Autor Wątek: Stuki w układzie kierowniczym  (Przeczytany 28678 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Artur

• Gość
Odp: Stuki w układzie kierowniczym
« Odpowiedź #15 dnia: 10 Grudnia 2004, 10:41:34 »
Cytuj (zaznaczone)
A jednak dobrze trafiłem Laughing
p.s. swoja droga to mozna łatwo naprawić, ale skoro na gwarancji;)

Tak, masz główną nagrodę, niestety jest to tylko satysfakcja ;)
Pochwal się, jak to naprawić, tak z ciekawości pytam.

Hicks

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Grudnia 2004, 10:50:20 »
Niom, szacuneczek  8)

Pytanie tylko, Artur, ile Cięto kosztowało nerwów i czy to wina wady materiałowej, złego montażu, czy czegoś jeszcze...

Artur

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Grudnia 2004, 11:11:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Pytanie tylko, Artur, ile Cięto kosztowało nerwów i czy to wina wady materiałowej, złego montażu, czy czegoś jeszcze...

Czy to wina materiału, to nie wiem. Nawet nie widziałem tej starej kolumny.
A jeśli chodzi o nerwy - cóż, posiadziałem z serwisie prawie 4 godziny, wypiłem kawęi Pepsi, pogadałem z jakimś chłopem co przyjechał Corollką z przebiegiem 15tys. na przegląd i tyle. Trochęnerwów mnie to wszystko kosztowało ( :lol: ), ale dzielnie to zniosłem.
Ale jakbym miał z własnej kieszeni za to wszystko zapłacić, bo bym zszedł na miejscu  :cfiufiu

GAK

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:40:01 »
Czy macie tak w swoich yarkach tak, ze przy kreceniu kierownica co jakies 3/4 obrotu wydobywa sie taki gluchy stuk jakby takie krotkie stekniecie... nie wiem jak to dokladnie opisac ale zrobilem to najlepiej jak moglem...
ja tak mam od kiedy kupilem auto ale teraz sie konczy gwarancja i zastanawiam sie czy to zglaszac czy moze to jest normalna sprawa...  :?

acha wersja ze wspomaganiem... elektronicznym.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:42:48 »
końcówka drążka kierowniczego? płyn w układzie wspo0magania jest?
bez względu czy skręcasz w prawo czy w lewo?

GAK

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:50:20 »
Cytat: Roadrunner
końcówka drążka kierowniczego? płyn w układzie wspo0magania jest?
bez względu czy skręcasz w prawo czy w lewo?

nie wiem.., ;) ja tym samochodem tylko jezdze a plyny to sprawdzam tylko do spryskiwaczy ;)

i w lewo i w prawo... full wypas w obie strony ;)
nie moze to byc nic wielkiego bo juz tak mam od 1,5 roku wiec chyba cos by sie zepsulo ;)

na pewno nie jest to jakis luz... bo przy obrocie w 1 strone potrafi strzelic 2 razy a jakby to np przeskakiwalo oczko w niedokreconej srubie to byloby tylko raz na poczatku.

CarinaGTI

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: 18 Kwietnia 2005, 21:53:11 »
hmmm jedyne co przychodzi mi do głowy to układ keirowniczy ewentualnie pompka, no ale skoro już jeździsz tyle więc to raczej niec groźnego jak sądze :D

GAK

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: 18 Kwietnia 2005, 22:05:19 »
ale zglosze... niech sie martwia... a najlepiej wymienia kierownice na nowa skorzana ; :lol:

wwtcka

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: 18 Kwietnia 2005, 22:26:56 »
wspomaganie jest elektryczne więc odpada, ja stawiam na przekładnie ale sprawdź jeszcze drążki

Vel

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: 18 Kwietnia 2005, 23:15:11 »
zglos po to jest gwarancja aby z niej kozystac zwlaszca ze sie konczy.
u mnie nic nie halasuje w kierownica a mam 2 kolorowa skorzana  :D

GAK

• Gość
« Odpowiedź #25 dnia: 19 Kwietnia 2005, 10:54:02 »
ok zglasze ;)
tak bardzo sie do tego przyzwyczailem ze przestalo to robic na mnie wrazenie... myslalem ze to normalna sprawa. ale gwarancja sie konczy a moja lista usterek juz jest dluuuuuga  8)

np stukajace oparcie fotela kierowcy przy ruchach na boki... jak sie jedzie po krzywym i rzuca na prawo i lewo to jest stuk, stuk. a jak sie nie opieram to nie ;)
mam nadzieje ze tam sie cos powazniej wyrobilo bo mam dziure przepalona i chtnie zaadoptowalbym nowy fotel ;)

dtox

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Kwietnia 2005, 23:55:31 »
u mnie tez sie pojawilo stukanie...przy przebiegu 30 tys km...

w ASO stwierdzili ze zawieszenie i uklad kierowniczy jest ok...a mimo to stuka...
w Oplu tak kumple mieli i to byla maglownica...ale stukac zaczynalo przy przebiegach ponad 200 tys km...

chyba zostaje jezdzic dopoki sie nie rozpadnie calkiem...

Lapa

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Lipca 2005, 12:01:47 »
Qrcze, a czy ta twoja kierownica (kolumna) stukała też np przy zjeżdżaniu z krawężnika? U mnie są wtedy pojedyncze stuknięcia. Co gorsze miałem wczoraj okazje jechać polną drogą na której była "tarka" i walenie dochodzące z kierownicy było wielkie. Trochęsięboję, że to może być to samo. Niby mam gwarancję, ale szkoda mi czasu na siedzenie w serwisie (znowu).

Muszęsprawdzić metodą kolegi SerwisSJ tylko nie wiem czy jest tam dopuszczalny luz czy wogóle go być nie powinno???

Artur

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Lipca 2005, 12:47:49 »
Cytat: Lapa
Qrcze, a czy ta twoja kierownica (kolumna) stukała też np przy zjeżdżaniu z krawężnika?

Niestety tak.

Zobacz mój pierwszy post w tym wątku. Ja w taki sposób ja sprawdzałem te podejrzane stuki kierownicy. A jak masz gwarancjęto pędź do ASO. Ja przegapiłem problem z amortyzatorami i teraz żałuje, bo będęmusiał je sam wymienić :(

sempik

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Lipca 2005, 23:47:30 »
Witam,

widzę, że i ja muszęudać siędo ASO :-( Zaobserwowałem podobne objawy w swoim Yarku kilka tygodni temu :-( Toyota chyba popełniła błąd lokując produkcjęniektórych modeli w europie :-/

Pozdr.

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl