Autor Wątek: poduszka silnika 3S-FE (F)  (Przeczytany 18139 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

lelata

• Gość
Odp: poduszka silnika 3S-FE (F)
« Odpowiedź #30 dnia: 19 Grudnia 2010, 20:41:25 »
Cześć nie wiem czy nie za późno. Tu masz link do gotowej poduszki.
http://www.czesci24.pl/szczegoly/680105/poduszka,pod,silnik,toyota,carina,e,t19,04920997

Offline Jimmy1976

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #31 dnia: 19 Grudnia 2010, 23:24:44 »
ja montowałem wiele poduszek wkładów itd z ted gumu są ok .Z diesla poduszka nie pasuje do benzyny ponieważ silniki różnią się cieżarem a poduszki twardością i ta z diesla spowoduje przeniesienie drgań na bude pozatym szybciej się zużyje bo silnik bezynowy ma wiekszego kopa spadnie konfrort jazdy szczególnie odczuwalny przy zmianie biegów i ruszaniu . Posiadałem Cari z silnikiem 3 S-FE wiec dziele się doświadczeniami ze swoich prób .Tak samo było gdy wymieniłem tuleje zawieszenia na pełne sportowe jezdziło się jak taczką teraz mam yamato zamontowane .Jest ok .Poduszki silnika to cena 120 do 150 za szt zamiennik plus koszta przesyłki.
Naprawa aut mechanika,elektryka ,diagnostyka,części nowe w atrakcyjnych cenach dorabianie przewodów hamulcowych na wymiar 728-820-205 ! http://www.autowarsztat.wroclaw.pl              Dzwoń pytaj ! GG 7120040 Wysyłka !

Offline musznik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #32 dnia: 20 Grudnia 2010, 10:25:31 »
No niestety za pozno.Mam juz te poduszke w domu, jest ona od diesla.Moim zdaniem teorytycznie poduszka od diesla jest mieksza bo jak wiadomo diesel generuje wiecej drgan, ktore poduszka  tlumi.Wiec chyba jak zaloze do benzyny nie bede mial moniej odczuwalnych drgan.W sumie z mojej poduszki ktora jest aktualnie jeszcze nie zmieniona zostaly tylko strzepy, a buda nie trzesie.Co do zuzycia masz racje, istnieje prawdopodobienstwo ze szybciej sie zuzyje.Jeden z userow wspominal ze poduszki z tedguma od pb i diesla  nie roznia praktycznie. No cuz dopoki nie zaloze to sie nie okaze:) Jezeli sie myle prosze mnie sprostowac
Carina 3s-fe!

endzik

• Gość
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Grudnia 2010, 12:39:03 »
pozatym szybciej się zużyje bo silnik bezynowy ma wiekszego kopa

raczej dokładnie na odwrót, to diesle mają więcej momentu obrotowego więc one generują największego "kopa" w układ napędowy, tym samym najbardziej obciążając zawieszenie silnika

Offline musznik

• Toyot Pełzający
  • **
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Grudnia 2010, 12:53:22 »
No wiec dzisiaj wparasowalem te poduszke.Nic nie trzesie w srodku na obrotach rzedu 700 obr/min,wszystko jest ok. Poki co to smialo moge polecic poduszke od diesla do silnikow benyzynowych ale niestety nie wiem jaka ma zywotnosc.Pozdrawiam i zycze wesolych swiat.
Carina 3s-fe!

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl