Witajcie.
Na początku chciałbym się z wami przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum i mam nadzieję, że szybko się z nim nie rozstanę. Jestem nowym właścicielem Toyota Carina E GLI 1.6 v16, rocznik 93. Poprzedni właściciel był mechanikiem samochodowym, toteż auto w środku jest nie zbyt zadbane, ale czas to zmienić!
Mam problem z obrotomierzem, ponieważ po prostu nie pokazuje obrotów - nie działa, choć ta lampka co pokazuje ekologiczną, bądź nieekologiczną jazdę działa (pali się na zielono / pomarańczowo).
Nie mam zielonego pojęcia, gdzie szukać kabla/linki od tego i jak sprawić aby działał; przyznam szczerze, że zależy mi na tym aby w aucie wszystko chodziło jak powinno.
I tutaj pytanie do Was, drodzy forumowicze, wiecie co może być powodem tej usterki? Może po prostu kabelek jest odłączony, czy coś? Proszę o rady i instrukcje (może jakieś foto), gdzie tego szukać, ponieważ tak jak wspomniałem jestem zielony.
Pozdrawiam
Remzo
To ,że jesteś ,,zielony" i nowy na forum ,nie zwalnia Cię z używania opcji ,,szukaj"
Wątek scaliłem z odpowiednim