Autor Wątek: Y T-Sport - warto!  (Przeczytany 55023 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nikolas

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #45 dnia: 11 Grudnia 2004, 13:42:07 »
Ten dziadek nie przekracza 50 km na godz i a szkoda patrzeć jak marnuje TSa :modlitwa

No i słyszałem że dziś racer kupuje Yarisa TS - czekamy na info :aclap

racer

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #46 dnia: 11 Grudnia 2004, 17:01:45 »
No i kupilem  :aclap

Pierwsze wrazenia rewelacyjne. Komfort zaden, ale przyjemnosc z jazdy moim zdaniem wieksza niz w Accordzie. Zrobilem dopiero 30km, ale czuje ze bede zadowolony :)

Napisze wiecej jak sie naciesze!
Pozdrawiam,

Racer

tomek_paseo

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #47 dnia: 11 Grudnia 2004, 17:52:58 »
Cytat: racer
No i kupilem  :aclap

Pierwsze wrazenia rewelacyjne. Komfort zaden, ale przyjemnosc z jazdy moim zdaniem wieksza niz w Accordzie. Zrobilem dopiero 30km, ale czuje ze bede zadowolony :)

Napisze wiecej jak sie naciesze!
Pozdrawiam,

Racer

Racer, gratulujęi życzęudanej eskploatacji... oj będziesz teraz zadziwiał na światłach. Nie ma to jak mina kierowcy "mocniejszego wozu" objechanego przez niepozornego Yariska  :wink:  :-DD
No i witamy w klubie  :twisted:

Smok

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #48 dnia: 11 Grudnia 2004, 19:07:14 »
Gratulijęiii ............ zazdroszczę

Offline Red_Point

• Toyot Spamer
    • www.RedPoint.ilto.pl > ZAPRASZAM > Yaris, Yaris FL, Avensis ...
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #49 dnia: 11 Grudnia 2004, 19:08:20 »
tezz zazdroszcze i gratuluje!;)
mam nadizejez ze uda mi sie takiego wyrwac tylko ze po FL!;)
Niech prąd bedzie z Wami !!!

" ... objazd miasta na 18"stkach. Nie przestać! Wrócić na 20"stkach ... " Tede

Nikolas

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #50 dnia: 11 Grudnia 2004, 19:52:31 »
:aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap  :aclap

Gratuluje!!! Może napisz coś więcej...np. jaki kolor, przebieg i t.d. pozatym koniecznie musisz przyjechać na spot i sięnim pochwalić w czwartek :-DD  :wink:

Komfortu nie ma, ale jak nauczysz sięnim sprawnie poruszać to będziesz czuł przypływ adrenaliny podczas przyspieszenia :twisted:

No i mama nadziejęże kiedyś staniemy obok siebie i zrobimy mały sprincik dla porównania....bardzo mnie ciekawi różnica 8 koni  :aslyer  :anarty

Jeszcze raz gratuluje udanego zakupu - napewno będziesz mile zaskoczony możliwościami tego małego Japonczyka :roll

Offline Rolf

• Toyot Chodzacy
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #51 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:27:48 »
Teraz podobno mają sięzmienić przepisy. Nie będzie akcyzy,tylko podatek od każdego samochodu po raz pierwszy zarejestrowanego w Polsce(nawet nowego z salonu). Zależny będzie od norm emisji spalin jakie spełnia silnik i od pojemności.

Ts ma nieduży silnik, spełnia najświeższe normy, więc sprowadzenie z Niemiec powinno zacząć być opłacalne. No a tam jest znacznie większy wybór.

racer

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:41:17 »
Kilka wrazen na goraco:

Przyjemnosc z jazdy coraz wieksza. Czuje ze juz opanowalem tego "potwora" :)
Zreszta jak tylko do niego wsiadlem to czulem sie jakbym jezdzil nim od dawna.

Co do min kierowcow to juz mialem pierwsza namiastke. Na swiatlach w Pruszkowie kolo hali Znicz w strone Wawy (gdzie z dwoch pasow robi sie jeden) obok mnie stanal czlowiek w Almerze (moim zdaniem 1.8, choc nie jestem przekonany). Nawet nie mialem zamiaru sie scigac, ale facet ruszyl bardzo ostro obawiajac sie ze wjade przed niego. Wtedy wlaczyl mi sie syndrom "konia wyscigowego" w mozgu i postanowilem sprobowac. Generalnie doszedlem go na jedynce, a jak wrzucilem dwojke to bylo pozamiatane. Moglem spokojnie wjechac przed niego nie stwarzajac zagrozenia w ruchu ani nie wymuszajac pierwszenstwa... Subiektywne odczucie przyspieszenia o niebo wieksze niz w Accordzie, ktory katalogowo jest tylko o sekunde wolniejszy do setki (wydaje mi sie, ze w rzeczywistosci ta roznica jest wieksza).

A teraz kilka danych samochodu:
kolor grafitowy (tak ma na fakturze zakupu), choc moim zdaniem jest to kolor troche jasniejszy niz grafit. Rocznik 2002, 27 tysiecy przebiegu, jeszcze prawie rok gwarancji. Co do wyposazenia to chyba standard - klima manualna, elektryka itp. Fajne fotele (podoba mi sie tapicerka i trzymanie boczne). Generalnie, moim zdaniem, zadbany. Plus dla Toyoty Wlochy bo przed wydaniem samochodu dokladnie go umyli i wyczyscili. Az przyjemnie bylo  wsiasc i jechac.

Z minusow (choc jeszcze nie wiem czy to minus - zobaczymy) to dosc glosny wydech. Od 3 tysiecy obrotow zaczyna sie buczenie. Jak na razie to mi sie podoba, ale nie wiem czy dlugo wytrzymam...  :wink:

Jesli chodzi o spot to z przyjemnoscia sie pojawie (jesli praca mi pozwoli). Nie znam jednak szczegolow. Poszukam w topicu o spotach...

Pozdrawiam,
Racer

Nikolas

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #53 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:48:22 »
Czwatek - Sadyba Best Moal - parking podżiemny o godz 19.00 po lewej stronie parkingu...

Jak masz seryjny wydech to od 3 tyś obr zaczyna siębuczenie i tak już jest do konca, ale da sięprzyzwyczaić....

Normalnie nie mogęsiędoczekać kiedy zobacze Twoje auto!

:aslyer

wwtcka

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #54 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:52:57 »
gratulujęznakomitego zakupu  :D

tunix

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #55 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:54:04 »
A tak z ciekawości - jaka jest charakterystyka silnika YTS - też trzeba kręcić tak wysoko jak CTS? Ma ktoś linka do wykresu momentu?

tx

Nikolas

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #56 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:56:40 »
Yarisa TS kręci sięmax do 6500 tyś obr/min, bo potem następuje odcięcie...

wwtcka

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #57 dnia: 11 Grudnia 2004, 20:59:36 »
ale za to ma mega krótką skrzyniędzięki czemu ma tak rewelacyjne przyspieszenie pomimo 105 kucy

Nikolas

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #58 dnia: 11 Grudnia 2004, 21:01:33 »
Cytuj (zaznaczone)
za to ma mega krótką skrzyniędzięki czemu ma tak rewelacyjne przyspieszenie

Dokładnie - i do tego ta mała masa... :twisted: to poprostu mały killer :twisted:

tunix

• Gość
Y T-Sport - warto!
« Odpowiedź #59 dnia: 11 Grudnia 2004, 21:13:17 »
0-100 IMHO niewiele mówi. Niektóre auta mają słabszy start ale potem naprawiają, poza tym jedne robią 100 na II inne na III biegu. Więcej widać po czasach 0-130. Ma ktoś takie dane z YTS? Mi nie udało sięznaleźć...

Poza tym pytałem o kręcenie z ciekawości jak to auto sprawdza sięw normalnej jeździe - wyprzedzanie i takie tam.  Gdyby ktoś miał wykres to chętnie bym rzucił okiem.

Pozdr,
tx

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl