Witam. Mam taki problem. Kupiłem prawie rok temu Carinę 1,6 16v Lean Burn. Po kilku miesiącach założyłem LPG. I zaczęły się problemy. Obroty falują, silnik często sie dusi gdy sie rozgrzewa, brakuje mocy. Byłem kilka razy u gazownika, ale jak twierdzi wszystko jest w porządku a sonda lambda działa. Co ciekawe miałem wyjętą żaróweczkę check engine z deski rozdzielczej. Kiedy włożyłem zastepczą, podczas zczytywania błędów wywala kod 21. Kontrolka check po włączeniu silnika gaśnie a zapala się po przejechaniu 8 - 10km i pali się już cały czas.

Ostatnio wykreciłe sondę i po obejrzeniu stwierdziłem że najpewniej mam wstawiony jakiś zamiennik, nawet numerów sondy nie ma. Po przeczytaniu wielu wątków utwierdziłem sie że muszę szukać sondy o nr 89463-20060. xxx-20070, xxx-20045, lub xxx-29055. Używane sondy kosztują po ok 200-300zł ale w tej chwili na szrotach ich nie ma. Natomiast ciekawa cenowo oferta jest tu
http://moto.allegro.pl/sonda-lambda-carina-e-avensis-uboga-mieszanka-i2476456496.html, kilka razy już na forum było o tej firmie. Ciekaw jestem opini forumowiczów, ewentualnie jakieś rady??? Pozdrawiam.