Trzyma sie lepiej ale wytrącone z równowagi jest cieżkie w opanowaniu.
carinus, ale nie wzioles pod uwage jednej, chyba najwazniejszej sprawy...
auto na szerszym kapciu, nizszym profilu i zwiekszonym rozstawie kol wpadnie w ten poslizg duzo, duuuuuuzo pozniej niz na seri....
reasumujac, jadac 80 na zwyklej gumie juz cie nie ma na zakrecie, a po modach caly czas na nim jestes.... (najlepszym przykladem na to jest zakopianka, gdzie koles jadacy accordem malo sie nie pozegnal z droga chcac mi pokazac jaka to on ma fure.... - ja mialem tylko Yarisa...)
inna sytuacja jest np. typowe wyjechanie kogos 'z boku'... brama, mala uliczka....
przy seryjnym kole odruchowo szybko skrecasz kolo i tak naprawde przez pierwsze metry jedziesz praktycznie prosto... (czas na ulozenie sie opony przy tak gwaltownym ruchu i zlapanie przyczepnosci....) - na szerokim kapciu i niskim profilu odrazujestes na drugim pasie....i.... tu pojawia sie to o czym piszesz carinus....
trzeba miec troceh doswiaczenia w jezdzie na takich kolach, bo w momencie takiego 'manewru' jest spora szansa wystrzelenia nas jak z procy w kierunku skretu.... - nie zmienia to jednak faktu ze mamy chociaz szanse, a na serii jedziemy jak na skazanie...

a teraz wracajac do tematu glownego, to jak dla mnie za max 2a lata kazde auto klasy obecnej ave bedzie mialo xenon, a za ok 4 moze 5 kazde typu corolla.... - osobiscie ze wzgledow (jak na razie) na koszt, nie widze sensu montowania xenonu w malych autach, ktore conajmniej w teori powinny sluzyc do przemieszczania sie po miescie....