Autor Wątek: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?  (Przeczytany 205813 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

navigator

• Gość
Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« dnia: 07 Grudnia 2004, 11:37:38 »
Heja :aclap

Szukałem wątku o wycieraczkach, ale wygląda że nic takiego nie ma. Więc pytam - jakie wycieraczki macie w swoich Carinkach? Będęzmieniać bo już czas najwyższy więc chciałbym mieć rozeznanie i każda opinia jest mile widziana.
Marka/Typ/Cena itd

Dzięki

piwo

• Gość
Odp: Jakie wycieraczki? Bosch? Valeo? Oryginalne?
« Odpowiedź #1 dnia: 07 Grudnia 2004, 12:13:29 »
Cytat: navigator
...jakie wycieraczki macie w swoich Carinkach?...

Ja poszukiwalem na roznych forach dyskusyjnych temetu wycieraczek i w koncu zdecydowalem sie na zwykle, polskie Motgum ( www.motgum.com ). I powiem szczerze ze jestem bardzo zadowolony. Nie dosc ze dobrze pracuja i dokladnie oczyszczaja to w dodatku sa naprawde tanie (ok 13-15 zl w hipermarketach) i nawet jesli okaze sie ze trzeba bedzie je za kilka miesiecy wymienic to nie bede czul sie oszukany.  Zreszta w sklepach motoryzacyjnych kupisz same piorka Motgum'a za pare zlotych. Z tego co pamietam to w Carinie jedna ma 530 mm a druga 450 mm - mozesz sprawdzic zreszta na podanej stronie.

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: 07 Grudnia 2004, 14:38:25 »
Ja kupiłem Valeo w Norauto.Czyszczą dokładnie i cicho,ale niestety 110 zeta za przód,49 tył.Mają jakiś czujnik zużycia  :D  Ciekawe jak mi zasygnalizuje że sięzużyły  :D  Dam znać kiedy siędowiem  :wink:

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #3 dnia: 07 Grudnia 2004, 14:50:45 »
Ja mam Bosh - kosztowaly cos ok 80-90 zl.
Nie zbieraja juz zbyt dobrze i do tego pierdza w jedna strone ale nie zmieniam bo nie mam kasy.
Do tanich wycieraczek sie zrazilem i juz raczej ich nie bede kupowal.
Przykumaj te kocie ruchy - coco jumbo i do przodu.
Carina E + Nissan Micra K11 (Balbinka)
Moja Carina E - wykres z hamowni

MARKO

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: 07 Grudnia 2004, 15:09:53 »
Ja u siebie nie wiem jakie mam bo jeszcze nie wymieniałem,
ale jak miałbym wymieniać je teraz to wybrałbym tańsze
dopiero na wiosnęposzukam coś lepszego, bo wystarczy mały mrozik (szron na szybie)
wlączysz wycieraczkęi może sięporysować

piwo

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: 07 Grudnia 2004, 15:13:26 »
Cytat: Deeno
...Do tanich wycieraczek sie zrazilem i juz raczej ich nie bede kupowal...

Postawa jak najbardziej sluszna ale pewnie sam wiesz ze sa produkty 'tanie' oraz 'tanie&dobre'. Sa przeciez na rynku produkty o niewygorowanej cenie a ich jakos jest naprawde przyzwoita. Generalnie daleki jestem od kupowania produktow najtanszych - tych wszystkich "Tip'ow", "Economy" i "Leader Price'ow" jesli ich jakosc jest tragiczna ale czasami zdarzy sie ze produkt z dolnej polki jest porownywalny z innymi drogimi i markowymi.
Jesli chodzi zas o wycieraczki to wolalbym nawet co trzy miesiace (w okresie zimowym) wydawac 25-30 zl na nowy komplet wycieraczek niz zalamywac sie majac do wymiany oryginalne Bosch'e lub Valeo ktore nieopatrznie uszkodzilbym przez snieg i lod.

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #6 dnia: 07 Grudnia 2004, 15:34:31 »
Cytuj (zaznaczone)
Postawa jak najbardziej sluszna ale pewnie sam wiesz ze sa produkty 'tanie' oraz 'tanie&dobre'

Ja jakos mialem szczescie trafiac na tanie=gowniane.
Kupowalem jakies grafitowe, z dodatkowymi piorkami zbierajacymi i zawsze byla kupa. Potem kupilem championa i bylo super.
Carine kupilem z boshami i na takie wymienilem.

PieRo

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Grudnia 2004, 00:05:25 »
moim zdaniem tanie i dobre nie idzie w parze.
dałem sie nabrać, poskąpiłem i kupiłem jakieś dziadostwa za 15 zł. koszmar, slabe zbieranie, smugi, pierdzenie i inne efekty. Na drugi dzień kupiłem bosha (57zł)  - różnica  jest kolosalna.

jak na wszystkim, stara maksyma sięsprawdza: kto tanio kupuje, dwa razy kupuje.

fakers

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Grudnia 2004, 00:27:05 »
Ja mam Valeo i nawet jakos to wyciera.....kosztowały ok 50 zł na przód a na tył założyłem  tą starą z produ...ihihhihihi i tez jest dobrze...

Offline zwida

• Toyot Leżący
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 13 Grudnia 2004, 15:00:50 »
Cześć.
Ja mam też motgum. Nie mam żadnego problemu, sprawują siędobrze no i cena też jest niska. Nie pierdzą, nie zostawiają żadnych smug, chodzą cichutko i zbeirają dobrze.

Zwida
zwida

navigator

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: 13 Grudnia 2004, 15:11:29 »
Byłem w niedzielęna giełdzie samochodowej na Żeraniu w Wawie i kupiłem sobie jakieś takie po 10zł/szt, nazwa chyba ALCO (niemiecki producent, grafitowe). Przetestuje to zobaczymy czy to g.. czy moze beda OK.  :chmmm

RADI

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: 13 Grudnia 2004, 15:48:08 »
Polecam MOTGUM - mam od paru miesiecy - ciche i ladnie zbieraja, a na dodatek kosztowały jakies 30 zl za komplet na przod. Moim zdaniem kompromis miedzy jakoscia i cena.  Zima jak gumka przymarznie do szyby to i BOSCH nie przetrwa.

Offline Deeno

• Toyot Chodzacy
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Grudnia 2004, 18:05:52 »
Cytuj (zaznaczone)
Zima jak gumka przymarznie do szyby to i BOSCH nie przetrwa

Jak sie nie bedzie odrywac na sile to przetrwa ;)

VoodooRider

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Grudnia 2004, 23:52:54 »
Rowniez mam Mot-Gum i szczerze polecam, jezdze juz chyba z pol roku i jakos bardzo sie nie pogorszyla a na poczatku bylem wrecz zszokowany:) Pozdrawiam

qnaro

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Grudnia 2004, 01:34:18 »
Se kupie następnym razem MOT-GUM.Co mi tam.  :aslyer  Wszak cena jak najbardziej przystępna  :anarty

www.ucando.pl

www.gotujesie.pl