Autor Wątek: Głośniki w Yarisie (F)  (Przeczytany 51709 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kalan

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« dnia: 19 Sierpnia 2004, 13:54:26 »
Witam wszystkich !!!

Mam takie pytanko - montowal juz ktos w Yarisie glosniki JBL'a GTO 6506ce (165mm)??? Maja one 59mm glebokosci i nie mam pojecia czy wejda :(
Zastanawiam sie tez nad HERTZ'em ESK 165 S - wiem ze na bank wchodza ale wolalbyl JBL'a :)
Glosniki beda zalozone na plastikowych pierscieniach montazowych ogolnie dostepnych, chyba kazdy wie o co chodzi :)
Juz ten watek byl nie raz poruszany ale piszecie tam, ze 60mm to juz taki maxx, czy 59 nie bedzie za duzo ???

Prosze o pomoc .....

Pozdrawiam,
Kalan
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:24:53 wysłana przez witch »

GAK

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Sierpnia 2004, 14:32:12 »
a czemu JBL ? mialem JBL w poprzednim aucie teraz mam hertz'a i nie zaluje... JBL gra twardym basem i jest doskonaly do instalacji typu "slysze Cie... ale jeszcze nie widze" a hertz to juz troche wyzsza polka nawet seria esk

...no ale jezeli koniecznie JBL... to z plastikowym pierscieniem moga nie wejsc... tzn pod tapicerke wejda bo tak jest pierscien dopasowany ale mozesz miec problem z szyba... prawdopodobnie 59mm moze wejsc "na styk"  co oznacza ze trzeba sie pobawic w pierscienie MDF ktore daja mozliwosc manewru (rzezbienia) ;) w plasikach mozliwe ze sie zmieszcza... ale szyba zjezdzajac w dol moze obcierac... tzn nie beda blokowaly ale zjezdzajac szyba uslyszysz jak czepia glosnik i obija magnes ;)
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:25:15 wysłana przez witch »

kalan

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #2 dnia: 19 Sierpnia 2004, 18:49:48 »
Hmmm ..... kupilem juz plastikowe pierscienie, z MDF'em raczej mi sie nie chce bawic, czyli zostaje HERTZ :)
Mam nadzieje, ze beda graly OK ...
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:25:57 wysłana przez witch »

GAK

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Sierpnia 2004, 09:19:44 »
no zkoda ze kupiles plastiki... ale jezeli kupisz ESK165S to powinno byc ok bo one sa dosc plytkie.

... beda graly... lepiej od JBL ;)

kiedys od TEGO GOSCIA
kupowalem hertze z 20% znizka... musicland z allegro ma tez tanio hertz'a.
g.
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:26:18 wysłana przez witch »

kalan

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #4 dnia: 20 Sierpnia 2004, 13:31:26 »
Wlasnie od Musicland zamierzam kupic te glosniki i wzmacniacz ..... :)
Jak juz skompletuje caly sprzet i oczywiscie go podlacze, opisze jak to gra i zamieszcze fotki  :wink:
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:26:36 wysłana przez witch »

bochen

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Października 2004, 16:39:45 »
witam !
nie chciałem robić bałaganu na forum dlatego sie podpinam pod wasz watek..
a wiec musze wpasować głośniczki rf takie
 do yarisa 3d... tylko osoba ktróra kupowała te głośniki nie pomyślała o głebokości montrzu..
a wiec maja one około 65mm i pytanie jak wysoki pierścień z mdf-u sie zmieści pod tapicerka żeby weszły te głośniki..
po drugie  zastanawiam sie nad zamontowaniem wzmakaw boczkach pod tapicerka na tylniej kanapie.. tylko czy tam coś wejdzie.. takiego

z góry wielkie dzieki za podpowiedzi
pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:28:49 wysłana przez witch »

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Października 2004, 17:28:17 »
co do zdjecia tacpicerki to bardzo proste - kilka srubek i gotowe - nic sie tam urwac nie da!! - uwazaj tylko przy uszczelce przy szybie gdzie tapicerke nalezy podniesc do gory a nie odciagnac!!

moje glosniczkimaja 60 mm glebokosci sa na podwujnym pierscieniu 8 i 4 mm - z tego cpo pamietam - ale zmartwie cie bo juz sa wypchniete maksymalnie z tego co mi wiadomo!!! - i minimalnie ocieraja o szybe!!

jak mialem wczesniej na innych plastikowych dystansach to nie obcieraly, ale niestety tapicerka potrafila 'wyskoczyc' z zatrzasku!:(

a generalnie (BEZ URAZY I OBRAZY) ale kupiles/dostales kiepskie glosniki - chyab ze cena byla rewelacyjna1:)

milej pracki!:)
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:29:09 wysłana przez witch »
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

GAK

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #7 dnia: 25 Października 2004, 18:04:11 »
Cytat: bochen

a wiec maja one około 65mm i pytanie jak wysoki pierścień z mdf-u sie zmieści pod tapicerka żeby weszły te głośniki..

ja mam pod tapicerka pierscienie grubosci ok 20mm wycinalem z plyty 30mm ale musialem lekko odlupac wiec ostatecznie jest ok 20 i jest ok tapicerka siedzi i nie wyskakuje.
tyle ze ja mam glosniki slim ktorej maja 57mm glebokosci. mysle ze nie upchniesz 65mm. masz 2 wyjscia... albo nie bedziesz opuszczal szyby do konca albo zrobisz sobie panel wystajacy z tapicerki (cos jak stachu pokazywal w innym watku)

Cytuj (zaznaczone)
po drugie  zastanawiam sie nad zamontowaniem wzmakaw boczkach pod tapicerka na tylniej kanapie.. tylko czy tam coś wejdzie.. 

tego nei rozumiem... nie wiem o ktore miejsce Ci chodzi ;)
Cytuj (zaznaczone)
po trzecie.. może posiadacie jakieś know how jak zdjać tapicerke z drzwi żeby nic nie uszkodzić...??

red point ma racje... trudno jest cokolwiek uszkodzic... najpierw 2 wkrety z korytka i kolo klamki, potem 3 plastikowe spinki 2 kolo zawiasow 1 kolo klamki a reszta na zatrzaski... dol ciganac az pusci, potem boki na koniec wyjac do gory bo czesc przy lusterku wchodzii odgornie.
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:30:49 wysłana przez witch »

Offline Sober

• Toyot Chodzacy
Re: Yaris - czy wejdzie JBL ???
« Odpowiedź #8 dnia: 02 Listopada 2004, 12:15:41 »
Cytat: kalan
Witam wszystkich !!!

Mam takie pytanko - montowal juz ktos w Yarisie glosniki JBL'a GTO 6506ce (165mm)??? Maja one 59mm glebokosci i nie mam pojecia czy wejda :(
Zastanawiam sie tez nad HERTZ'em ESK 165 S - wiem ze na bank wchodza ale wolalbyl JBL'a :)
Glosniki beda zalozone na plastikowych pierscieniach montazowych ogolnie dostepnych, chyba kazdy wie o co chodzi :)
Juz ten watek byl nie raz poruszany ale piszecie tam, ze 60mm to juz taki maxx, czy 59 nie bedzie za duzo ???

Prosze o pomoc .....

Pozdrawiam,
Kalan

Ja zamontowałem Infinity REF 6500 i sie zmiescily na pierscieniach z MDF + lekkie oddalenie tapicerki (kawalki maty bitumicznej w miejscach styku z blachą). Mają one 62 mm. Na pierscieniach plastikowych wchodza ponoc do 55mm.

Pozdrawiam!
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:31:26 wysłana przez witch »
Seat Leon Cupra :D

Brick

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #9 dnia: 16 Listopada 2004, 00:26:51 »
Witam
Jakie najwieksze glosniki wejda do Yarisa 3D w drzwi ,a jakie z przodu w deske ? Mozna marzyc o 16.5 w drzwiach czy trzeba kupowac panele?

Pozdro
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:31:49 wysłana przez witch »

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #10 dnia: 16 Listopada 2004, 16:17:27 »
Można spokojnie ale potrzebny będzie dystans i głośnik który nie ma jakiś wielkich parametrów zabudo chodzi o głębokość. Było już chyab kiedyś o głębokości.
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:33:09 wysłana przez witch »
Janooop vel. Quinnolite to powiedział

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Listopada 2004, 16:20:07 »
oj bylo, bylo juz tych tematow!!!
16 wchodzi bez zadnego problemu - jka napisal Janooop

a w deske tak jak firmoweczka - czyli 10!!
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:33:31 wysłana przez witch »
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Listopada 2004, 16:22:38 »
Ale w deskę lepiej zamontować sobie gwizdki a w drzwi mid bassy. Daje to ładny efekt. :-DD
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:34:01 wysłana przez witch »

Wujek

• Gość
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #13 dnia: 20 Listopada 2004, 11:52:37 »
Nikt wiecej nie wie na ten temat jak "Janooop"!! Jak masz jakis problem albo chcesz sie doradzic co do montazu i kupna sprzetu to moge pomoc i Janooop oczywiscie. Jezeli chodzi o drzwi to bedziesz musial dac dystanse poniewaz inaczej jak zamontujesz glosniki to nie bedziesz mogl otw szyb natomiast w deske wchodza 10 ale roztaw srub na desce jest troszke wiekszy niz maja wszystkie standardowe glosniki ale to nie jest problem!!
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:34:31 wysłana przez witch »

Offline Janooop

• Toyot Chodzacy
Głośniki w Yarisie (F)
« Odpowiedź #14 dnia: 22 Listopada 2004, 01:22:07 »
Wujek jak byś poczytał troche więcej na car audio to zauważyłbyś ze jest dużo więcej osób dużo więcej znających się w tej tematyce niż ja. Tak więc bez przesady  :lol:
« Ostatnia zmiana: 29 Marca 2006, 19:35:43 wysłana przez witch »

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl