Witam
Szymonie

dokładnie, precyzyjnie chodziło mi o te cztery punkty , ja sobie wyobrażałem że odpowiedz będzie brzmiała....................... i tu moje wyobrażenie;
; "wykorzystując podnośnik płytowy ( który jest uniwersalny do wielu typów samochodów) należny uwzględnić prawidłowe punkty podparcia które w przypadku Rav 4 znajdują się ... w przedniej części nadwozia ( wzmocnienie , przetłoczenie płyty podłogowej około ???? cm od Lini bocznej progu, w tylnej części .......wzmocnienie ?cm od ..itd"
" gumarze" to nie mechanicy i wcale im się nie dziwie bo spotykają się z setkami typów i modeli. Dla nich opona felga i ciśnienie w kole są istotne , reszta ich nie obchodzi.
Szymonie ; specjalistyczny zakład oponiarski zna się na oponach , jednocześnie nie musi znać się na nadwoziach
w ASO Toyota nie posiadają ,maszyny do optymalizacji położenia opony względem felgi co w przypadku opony o średnicy 17 " ma znaczenie niebagatelne , choć wielu ludzi nie zwraca na to uwagi wystarcza ze opona jest wyważona , choć na przykład przesunięcie w osi 0,1mm daje nam błąd w wyważeniu około 20gram.
Gwarant czyli toyota nie określa że mam obowiązek jazdy zimą na oponach letnich, a opon zimowych w odpowiednim rozmiarze nie mieli, coś się uparli że rav jeździ na 16 calowych kolach i tylko takie opony w ofercie mieli , oczywiście padło dookreślenie że mogą ściągnąć ( jak ja to lubię zaraz przychodzi mi do głowy że gacie
Zaczynam się zastanawiać czy płyn do spryskiwacza tez musi być made in toyota.
Panowie pytanie było proste , a zaczęliśmy dzielić włos na czworo.
Nie chce podnosić nikomu ciśnienia dlatego EOT
pozdr
zibimec