Autor Wątek: Technika jazdy  (Przeczytany 16427 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MisiekTS

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #30 dnia: 08 Lipca 2004, 14:25:39 »
No to ja przez kilka dni obserwowalem swoje zachowanie i stwierdzam co nastepuje :) :
1. Trzymam kierownice tylko lewa reka, chyba ze rozmawiam przez komorke :)
2. Prawa reka na drazku zmiany biegow, co jest szczegolnie wygodne jak jest podlokietnik :)
3. Zakrety jakie badz wykonuje lewa reka, na co pozwala bardzo dobrze dzialajace wspomaganie :)
Nie jestem sobie w stanie wyobrazic jak robic to dwoma rekami - powaznie :) Probowalem i nie jak mi to nie idzie. Pewnie oblalbym teraz egzamin na prawko :)

Co do drgan drazka i Twoja teoria Jackal to nie mam za cholere pojecia o czym mowisz :)
Nic u mnie nie drga to po pierwsze, po drugie poprzednim autem zrobilem 180kkm w ten sam sposob i tez nic kompletnie nie dolegalo mojemu samochodzikowi :) Zreszta nikt nie mowi o takim trzymaniu drazka "na sile", po prostu lokiec opiero sie o podlokietnik a dlon o lewarek i tyle :)

Piotr

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #31 dnia: 08 Lipca 2004, 17:18:53 »
Ja na razie szlifujęswoją technikęjazdy pod kątem jak najmniejszego spalania. Dziś zatankowałem do pełna i przeliczyłem spalanie od poprzedniego zatankowania: 5.98 L/100km Przy czym ok. 60-70% to trasa, a reszta miasto  :mrgreen:

kasumi

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #32 dnia: 08 Lipca 2004, 18:55:45 »
Cytat: MisiekTS

Co do drgan drazka i Twoja teoria Jackal to nie mam za cholere pojecia o czym mowisz :)
Nic u mnie nie drga to po pierwsze, po drugie poprzednim autem zrobilem 180kkm w ten sam sposob i tez nic kompletnie nie dolegalo mojemu samochodzikowi :) Zreszta nikt nie mowi o takim trzymaniu drazka "na sile", po prostu lokiec opiero sie o podlokietnik a dlon o lewarek i tyle :)

Widzisz Misiek..jestes rozpuszczony :twisted: Jacal dobrze prawi, w niektórych wozach drażek dosc mocno drga..patrz np CC700 (bo takim jeździłem) jeśli połozyśz na nim rekęi tak bedziesz jechał...to Cie nieźle wytrzepie, zeby tak nie było-napianasz rękęi to wszystko źle wpływa i na skrzynię...i na Twóje stawy:))

MisiekTS

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #33 dnia: 10 Lipca 2004, 10:42:54 »
Chwila, chwila, momencik. Wydawalo mi sie, ze jestesmy na forum toyoty i wszyscy tu, a przynajmniej 99% jezdzi autem tej marki wiec co ma jak to mowia piernik do wiatraka ??? :) :) :)
W moim porsche F126p tez drgalo ale pytam co to ma do rzeczy ??  :mrgreen:

kasumi

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Lipca 2004, 21:27:46 »
och nie ma żadnego znaczenia,bezsensu ciagnąc temat, z którego nic nie wynika....bo nam drążki nie drgają:)))

Jackal

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Lipca 2004, 09:24:20 »
Drążki w Toyotach nie drgają prawie wcale, ale chodziło o ułożenie rąk na kierownicy !!!

I w tym temacie proszęo rzeczowe odpowiedzi.

BabciaEwa

• Gość
Wstyd siê przyznaÌ,
« Odpowiedź #36 dnia: 12 Lipca 2004, 15:33:58 »
ale ręce trzymam na kierownicy tak, jak mi akurat pasuje ...  :aduh Najczęściej kółko trzymam lewą ręką, w trudniejszych momentach - dokładam prawą.  Dwóch rzeczy nie robięnigdy: nie trzymam rąk na "czubku" kierownicy i nie jeżdżęz całkiem wyprostowanymi rękami i na dodatek w pozycji półleżącej. Nawet kiedyś z ciekawości próbowałam - nie da rady. :wink:

Jackal

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #37 dnia: 20 Lipca 2004, 14:09:39 »
A reszta kolegów z zapędami sportowymi niczego nie napisze???

Iceman

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #38 dnia: 20 Lipca 2004, 15:14:59 »
Jedna na kierownicy druga labo na ręcznym albo na dzwigni biegów. Dwie na kierownicy jak zwiększa sie szybkość w mieście jak zaczyna padać ipt. Na trasie za zwyczaj jedna no chyba ze zaczynam maprawde szybko jechać. Jak je układam to nie wiem jakoś odruchowo sie ukadają.
Nigdy natomiast z rekoma wyprostowanymi ani z ręką na samej górze.

Jackal

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #39 dnia: 20 Lipca 2004, 15:17:06 »
A jak je przekładasz w zakrętach???

Iceman

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #40 dnia: 20 Lipca 2004, 18:30:01 »
No i tu jest problem nigdy nie zwracałem na to uwagi. Na początku oj dawno to było tata pokazał mi kilka sposobów z czasów kiedy jeżdził w rajdach a potem jakoś tak weszło w krew ze nie zwracałem na to uwagi, ale po opserwuje i zdam relacje.

Smok

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #41 dnia: 20 Lipca 2004, 22:55:59 »
To tata rajdowiec??? To już wiem czemu tak ładnie zawracasz na ręcznym- wyssałeś to z mlekiem mamy :lol:  :bbravo

Jackal

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #42 dnia: 21 Lipca 2004, 09:42:39 »
Cytat: Smok
To tata rajdowiec??? To już wiem czemu tak ładnie zawracasz na ręcznym- wyssałeś to z mlekiem mamy :lol:  :bbravo

Co ma tata rajdowiec, do mleka mamy ???

Smoku, lepiej sięsam pochwal jak kręcisz fajerą.

Iceman

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #43 dnia: 21 Lipca 2004, 10:28:09 »
Tata były rajdowiec. Wpajał na początku pewne zasady i tyle. Co do jazdy na ręcznym to nie przepadam za taką zabawą chodz mam swoje ulubione miejsca ;)

Smok

• Gość
Technika jazdy
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lipca 2004, 10:11:10 »
Cytuj (zaznaczone)
Smoku, lepiej sięsam pochwal jak kręcisz fajerą.

Nie mam sięczym chwalić- w zakręty wchodzępowoli bo moja Yariska nie najlepiej znosi ostrą jazdę(to nie F1:)), więc jakoś nadążam z kręceniem.
Zazwyczaj robie to lewą reką a prawa jest gotowa do redukcji biegu.
Mam  (wersje Terra 2002) wspomaganie i skórzaną kierownicęwięc kręci sięfajnie

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl