zrobiłem przednią maskęza pomocą mat bitumicznych  z aluminium (a dokładnie z allegro ;) )
Efekt jest taki że jak pukne w maskęręką to jest kompletnie głucho, a nie jak wcześniej jak w dzwon. Jest ciszej na zewnątrz, słychać jak brzęczenie silnika "wychodzi" grilem, a nie jak było wcześniej że z każdej strony. Poza tym silnik łapie szybciej temperaturępracy, ale sięnie przegrzewa ani trochę. Dodatkowo dołorzyłem trochęmaty na gródź, ale tylko tyle co z góry dojść sięda, więc niezawiele.

Dodatkowo wyciszyłem drzwi tymi samymi matami (troche ich zostało) i tak jak maska, są bardziej "głuche". Napchałem dodatkowo mnustwo gąbki pod deskę(gąbka tapicerska 1cm kupiona w budowlańcu) najwięcej weszło pod liczniki. Dałem sporo od spodu, do konsoli środkowej i za schowek (Uwaga na wlot powietrza z recyskulacji! Jest za schowkiem i powinien zostać odkryty).

No i jaki jest efekt? średni. Auto jest cichsze, na biegu jałowym silnika nie słychać wogóle, kierunkowskaz jest cichszy, drzwi lepiej grają i mniej szumi. Silnik słychać zupełnie inaczej, już nie wyje przeraźliwie, jego dźwięk jest bardziej głuchy i jednostajny. Efekt jest spory.

Niemiej auto jest nadal głośnie. Efekt z nóg nie powala, efekt usłyszy na pewno każdy z Was (Carinowców) ale dla przeciętnego obywatela autko będzie nadal głośnie.

Offline McGiwer

• Toyot Pełzający
  • **
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #38 dnia: 23 Września 2005, 20:20:15 »
Witam. Trzeba przyznać że fakt faktem samochód jest świetny ale jeśli chodzi o wyciszenie silnika to japonce nic sie nie postarali, pozostają dwa wyjścia autko wypchać gąbką i zgłaśniac radio, no jest jeszcze trzecie wyjście kupić nowe, ale jak narazie to dla mnie science fiction  :adremel
Uważaj po czyich palcach deptasz, bo może się okazać że należą do tyłka który niedługo będziesz musiał całować.

Offline E9

• Toyot Zmotoryzowany
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #39 dnia: 25 Września 2005, 21:56:47 »
McRancor, masz rację.... są fajne maty na Allegro - właśnie sięzastanawiam puki ciepło jeszcze jest

Connect 1.8TDCi 109KM i 260Nm by Vtech :)
Tego słucham - http://www.polskastacja.pl - Lata 80-90

shady

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #40 dnia: 26 Września 2005, 14:35:08 »
zrobilem tak samo, czyli wykleilem matami z aluminium maske i wlasciwie efekt mizerny. Myślę, że trzeba by pomyśleć jak wygluszyć sciankęgrodziową ale to juz nie takie proste. Pomysly?

Spro-ket

• Gość
Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #41 dnia: 27 Września 2005, 00:48:09 »
Kombinowali troszkę> tutaj <
> i tutaj  <

jacobbi

• Gość
Odp: Wyt³umienie maski (F)
« Odpowiedź #42 dnia: 10 Lipca 2006, 02:22:56 »
Czy ktoś wie jak wygłuszyć ścianę grodziową w cari? linki podane wyżej nie chodzą

Kozmin

• Gość
Odp: Wytłumienie maski (F)
« Odpowiedź #43 dnia: 10 Września 2007, 09:57:41 »
Witam
Nie wie ktoś czy można gdzieś dostac wytłumienie maski do Cariny E. Podobno montowali to tylko w dieslach. Nie chce wyklejac matami bo strasznie cieżkie.
Pozdrawiam

I jak, kupiles? Gdzie i ile to kosztuje? Jak wyglada montaz? Kupiles razem ze spinkami? Wszystko pasuje bez zadengo kombinowania? Zastanawiam sie czy do mojej 1,6 by to weszlo bez problemu. Ktos wkladal orginal (z diesela lub 2.0 benzyny) do 1.6?

Offline wolff

• Toyot Pełzający
  • **
  • Samochód:: Corolla E21
Odp: Wytłumienie maski (F)
« Odpowiedź #44 dnia: 10 Września 2007, 11:13:19 »
witam
szukam już od dłuższego czasu wytłumienia maski do swojego disla i nic ,ciekawy jestem czy pasowałby od anglika.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl