Oj chłopy, gdyby nawet ten filtr dawał by dużo, o ile filtr moze dać cokolwiek, ja bym nawet powiedział że filtr dał by najwięcej jak by go wogóle nie było :D . No ale jak już jest jakiś inny niż ten orginalny to optymistycznie powiedzmy ze jest lepiej o 30 % ALE tylko efektu jakiego udziałem jest filtr w parametrach pracy silnika. Czyli w całej skali wykresu moze nawet nie być widać żadnej zmiany. No i jeszcze jedno, ten cały efekt, o ile wogóle jest, można zaobserwować jedynie na zimnym silniku bo potem jest napewno gorzej niż było kto mial malucha ten wie o co chodzi. Po to sie właśnie stosuje intercoolery żeby schładzać powietrze doładaowania bo jeszcze sprężarka podnosi temperaturępowietrza. A tu na własne życzenie zakładamy "zestaw tuningowy" który ma za zadanie zasilić silnik ciepłym powietrzem czyli efekt odwrotny. A widzieli Panowie w samochodach na rajdzie Dakaru takie kanały wyprowadzone z silnika samochodu na dach? to właśnie po czyste i chłodne powietrze.
A co do tej rury do do filtra do jego chłdzenia (nie wiem czy macie w domu kominek) Ja mam i taką rurą rozprowadzane jest ciepłe powietrze. Ona tak sie nagrzewa że jak dostanie temperatury z silnika to żeby zamiast intercoolera nie wyszedł interheater :D
ale ja tak tylko sobie pier.ole, mną sie nie sugerujcie :D
krzysiek